DARK ROOM

«Βλέπει» Ολυμπιακούς η τρανσέξουαλ Τία!

«Βλέπει» Ολυμπιακούς η τρανσέξουαλ Τία!

Τρία χρόνια μετά τη συμμετοχή της σε κατηγορία ανδρών του πρωταθλήματος των ΗΠΑ (USAV)  και το πρόσφατο επίσημο ντεμπούτο της σε γυναικεία ομάδα, η Τία Τόμπσον βάζει  πλέον ψηλά τον πήχη, καθώς σε τρία χρόνια ονειρεύεται να αγωνιστεί με την “αστερόεσσα” στο ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο 2020.

Λίγες μέρες λοιπόν μετά τη δικαίωση της Τίφανι και της ομάδας της Golem Volley Palmi, μία ακόμη τρανσέξουαλ αθλήτρια στρέφει πάνω της τους προβολείς του ενδιαφέροντος. Στο δρόμο λοιπόν που χάραξε η Ιταλίδα Αμέρι, οι Βραζιλιάνες Τίφανι, Νέρις, μία ακόμη τρανσέξουαλ αθλήτρια, η 32χρονη Τία Τόμπσον, είδε το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα.

nc_transgendervolley0321_1920x1080.nbcnews-ux-1080-600

Τον περασμένο Ιανουάριο και έπειτα από προσπάθειες τριών ετών  εγκρίθηκε το αίτημα για συμμετοχή σε γυναικεία ομάδα.

“Μου πήρε τρία χρόνια για να εγκριθεί, με τη μετάβαση και την ορμονική θεραπεία, ώστε να υποβάλλω επιτέλους όλα τα χαρτιά μου στην επιτροπή φύλων,” δήλωσε η Τόμπσον (Νο 7 της φωτό) στο KHNL, θυγατρικό κανάλι του NBC.

Η USAV απαιτεί από τις τρανσέξουαλ γυναίκες να υποβάλλονται σε θεραπεία ορμονικής αποκατάστασης με συνέπεια για τουλάχιστον ένα χρόνο και να αλλάξουν το φύλο τους σε γυναικείο, σχετικά με τα επίσημα έγγραφα της ταυτότητας τους.

tia 4

Η Τόμπσον  αγωνίστηκε στο δημοφιλές τουρνουά Haili Βόλεϊ στο Big Island της Χαβάης. Ήταν η πρώτη της φορά που έπαιξε επισήμως στο τουρνουά ως γυναίκα, αλλά και η πρώτη φορά στην ιστορία που συμμετείχε στο τουρνουά τρανσέξουαλ παίκτρια.

Κάτι το οποίο σύμφωνα με το KHNL, δεν πέρασε αδιαμαρτύρητα καθώς κάποιοι γονείς και αθλητές ισχυρίστηκαν ανώνυμα στο σταθμό, ότι η συμμετοχή της Τόμπσον θα οδηγήσει σε αθέμιτο  ανταγωνισμό με τις άλλες, εκ φύσεως γυναίκες, αθλήτριες.

Η Τόμπσον όχι μόνο δεν πτοήθηκε από τις αντιδράσεις που υπήρξαν, αλλά όπως δήλωσε και η ίδια στρέφει πλέον το βλέμμα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ισχυριζόμενη μάλιστα πως “βγαίνοντας εγώ μπροστά και κάνοντας την αρχή, αντίστοιχες περιπτώσεις θα γίνουν αποδεκτές”.

Πηγή: KHNL / NBC News