ΔΙΕΘΝΗ

Ένα αφρικάνικο «λιοντάρι» στη «Γαλατά» (fot-vid)

Ένα αφρικάνικο «λιοντάρι» στη «Γαλατά» (fot-vid)

Το δικό του «παραμύθι» ετοιμάζεται να ζήσει στην τουρκική Γαλατασαράϊ ο ανερχόμενος αστέρας από την Ουγκάντα, Νταούντι Οκέλο, που αγωνιζόμενος πέρυσι στη βουλγαρική Μάρεκ έγινε ο πρώτος επαγγελματίας παίκτης της χώρας του στην Ευρώπη.

Ο διεθνής 22χρονος Αφρικανός διαγώνιος (2.01μ), έχοντας αγωνιστεί ως ημιεπαγγελματίας στην Ινατέκ της Ρουάντα, στη συνέχεια κατέκτησε ως δανεικός στην Kibungo University (UNIK ) δύο τίτλους στο πρωτάθλημα της Ουγκάντα. Πάντα όμως ονειρευόταν να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και να «ανοίξει τα φτερά του».

00d9b1e39f02d57be65ad2a9a6eaa3b8_XL

Με το τεράστιο άλμα του (καρφώνει στα 3.60μ), αλλά και την αποτελεσματικότητα του στο μπλοκ (3.45μ) ο Οκέλο στο Men’s Africa Volleyball Club Championships 2015, στο Σούσε της Τυνησίας, ξεχώρισε και προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, με πρώτη  την Espoir (DRC) της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι γαλλόφωνη και ο Οκέλο, που μίλαγε μέχρι τότε μόνο την τοπική του διάλεκτο, ήθελε να μάθει αγγλικά και να σπουδάσει σε αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο, είτε σε κολέγιο των ΗΠΑ, φρέναραν την ύστατη ώρα το διεθνή άσο της Ουγκάντα.

Τελικά στα 20 του χρόνια, με τα πενιχρά εφόδια, αλλά τις τεράστιες δυνατότητες που είχε  βρέθηκε στην Βουλγαρία για λογαριασμό της ομάδας της Ντούπνιτσα και έπειτα από πολλές προσπάθειες να εξασφαλίσει την πράσινη κάρτα, «έλαμψε» στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας.

Okello2

Από φέτος λοιπόν, παρά το πενταετές συμβόλαιο που είχε αρχικά με την Μάρεκ Ιβκόνι, θα βγάζει πλέον το «παντεσπάνι» του σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, γράφοντας ως παίκτης της «Γαλατά»για τα επόμενα τέσσερα χρόνια το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία της τουρκικής Λίγκας όντας ο πρώτος παίκτης από την Ουγκάντα. Κι αυτό γιατί ο πρώην συμπατριώτης του Οκέλο, Λορενς Γιακάν Γκούμα, που το 2015 έπαιξε στην τουρκική Palandoken Belediye (Α2 Τουρκίας), άλλαξε την ιθαγένειά του αποκτώντας εκείνη της Ρουάντα, που του παρείχε περισσότερα προνόμια από της χώρας του.

“Ο Νταουντι θα είναι μία από τις μεγάλες αποκαλύψεις, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση στην τουρκική Top League. Πραγματικά έχω πολύ υψηλές προσδοκίες για τη σταδιοδρομία του στο μέλλον” δήλωσε σχετικά ο προπονητής της “Γαλατά”, Νεντίμ Οζμπέι, για τον τέταρτο Αφρικανό αθλητή της ιστορίας της ομάδας μετά τον Τυνήσιο Lahmar Msddak και τους Αιγύπτιους Αhmed Salah και Αhmed Abdalla.

Δείτε στο video το “μαύρο διαμάντι” της Γαλατά εν δράση…

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...