DARK ROOM

Εν αναμονή… Ίρμα-γεδδώνα η Στράντζαλη!

Εν αναμονή…  Ίρμα-γεδδώνα η Στράντζαλη!

«Ταμπουρωμένη» εδώ και μερικά 24ωρα σε ένα διώροφο σπίτι στο Μαϊαμι, η 21χρονη διεθνής μας άσος μεταφέρει με δηλώσεις της στο Volleyplanet πώς ακριβώς βιώνει αυτές τις δύσκολες ώρες, τη στιγμή που ο πατέρας της, Θανάσης Στράντζαλης εκφράζει την δική του αγωνία για το επικείμενο… ραντεβού της κόρης του με τον καταστροφικό τυφώνα.

Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο στην Πολιτεία της Φλόριντα, η αθλήτρια από τη Σκύδρα ήταν αγέννητη. Στις 16 Αυγούστου του 1992, ένας άλλος τυφώνας, ο Άντριου  σάρωσε τα προάστια του Μαϊάμι με ανέμους ταχύτητας 265 χλμ. την ώρα, «παίρνοντας» στο καταστροφικό του πέρασμα τουλάχιστον 40 ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας καταστροφές σε 125.000 κατοικίες και ζημιές, ύψους 26 δισ. δολαρίων.

hurricane irma

Εδώ και μερικά 24ωρα, το Μαϊάμι εν αναμονή της “Ίρμα”, που τις τελευταίες ώρες έχει εξασθενήσει, καθώς «έπεσε» από την ανώτατη κατηγορία 5 στην κατηγορία 4, θυμίζει πόλη «φάντασμα» και όχι άδικα…  Η «Ίρμα», τρέχοντας με ανέμους 200 χιλιομέτρων την ώρα, «ευθύνεται» ήδη για 19  θανάτους και ανυπολόγιστες καταστροφές σε νησιά της Καραϊβικής και Κούβα.

Περίπου 6,5 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες υπακούοντας τυφλά στις εντολές  εκκένωσης που έδωσαν από την πρώτη στιγμή οι αρχές, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Μεταξύ αυτών βρίσκονται  πολλές συμφοιτήτριες και συμπαίκτριες της Στράντζαλη στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, αφού λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης έχει αναβληθεί οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που μαζί με άλλους 7 φίλους και φίλες της, έχει από χθες ταμπουρωθεί σε ένα σπίτι στο Μαϊάμι και όπως δήλωσε στο Volleyplanet ελπίζει  για το καλύτερο.

strantzali_olga_5

«Εμείς δεν μπορέσαμε να παίξουμε αυτή την εβδομάδα, το πανεπιστήμιο δεν μας άφησε να πετάξουμε» εξήγησε αρχικά η Στράντζαλη και συνέχισε:  «Εγώ έμεινα εδώ στο Μαϊάμι σε ένα σπίτι φίλων, ενώ οι περισσότεροι έφυγαν.  Έχουν εκκενώσει το πανεπιστήμιο και σχεδόν όλο το Μαϊάμι. Οι περισσότεροι έχουν φύγει από την περιοχή, αλλά υπάρχουν πολλά καταφύγια και σπίτια για  όσους δεν κατάφεραν  να φύγουν! Το σπίτι που ήρθα είναι «αμπαρωμένο», με ξύλα γύρω-γύρω και σάκους με χώμα στις πόρτες για το νερό! Όλο αυτό στην αρχή έμοιαζε… συναρπαστικό ως ιδέα, αλλά τώρα και με αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση, είναι πλέον τρομακτικό…» παραδέχεται η Όλγα Στράντζαλη, που μαζί με τους φίλους της που βρίσκονται στο σπίτι περιμένουν καρτερικά να περάσει το… κακό!

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στην Θεσσαλονίκη η οικογένειά της, ζει και αυτή το δικό της «Γολγοθά», αγωνιώντας για την Όλγα. Ο πατέρας της και προπονητής της Νίκης Αιγινίου Θανάσης Στράντζαλης, που κάθε δέκα λεπτά επικοινωνεί τηλεφωνικά με την κόρη του, προσπαθεί παρακολουθώντας συνεχώς το CNN να διατηρεί την ψυχραιμία του και να μην πανικοβάλλεται.

IRMA 2

«Σε 2-3 ώρες περιμένουμε την “Ίρμα” να χτυπήσει το Μαϊάμι…  Η Όλγα στο σπίτι όπου φιλοξενείται θεωρητικά είναι αρκετά ασφαλής» δήλωσε στο Volleyplanet ο πατέρας της Στράντζαλη και συμπλήρωσε: «Από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, που εκκενώθηκε πλήρως, είπαν στους φοιτητές, όσοι θέλουν να πάνε στο Ορλάντο με λεωφορεία και η Όλγα προτίμησε να μείνει με κάποιους φίλους σε ένα τσιμεντένιο σπίτι στο Μαϊάμι.

ENN-Alerts

Τα παιδιά φοβούνται από όλα αυτά που βλέπουνε και μαθαίνουν, μολονότι όπως πληροφορούμαστε ο τυφώνας τρέχει αυτή τη στιγμή με 80 μίλια. Αυτό που λένε τώρα στο CNN είναι ότι το κέντρο της “Ίρμα” θα περάσει από την Τάμπα, στην άλλη πλευρά της χερσονήσου, αλλά είναι τόσο μεγάλο τα εύρος του τυφώνα, σχεδόν σε μέγεθος σαν την Ελλάδα! Το καλό είναι πως τους έχουν δώσει μία εφαρμογή από το πανεπιστήμιο για τα κινητά τους, που λειτουργεί χωρίς ρεύμα η ιντερνέτ, κάτι που λειτουργεί σαν… walkie-talkie, ώστε για να μπορούν να επικοινωνούν με τις αρχές και τους συγγενείς τους ανά πάσα στιγμή…».