Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Το ενδιαφέρον στο… βορρά

Το ενδιαφέρον στο… βορρά

 Μετά την ανατεπτική νίκη του Φοίνικα Σύρου επί του Ολυμπιακού, η 18η αγωνιστική συνεχίζεται με δυο αναμετρήσεις το Σάββατο σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.

Μ.Γ.Σ.Εθνικός - Π.Α.Ο.Κ. (18η αγωνιστική, 2/3, 17.00)

O Eθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται το Σάββατο τον ΠΑΟΚ στην τηλεοπτική αναμέτρηση του Σαββάτου για την 18η αγωνιστική που θα γίνει στο γυμναστήριο Μιχάλης Παρασκευόπουλος (18η αγωνιστική, 2/3, 17.00, ΕΡΤ3, Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινλής).

Ο Εθνικός με 13 βαθμούς μοιράζεται με την ΑΕΚ την 8η θέση και καίγεται για τους βαθμούς που θα τον βάλουν μέσα στην 8αδα ώστε να αποφύγει τους αγώνες πλέι άουτ.

Ο ακραίος του Εθνικού Δημήτρης Ριζόπουλος ο οποίος τη σεζόν 2007-08 έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να εξασφαλίσουμε την είσοδο μας στην 8αδα που είναι και ο μεγάλος μας στόχος. Ο αντίπαλος μας είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου. Παίζουμε στην έδρα μας, είμαστε καλά ψυχολογικά και αγωνιστικά και θα παίξουμε ελεύθερα για να πάρουμε τη νίκη».

Ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη όχι μόνο για το γοήτρο αλλά για να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την 2η θέση στην κανονική περίοδο. Ο ορεστιαδίτης λίμπερο του ΠΑΟΚ Δημήτρης Κωνσταντινίδης είπε: «Ο Εθνικός παραδοσιακά στην έδρα του είναι πού δυνατός. Διαθέτουμε ποιότητα ως ομάδα και με σωστή τακτική και προετοιμασία θα μπορέσουμε να πάρουμε την νίκη και τους 3 βαθμούς. Προερχόμαστε από μια σημαντική νίκη απέναντι στον Φοίνικα Σύρου και η ψυχολογία μας είναι καλή. Το πρωτάθλημα είναι ανοικτό και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στους κρίσιμους αγώνες των πλέι οφ».

 Ηρακλής Πετοσφαίριση - Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής (18η αγωνιστική, 2/3, 17.00)

Στη Μίκρα ο Ηρακλής φιλοξενεί την Κομοτηνή στη δεύτερη αναμέτρηση που θα γίνει το Σάββατο για την 18η αγωνιστική και έχει μεγάλη βαθμολογική αξία (18η αγωνιστική, 2/3, 19.30, Διαιτητές: Βασιλειάδης, Δεληκωστίδης).

Ο Ηρακλής προέρχεται από την ήττα στην Κυψέλη στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό με 3-1 σετ και θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Ο «γηραιός» θέλει την πέμπτη νίκη του στο πρωτάθλημα προκειμένου να πατήσει πιο γερά μέσα στην 8αδα και φυσικά να αποφύγει τις περιπέτειες.

Ο Βραζιλιάνος Κλίντι δήλωσε για τον αγώνα: «Η ομάδα μου προσπαθεί να βρει τον κατάλληλο ρυθμό για να μπορέσει να κάνει την διαφορά στο φινάλε του πρωταθλήματος αλλά και για τα τελικά του κυπέλλου. Δεν αξίζαμε να χάσουμε με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να κρατήσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας στην πίεση. Πιστεύω πως δικαιούμαστε να έχουμε περισσότερους βαθμούς αλλά δεν είναι αργά. Εχουμε δύσκολο έργο με την Κομοτηνή αλλά χρειαζόμαστε τη νίκη για την ψυχολογία μας».

H Koμοτηνή αναζητά την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και την πρώτη εκτός έδρας κυρίως για να στείλει το μήνυμα ότι αξίζει να βρίσκεται στην κατηγορία. Παρόλα αυτά όλη η χρονιά θα παιχτεί στα πλέι άουτ αλλά ένα θετικό αποτέλεσμα θα στείλει ηχηρό μήνυμα σε όλη την κατηγορία. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια που κάνουμε από την αρχή της σεζόν προκειμένου να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά και την κατάλληλη στιγμή να παίξουμε την παραμονή μας. Κυνηγάμε τη νίκη σε κάθε αγώνα», είπε ο τεχνικός Ηλίας Κρεούζης.