Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επανάληψη της κλήρωσης ζητά ο Φοίνικας

Επανάληψη της κλήρωσης ζητά ο Φοίνικας

Ανακοίνωση προς την Ομοσπονδία και κοινοποίηση προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντόνη ο Φοίνικας Σύρου καλεί τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ να αναλάβει τις ευθύνες του και παράλληλα ζητά την επανάληψη της κλήρωσης προκειμένου να αποκατασταθεί η έννομη τάξη υποστηρίζοντας πως υπήρξε καταστρατήγηση της Προκήρυξης.

Η ανακοίνωση του Φοίνικα Σύρου :

«30/01/2016  ΑΡ.ΠΡΩΤ.187

ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΚΟΙΝ : α)ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κο Σταύρο Κοντονή

β) Βουλευτή Κυκλάδων Κύριο Συρμαλένιο Νίκο

γ) Βουλευτή Κυκλάδων Κύριο Συρίγο Αντώνη

δ) Βουλευτή Κυκλάδων Μανιό Νικόλαο

ε) Βουλευτή Κυκλάδων Κύριο Βρούτση

στ) Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Χατζημάρκο Γιώργο

η) Δήμαρχο Ερμούπολης Κο Μαραγκό Γιώργο

θ) Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κυκλάδων

Αξιότιμοι Κύριοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου λαμβάνοντας γνώση των γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διαδικασία κλήρωσης της Γ’ φάσης του κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, ζητά την επανάληψη της κλήρωσης, που κατέληξε να γίνει ορισμός, προκειμένου να αποκατασταθεί  η έννομη τάξη.

Η κατάφωρη καταστρατήγηση της προκήρυξης , με υποκειμενικά ,απροσδιόριστα, και μη προβλεπόμενα από την Ειδική Συμπληρωματική Προκήρυξη Γεωγραφικά κριτήρια, που τελικά αλλοίωσαν  την κλήρωση για την Γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Επειδή ουδόλως επιθυμούμε να διαταράξουμε την ομαλή διεξαγωγή του θεσμού, δίνουμε τη δυνατότητα στο Δ.Σ. της ΕΟΠΕ να παρέμβει επί της διαδικασίας επαναλαμβάνοντας την κλήρωση ,που θεωρούμε ότι προσβάλλει ολόκληρο τον Ελληνικό Αθλητισμό, εφαρμόζοντας την προκήρυξη.

Καλούμε τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ να αναλάβει τις ευθύνες του!!!

Σε διαφορετική περίπτωση το Δ.Σ. της ομάδας μας θα επανεξετάσει τα δεδομένα και θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες σε όλα τα επίπεδα (αθλητική, πολιτική ηγεσία, αθλητική δικαιοσύνη κ.λ.π.), προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Ελληνικού Βόλεϊ, το οποίο απαξιώνεται από τέτοιου είδους διαδικασίες.

Η Σύρος είναι ένα σωματείο το οποίο έχει αποδείξει περίτρανα ότι σέβεται το «εὖ ἀγωνίζεσθαι»,  και ότι ξέρει να χάνει εντός των αγωνιστικών χώρων, όπως επίσης έχει αποδείξει ότι δεν υποκύπτει σε διαδικασίες που διαβάλουν και υποβαθμίζουν το άθλημα που υπηρετεί, είτε αυτές γίνονται από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα είτε από ενδεχόμενο δόλο.

Με σεβασμό σε όλα τα συναγωνιζόμενα σωματεία και προς όλους τους Έλληνες φιλάθλους που αγαπούν το βόλεϊ.

Ο πρόεδρος

Αντώνης Ρούσσος

Υ.Γ. Προς ενημέρωση των φιλάθλων οι οποίοι ενδεχομένως δεν γνωρίζουν τα της προκήρυξης, παραθέτουμε το άρθρο το οποίο αφορά τη Γ΄ φάση του κυπέλλου και στο οποίο ουδεμία αναφορά γίνεται περί γεωγραφικού διαχωρισμού των σωματείων, αλλά αντιθέτως διευκρινίζει με τον πλέον πασιφανή και κατηγορηματικό τρόπο ότι θα γίνει κλήρωση για να προκύψουν τα οκτώ ζευγάρια και οι νικητές αυτών θα προκριθούν στη δεύτερη αγωνιστική που θα διεξαχθεί στις 24/2/ 2016.

Τα σχετικά έγγραφα υπάρχουν στο foinikasclub.gr»