ΔΙΕΘΝΗ

ΕΟΠΕ: Υποψηφιότητες με νέους και παλιούς σε CEV και FIVB

ΕΟΠΕ: Υποψηφιότητες με νέους και παλιούς σε CEV και FIVB

«Κλείδωσαν» από την περασμένη Παρασκευή οι υποψηφιότητες για την επερχόμενη Γενική Συνέλευση της CEV με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο να θέτει υποψηφιότητα για το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και επιλογή έκπληξη του τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Μάριου Γκιούρδα για το ΔΣ της FIVB.

Αμφότεροι θα «αγωνιστούν» πρώτη φορά για τη θέση τους στα υψηλά διεθνή κλιμάκια και μένει να δούμε αν η Ελλάδα θα διατηρήσει την εκπροσώπησή της σε αυτά, πολύ περισσότερο που από Σεπτέμβρη CEV και FIVB θα έχουν έρθει αντιμέτωπες και μιας επικείμενης κρίσης στο βόλεϊ λόγω και της πανδημίας.

Επιτροπές με παλιούς και νέους

Πάμε τώρα στις επιτροπές… Σταθερή αξία στα ευρωπαϊκά δρώμενα και υποψήφιος για την Επιτροπή Διοργανώσεων της CEV θα είναι ο Περικλής Μπακοδήμος ενώ δυο «new entry» στις υποψηφιότητες θα είναι ο πρώην διεθνής διαιτητής Γιώργος Γεωργουλέας για την Επιτροπή Διαιτησίας και αντίστοιχα για τη Νομική Επιτροπή, η νομική σύμβουλος της ΕΟΠΕ, Κορνηλία Αποστολάκη.

Τέλος, για την… άμμο προτάθηκε η ανανέωση της θητείας του πρώην ταμία της ΕΟΠΕ, Θανάση Ρέρρα ενώ μια εξαιρετική υποψηφιότητα είναι αυτή του έμπειρου στελέχους και διευθυντή της ΕΟΠΕ, Νίκου Σοφιανού.

Η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο, ωστόσο λόγω της πανδημίας το πιο πιθανό είναι ότι θα αναβληθεί. Θυμίζουμε ότι το νέο ΔΣ της CEV που θα προκύψει θα έχει τετραετή θητεία ενώ πέραν αυτού θα υπάρξει εκλογή των Ευρωπαίων σύμβουλων του ΔΣ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.