ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

«Έπεσαν κορμιά» στο Ρίο, στα… σημεία οι Πολωνοί (fot-vid)

«Έπεσαν κορμιά» στο Ρίο, στα… σημεία οι Πολωνοί (fot-vid)

Σε ένα επεισοδιακό “ντέρμπι” το πάθος της νίκης “άναψε τα αίματα” στο φινάλε του αγώνα Πολωνίας-Ιράκ, με τους Ευρωπαίους να πανηγυρίζουν στις λεπτομέρειες του 5ου σετ μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα.

Κορυφαίο βόλεϊ, ένταση, νεύρα, συγκλονιστικές ανατροπές, φοβερό σασπένς, …. και τί δεν είχε ή χθεσινή μονομαχία του Β’ ομίλου, στο Μαρακαναζίνιο με τις δύο ομάδες να παίζουν το πρώτο τους ματς 5 σετ στο Ρίο! Μέχρι και… Challenge στον τελευταίο πόντο και αν έλειπαν και τα επεισόδια στο τέλος θα μιλάγαμε για έναν αγώνα-διαφήμιση περισσότερων των δύο ωρών!

Monster block fo Poland against Milad Ebadipour Ghara of Iran spikes  poland_celebration

Οι Πέρσες, ψάχνοντας απεγνωσμένα την πρώτη του νίκη στην παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από τους παγκόμσιους πρωταθλητές απέδειξε στη συνέχεια πόσο σκληροτράχηλη ομάδα είναι, κυνηγώντας μεχρι τέλους με πάθος κάθε πόντο.

Mahdi Marandi of Iran digs     iran

Η ομάδα του Λοθάνο, παίζοντας καλή άμυνα και εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη των Πολωνών, που στο 4ο σετ θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς προηγούμενοι με 19-16, ισοφάρισαν σε 2-2 στέλνοντας την υπόθεση νίκη σε 5ο σετ. Εκεί με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, και το προβάδισμα να αλλάζει εκατέρωθεν, η παρέα του εξαιρετικού και σήμερα Μαρούφ, έφτασε πρώτη σε ματς μπολ, 14-13, όμως τα λάθη της ασιατικής ομάδας, κράτησαν “ζωντανή” την Πολωνία που πήρε κεφάλι με τον Μπιένεκ 16-15.

Iran celebrate

Τελικά έπειτα από ένα δραματικό φινάλε, που ολοκληρώθηκε με Challenge των Ιρακινών ως “τελευταίο χαρτί” του Μαρούφ να σώσει την παρτίδα μετά την άουτ -όπως απεφάνθη και η τεχνολογία στο διαφωτιστικό video- επίθεση του Γκαέμι, λίγο έλειψε στους πανηγυρισμούς των Πολωνών λίγο έλειψε στο Μαρακαναζίνιο να μετατραπεί σε… Ιράκ!

Farhad Ghaemi of Iran attacks

Ο Κούρεκ πανηγύρισε έξαλλα φωνάζοντας προς το μέρος των αντιπάλων του, με τον Ιρανο κεντρικό Μούσαμ να εκνευρίζεται για την προκλητική του στάση και τις δύο ομάδες να κινούνται απειλητικά στο φιλέ.  Αντί των καθιερωμένων χειραψιών κάποια…. γαλλικά που ειπώθηκαν σε έντονο ύφος ένθεν κι ενθεν , “άναψαν” ακόμη περισσότερο τα αίματα, αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων, τα πνεύματα ηρέμησαν και στος τέλος, όπως απαιτεί το άθλημα, οι αθλητές των ομάδων έδωσαν τα χέρια.

Poland_Iran

Κι έτσι παρά  το χαμένο βαθμό, η αήττητη Πολωνία πανηγύρισε μέσα σε αποθέωση από τους τρελαμένους συμπατριώτες τους  χορεύοντας στο κέντρο του γηπέδου.

Εκτός όμως από τα επεισόδια, ο Κούρεκ με 23 πόντους και ο Μούσαμ με 18 πόντους, που προήλθαν από 10 επιθέσεις, 8 μπλοκ, ήταν και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα, που απόλαυσαν συνολικά 14.454 μάτια στις κερκίδες!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΕΔΩ

Δείτε στο video τον τελευταιο πόντου του αγώνα