Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επικίνδυνες αποστολές

Επικίνδυνες αποστολές

Δυνατές και αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Volleyleague που ξεκινά το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα στο Ζηρίνειο όπου η Κηφισιά θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
Στο κλειστό του Ρέντη ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Νίκη Αιγινίου έχοντας στόχο την 4η νίκη του στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» του Φερνάντο Μουνιόθ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το τρίποντο, με τον Ισπανό τεχνικό να έχει στην διάθεσή του όλους τους παίκτες του…

Για τον αγώνα κόντρα στην ομάδα της Κατερίνης μίλησε ο Βούλγαρος ακραίος Τοντόρ Αλεξίεφ ο οποίος δήλωσε «Έχουμε ξεκινήσει καλά τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα. Προερχόμαστε από τρείς νίκες και το Σάββατο θέλουμε να προσθέσουμε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στο ενεργητικό μας. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος εμείς θέλουμε να αγωνιζόμαστε πάντα με σοβαρότητα και να βελτιωνόμαστε συνέχεια ως ομάδα μέσα από τα παιχνίδια».

Η Νίκη Αιγινίου που έχει δύο συνεχόμενες νίκες και μάλιστα στο ταϊ-μπρεϊκ κόντρα σε Παναθηναϊκό και Εθνικό Αλεξανδρούπολης, θέλει να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί απέναντι στους Πειραιώτες.

Έργο δύσκολο που γίνεται δυσκολότερο αν δεν αγωνιστεί ο Ζένια Γκόρτσιανιουκ που είναι αμφίβολος ακολουθώντας πρόγραμμα αποθεραπείας στις τελευταίες προπονήσεις.

Ο Θανάσης Στράντζαλης αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε «Δεν χρειάζεται να πεις κανείς πολλά για αυτόν τον αγώνα. Είναι σίγουρο πως θα πιεστούμε πολύ αλλά έχουμε και μία καλή ευκαιρία για να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί».

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
Στην Πάτρα η Παναχαϊκή υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη είναι κοινός στόχος και των δύο ομάδων.  Τόσο οι Αχαϊοί όσο και οι Συριανοί δεν ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις το φετινό πρωτάθλημα που έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους.

Οι γηπεδούχοι έχουν δύσκολη αποστολή καθώς ο Οράμας είναι αμφίβολος έπειτα από τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι.

Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος σχολιάζοντας τον αγώνα κόντρα στους «Πειρατές» επεσήμανε «Ο Φοίνικας είναι πιο έτοιμη και πιο πλήρης ομάδα από την Παναχαϊκή. Δεν ξέρω πως θα αγωνιστούμε. Εγώ για παράδειγμα κάνω προπονήσεις ως κεντρικός και ίσως παίξω τελικά και κεντρικός. Θα δούμε, ακόμα όλα είναι ρευστά και ο προπονητής μας δοκιμάζει πολλές εναλλακτικές για να καλύψουμε τα κενά. Θα είναι γενικά ένα δύσκολο ματς με έναν καλύτερο αντίπαλο. Θα προσπαθήσουμε για την πρώτη μας νίκη αλλά με τις παρούσες συνθήκες οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας. Παρόλα αυτά η προσπάθεια θα γίνει και αυτό το ξέρουν όλοι».

Ο Φοίνικας έχοντας δύο χαμένα παιχνίδια στο ταϊ-μπρεϊκ θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να φύγει από την Πάτρα με το τρίποντο στις αποσκευές του.

Η ψυχολογία στους Συριανούς δεν είναι και στο καλύτερο δυνατό, αλλά άπαντες αισιοδοξούν πως θα αντιστρέψουν το κλίμα με τη νίκη και το τρίποντο.

Ο τεχνικός του Φοίνικα Σάσα Στεφάνοβιτς είπε: «Οι δύο συνεχόμενες ήττες ήταν αρκετά δύσκολες, τόσο για μένα όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά μέσα στην ομάδα. Στην Πάτρα περιμένω ένα διαφορετικό πρόσωπο. Ξέρουμε όπως ο κόσμος μας στο νησί και η διοίκηση περιμένουν πολλά από εμάς και τους ζητώ να μας έχουν εμπιστοσύνη. Προσπαθούμε πραγματικά για το καλύτερο. Συζητήσαμε με τα παιδιά για την εμφάνισή μας με την Κηφισιά. Πιστεύω πως στα επόμενα ματς θα το αποβάλουν αυτό το άγχος και την πίεση που νιώθουν, έτσι θα παίξουν πιο ελεύθερα και θα δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό».

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μετά το σοκ της ήττας με κάτω τα χέρια κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Ηρακλής επιστρέφει στην έδρα του υποδεχόμενος τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ένα παιχνίδι όπου ο «γηραιός» έχει στόχο τη νίκη και το τρίποντο που θα επαναφέρει τα χαμόγελα στους παίκτες και τον κόσμο.

Ο Γιάννης Ορφανός δεν θα έχει στην διάθεση του τον Κώστα Προύσαλη που τραυματίστηκε στην Αθήνα και το κενό του καλούνται να καλύψουν οι Σκαρλατίδης- Ευγενίδης.

Ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας μιλώντας για το παιχνίδι της Μίκρας δήλωσε «λλιώς τα είχαμε προγραμματίσει τα πράγματα και αλλιώς μας έχουν έρθει. Ο τραυματισμός του Προύσαλη μας πήγε πίσω. Θα στηριχτούμε στα νέα παιδιά. Πρέπει να παίξουν όλοι λίγο παραπάνω και να βγάλουμε πάθος στην ομάδα. Με τον Παναθηναϊκό νομίζαμε πως θα κερδίσουμε πριν παίξουμε. Δε μπήκαμε καλά, τραυματίστηκε και ο Προύσαλης και πήγαν όλα στραβά. Αλλά και ο Παναθηναϊκός έβγαλε πάθος. Αυτό πρέπει να βγάλουμε κι εμείς.

Τα πράγματα είναι δύσκολα και ο αγώνας με τον Εθνικό πολύ κρίσιμος. Περιμέναμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Χάσαμε βαθμούς με Χαλκίδα και Παναθηναϊκό, αλλά πήραμε τον Φοίνικα και κάπως μειώσαμε τις απώλειες. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Πρέπει να έχουμε συνέχεια και συνέπεια στην πορεία μας σε όλα τα επίπεδα ώστε να μην μπούμε σε περιπέτειες».

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά τις ήττες του ευελπιστεί να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να πάρει τη νίκη για να βρεθεί πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι Θρακιώτες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και με όλους τους παίκτες στην διάθεσή του ο Σάκης Μουστακίδης δηλώνει έτοιμος να δώσει μια ακόμη μάχη στην Volleyleague.

O Νίκος Χριστόφας επιστρέφει στην Μίκρα ως αντίπαλος του Ηρακλή αυτή τη φορά και ο ίδιος δήλωσε «Γυρίζω στο κλουβί για έναν δύσκολο αγώνα απέναντι στην ομάδα που ξεκίνησα. Δεν είναι ότι καλύτερο για μένα να έχω αντίπαλο τον Ηρακλή. Είναι δύσκολος ο αγώνας. Ο Προύσαλης δεν θα αγωνιστεί με τον Ηρακλή και αυτό είναι απώλεια. Ξεκινήσαμε πολύ καλά με τον Εθνικό, αλλά επειδή είμαστε ακόμα άπειρη ομάδα τα μυαλά μας πήραν αέρα μετά τις νίκες επί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού και κάναμε δύο ήττες.

Ειδικά με τη Νίκη ήμασταν επιπόλαιοι. Κάναμε 43 λάθη και στεναχωρήσαμε τον κόσμο μας. Ελπίζω στην πορεία να στρώσουμε. Η θέση μου είναι κεντρικός. Ακόμα δεν είμαι έτοιμος για να παίξω διαγώνιος και εξάλλου ο Χαραλαμπίδης τα πάει καλά κι εγώ χρειάζομαι περισσότερο ως κεντρικός. Το σημαντικό είναι πως ο Εθνικός έχει παίκτες που δίνουν λύσεις σε πολλές θέσεις».

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Η νίκη αποτελεί μόνοδρομο για τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι κόντρα στον Ηρακλή Χαλκίδας καθώς το μέχρι τώρα ξεκίνημα των «κυανοκίτρινω» στην κατηγορία ήταν καταστροφικό.

Χωρίς ακόμη νίκη ο Παμβοχαϊκός στοχεύει να σπάσει το ρόδι φέτος και απέναντι στην Χαλκίδα να κατακτήσει τους πρώτους του βαθμούς της νίκης.

Ο Κώστας Δεληκώστας θα έχει στην διάθεσή του τον Ανέστη Δαλακούρα που ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε και αισιοδοξεί.

Ο Μιχάλης Σαρικεϊσογλου αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή Χαλκίδας αλλά και την θεομηνία που έπληξε τη Νέα Πέραμο όπου αγωνιζόταν πέρσι με την Κύζικο λέγοντας «Αγωνίστηκα στη Νέα Πέραμο και έχω έναν λόγο παραπάνω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και τη συμπαράσταση μου σε όσους επλήγησαν από τη θεομηνία. Ξεκινήσαμε με τρεις ήττες αλλά οι δύο αγώνες είναι με τα φαβορί για τον τίτλο. Με τον Εθνικό χάσαμε από τα επιπόλαια λάθη μας. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα και αυτό θα μας βγει στο γήπεδο. Θέλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή και να μαζέψουμε τους βαθμούς που θέλουμε για να πετύχουμε το στόχο μας. Ο Ηρακλής Χαλκίδας έχει καλή ομάδα και παίζει πιο ελεύθερα».

Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής Χαλκίδας με δύο νίκες στα 3 τελευταία του παιχνίδια ελπίζει πως θα δώσει συνέχεια στο θετικό του σερί.
Το κλίμα στην ομάδα της Χαλκίδας είναι καλό, ο Σπύρος Γκολίτσης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού και όλοι αισιοδοξούν πως μπορούν να κάνουν μια ακόμη καλή εμφάνιση και να έχουν βαθμολογικό όφελος.

Ο Θοδωρής Τσαδήμας που κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Παμβοχαϊκό επιστρέφει στο Βραχάτι ως αντίπαλος τονίζοντας Θεόδωρος Τσαδήμας που αγωνίστηκε στον Παμβοχαϊκό: «Επιστρέφω στο Βραχάτι όπου είχα σύντομο πέρασμα αλλά μου δόθηκε μία μεγάλη ευκαιρία καριέρας. Οφείλω να ευχαριστήσω τον Παμβοχαϊκό και ιδιαίτερα τον καταξιωμένο προπονητή του Κώστα Δεληκώστα που με βοήθησε και μου έδωσε πολύτιμα εφόδια. Για την ομάδα μου τον Ηρακλή Χαλκίδας, είναι ιδιαίτερος αγώνας. Ο Παμβοχαϊκός μετά από τρεις ήττες θα τα δώσει όλα για νίκη και λόγω έδρας είναι το φαβορί. Εμείς έχουμε δείξει πως έχουμε μεγάλες δυνατόητες και μπορούμε να δικεδικήσουμε τη νίκη. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα».

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ
Στο κλειστό του Έσπερου στην Καλλιθέα ο Εθνικός δίνει το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι και μετά τον Ολυμπιακό, υποδέχεται τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ του Ντανιέλε Ρίτσι.

Οι «κυανόλευκοι» του Σάκη Ψάρρα χωρίς προβλήματα και απουσίες στοχεύουν να διεκδικήσουν ότι καλύτερο από το παιχνίδι και να δείξουν σε μια ακόμη αναμέτρηση ανταγωνιστικοί.

Ο Γιάννης Μαντέκας μίλησε για το παιχνίδι του Σαββάτου υπογραμμίζοντας «Είμαστε ετοιμοπόλεμοι και αισιόδοξοι όπως πριν από όλα τα παιχνίδια. Αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό και θεωρώ πως σταθήκαμε σχετικά καλά. Δε μπορώ να κάνω σύγκριση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα πιο πίσω από τον Ολυμπιακό και ο Γκόμεζ μόλις έχει ξεκινήσει. Ωστόσο είναι μία ομάδα με πολλές επιλογές και με στόχο και πάλι το πρωτάθλημα. Αυτό λέει πολλά. Θα δυσκολέψουμε τον αντίπαλο μας. Αυτό είναι σίγουρο. Η εβδομάδα κύλησε καλά, δουλεύουμε, βελτιωνόμαστε και στην έδρα μας θα κάνουμε καλή εμφάνιση».

Το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην Καλλιθέα με τους «ασπρόμαυρους» να θέλουν να κατακτήσουν μια ακόμη νίκη και να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ιταλός τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και με όλους τους παίκτες στο οπλοστάσιο του ελπίζει πως θα έχει ένα εύκολο απόγευμα.

Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Πελεκούδας δήλωσε: «Είναι μία δύσκολη έξοδος για την ομάδα μου. Στόχος μας είναι το τρίποντο και η διατήρηση του αήττητου. Είδαμε βίντεο με τον Εθνικό. Είναι ομάδα που πρέπει να την πιέσεις για να κάνει λάθος και παίζει καλή άμυνα. Επιθετικά στηρίζεται στον Μαντέκα και στον Νάιτ και το κλειδί της νίκης είναι να περιορίσουμε αυτούς τους δύο αθλητές. Κάναμε καλή προετοιμασία τις προηγούμενες ημέρες. Περιμένουμε και την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ και ελπίζουμε να βρεθούμε σε έναν όμιλο με βατούς αντιπάλους».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/11/2017
15:00 Ολυμπιακός – Νίκη Αιγινίου
17:00 Παναχαϊκή – Φοίνικας Σύρου
17:00 Ηρακλής – Εθνικός Αλεξανδρούπολης
18:00 Παμβοχαϊκός – Ηρακλής Χαλκίδας
18:30 Εθνικός – ΠΑΟΚ
ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11/2017
18:00 Κηφισιά – Παναθηναϊκός