CHAMPIONS LEAGUE

Ευρωπαϊκός… σεφτές για Βασιλαντωνάκη με επική ανατροπή

Ευρωπαϊκός… σεφτές για Βασιλαντωνάκη με επική ανατροπή

Η  Νοβάρα αν  και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην έδρα της Φενέρμπαχσέ, η ομάδα της Ελληνίδας άσου με ένα απίστευτο comeback στο παιχνίδι επιβλήθηκε με 3-2 (25-26, 19-25, 25-22, 25-19, 15-6) σετ της πανίσχυρης αντιπάλου της και πανηγύρισε την παρθενική νίκη της στους φετινούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών.

Στον αγώνα του Β’ ομίλου στην Κωνσταντινούπολη η παρέα της Πολίνα Ραχίμοβα έδειξε προηγούμενη με 2-0 σετ και πάρτι σε σερβίς, μπλοκ, ότι θα κάνει εύκολα το “2 στα 2” απέναντι στην ομάδα της  Ανθής Βασιλαντωνάκη, που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο 3ο σετ.

egonu_novara_fener

Η Εγκόνου όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα,… Με επιθετική αιχμή την Ιταλίδα ” μπόμπερ” που με 28 πόντους, ήταν δεύτερη τοπ σκόρερ του αγώνα, μετά την Ραχίμοβα με 33 πόντους, εκμεταλλευόμενη σε μεγάλο βαθμό τα λάθη των αντιπάλων της κατάφερε να φτάσει στην εντυπωσιακή ανατροπή και να κερδίσει τους πρώτους της πολύτιμους βαθμούς.

Το “2 στα 2” της Παπαφωτίου

Χθες εξάλλου για τον ίδιο όμιλο η ιταλική Κονελιάνο, που πρόσφατα απέκτησε την 21χρονη νεοποακτηθείσα Αμερικανίδα ακραία, Σιμονε Λη, από το Πανεπιστήμιο Penn State των ΗΠΑ, ζευγάρωσε τις επιτυχίες της στη διοργάνωση, κερδίζοντας εντός έδρας με 3-1 (25-14, 21-25, 25-16, 25-17) την πρωταθλήτρια Σλοβενίας, Άγκελ Προστέγιοφ.

Για την ομάδα της διεθνούς Αθηνάς Παπαφωτίου που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι, τοπ σκόρερ με 23 πόντους ήταν η Σαμάνθα Φαμπρις, ενώ για τις φιλοξενούμενες στους 13 πόντους σταμάτησε η Χερέλοβα.

Έτσι με τη συμπλήρωση των δύο πρώτων αγωνιστικών του 2ου ομίλου η Κονελιάνο είναι στην πρώτη θέση με 6 βαθμούς, ακολουθεί με 4β η τουρκική Φενέρμπαχτσέ, τρίτη η ιταλική Νοβάρα της Βασιλαντωνάκη με 2β και τελευταία στον όμιλο χωρίς βαθμό η Άνγκελ Προστέγιοφ.