DARK ROOM

Εν τούτη… Νίκα (fot)!

Εν τούτη… Νίκα (fot)!

“Το τερπνόν (για τους φιλάθλους) μετά του ωφελίμου” (για τη Στουτγκάρδη) συνδύασε φέτος ο τεχνικός της Κυπελλούχου Γερμανίας, Γιάννης Αθανασόπουλος φέρνοντας στο SCARRena ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού βόλεϊ -μπιτς βόλεϊ, αλλά και γνωστό μοντέλο της Ολλανδίας.

nika 2 nika 3 nika 6

Γεννημένη στις 29 Νοεμβρίου 1998 στο Άμστερνταμ η διεθνής 19χρονη  άσος της  Allianz MTV, Νίκα Ντάαλντεροπ, είναι “χάρμα οφθαλμών”  εντός και εκτός τάραεφλεξ.

Αν και ακόμη παραμένει ερωτηματικό, ποιοί την ανακάλυψαν πρώτοι, οι κυνηγοί μοντέλων ή οι σκάουτερς του βόλεϊ, στα πρώτα της βήματα στην VV Άμστερνταμ, το ατόφιο ταλέντο της την οδήγησε το 2014 στο δάσος της Veluwe, στα περίχωρα του Arnhem.

holland_nika

Εκεί, στις υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου συγκεντρώνεται εδώ και χρόνια η “αφρόκρεμα” των πιο ταλαντούχων παιδιών του αθλητισμού της Ολλανδίας, με την Νταάλντεροπ να ολοκληρώνει επιτυχώς το πρόγραμμα του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ.

nika brabeio

Έχοντας τιμηθεί δις με το κορυφαίο αθλητικό βραβείο “Ιngrid Viser”, ως η πιο ταλαντούχα αθλήτρια της χρονιάς,  η μικρότερη αθλήτρια στη λίστα των 28 διεθνών του Ιταλού ομοσπονδιακού, Γκουιντέτι, πήρε μεταγραφή στην γερμανική Άαχεν, όπου από τις… Μαυροφορεμένες Κυρίες (Ladies in Black), βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στη SCARRena.

adelfes daalderop adelfes daalderop 4

Γεννημένη πρωταθλήτρια, η κατά δύο χρόνια μικρότερη αδελφή της επίσης πανέμορφης διεθνούς, Σάρα Ντάαλντεροπ, έδειξε νωρίς νωρίς τις τεράστιες δυνατότητές της και στην άμμο, από όπου μέχρι σήμερα, πέρα από πολλες διακρίσεις και εμπειρίες, έχει κερδίσει συνολικά 4.216 δολάρια.

nika beach 3

Αφού κατέλαβε με συμπαίκτρια την  Κος το 2014 την 5η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 στο Ακαπούλκο και την 6η με την Άνκε Φαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στη Ρίγα, η ώρα του βάθρου σήμανε για τη “μικρή Ολλανδέζα” το 2015.

Nika Joy

Με παρτενέρ την Στούμπε στέφθηκε “Χρυσή” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 στη Λάρνακα, ενώ το 2016 πέρα από πρωταθλήτρια Ολλανδίας, διατήρησε τα Ευρωπαϊκά σκηπτρα της U18 στην Αντάλια, ενώ με νέο δίδυμο την Φαν Ντρίελ κατέλαβε την 2η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U19, στην Λάρνακα.

nika-beach

Με το βλέμμα πλέον στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, η ψηλόλιγνη (1.89μ) Νίκα φιλοδοξεί να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στα τελικά μπιτς βολει του 2018, που θα φιλοξενηθούν στο σπίτι της στην Ολλανδία, αλλά και σε μία επιτυχημένη χρονιά στην Bundesliga με την Στουτγκάρδη.

nika 8 nika 7 nika 5

Σήμερα πάντως, έπειτα από πολλές φωτογραφίσεις και εξώφυλλα ως μοντέλο, η Νίκα δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο. Παραδέχεται ωστόσο, ότι δύσκολα μπορεί να αντισταθεί σε ένα φλυτζάνι ζεστής σοκολάτας με σαντιγί και λίγη… πίτσα!