ΔΙΕΘΝΗ

«Έμεινε όρθια» και ισοφάρισε η Στουτγκάρδη

«Έμεινε όρθια» και ισοφάρισε η Στουτγκάρδη

Η αγωνία για το τελευταίο εισιτήριο του τελικού των πλεί οφς του γερμανικού πρωταθλήματος γυναικών κορυφώνεται, καθώς στον χθεσινό β’ ημιτελικό στην Δρεσδη η ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου κράτησε “ζωντανό” το όνειρο και πλέον έχει την ευκαιρία στον τρίτο και…  φαρμακερό αγώνα  στην έδρα της να “σφραγίσει” την πρόκριση για το μεγάλον ραντεβού της Μπουντεσλίγκα, όπου ήδη περιμένει η Σβέριν.

Μετά την ήττα 3-2 στην πρεμιέρα των ημιτελικών SCARRena από την Δρέσδη για την ομάδα της Στουτγκάρδης η νίκη στο επιβλητικό “Μάργκον Αρένα” αποτελούσε μονόδρομο. Από το πρώτο σετ κιόλας πάγωσε τους περίπου 2.500 φίλους της πρωταθλήτριας ομάδας καθώς προηγήθηκε με 1-0 σετ. Η “οικοδέσποινα” στη συνέχεια αντέδρασε, και κατάφερε μέσα σε ενθουσιώδεις πανηγυρισμούς της κερκίδας να κερδίσει τα δύο επόμενα σετ και να βρεθεί  μπροστά με 2-1 σετ. Και πάλι όμως τα κορίτσια του ισπανοελληνικού τεχνικού διδύμου Ερνάντεζ-Αθανασόπουλου στο κρίσιμο 4ο σετ έκαναν το καθήκον τους και με όπλα σερβίς και επιθετική πολυφωνία ισοφάρισαν σε 2-2 σετ.

Στο 5ο σετ η Στουτγκάρδη κατάφερε από την αρχή να ξεφύγει και τελικά η λήξη του ματς βρήκε την ομάδα της Allianz MTV να πανηγυρίζει ένα “κουβάρι” στο κέντρο του γηπέδου τη νίκη με 3-2 (25-21, 22-25, 23-25, 25-23, 15-9) που μετά το 1-1 στη σειρά έχει πλέον την ευκαιρία να “σφραγίσει” στις 15/4 την πρόκρισή της μπροστά στον κόσμο της.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 22 πόντους είχε η Ρόλφτσεν της Δρέσδης, έναν λιγότερο, 21π η συμπαίκτριά της και τελευταία παίκτρια της ομάδας της με διψήφιο αριθμό πόντων η Μακ Μάχον, σε αντίθεση με την Στουτγκάρδη από την οποία 21 πόντους είχε η Μλείνκοβα, 14π η Τομαζέλα, 11π η Σαντόρ και από 10 πόντους έκαστη η Φαν Ντέλεν και Γκραντ.

Χθες πάντως η Σβέριν περάσε νικηφόρα και από το Βισμπάντεν και με 3-1 επί της γηπεδούχου ομάδας ζευγάρωσε τις νίκες της στα ημιτελικά και έγινε η πρώτη φιναλίστ του φετινού γερμανικού πρωταθλήματος, όπου θα ξέρει την αντίπαλό της το βράδι του Μ. Σαββάτου.