ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επιθυμία της ΕΣΑΠ να παραμείνει ίδιος ο αριθμός των αλλοδαπών

Επιθυμία της ΕΣΑΠ να παραμείνει ίδιος ο αριθμός των αλλοδαπών

Η δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ (χωρίς την παρουσία της ΕΟΠΕ) επιβεβαίωσε το καλό κλίμα, αλλά φανέρωσε και κάποια πρώτα στοιχεία για το πως θα βαδίσουμε την επόμενη χρονιά.

Την λίγκα εκπροσώπησαν οι κ.κ. Ταρνατόρος, Αλεξίου και το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών οι κ.κ Μηνούδης, Φράγκος με την κουβέντα όπως και στη πρώτη συνάντηση να αφορά αρχικά το καυτό ζήτημα της ανάπτυξης και της παραγωγής νέων παικτών, όπου οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διαπίστωση του προβλήματος, αλλά έχουν διαφορετική φιλοσοφία στους τρόπους με τους οποίους θα επιλυθεί το ζήτημα.

Η διαφωνία ως προς την “θεραπεία” μέχρι ενός σημείου είναι και λογική καθώς οι δύο φορείς έχουν διαφορετική οπτική, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να προκύψουν σημεία σύγκλισης (κι εδώ ίσως είναι σημαντικός και ο ρόλος της Ομοσπονδίας). Κι αυτό δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, καθώς έχοντας κατά νου το κλίμα που επικρατούσε πέρσι, οι διαφορές είναι αισθητές, ξεκινώντας από τον χρόνο στον οποίο γίνονται οι συζητήσεις, αλλά και στη διάθεση που υπάρχει. Ήδη η ΕΣΑΠ έκανε μια πρώτη κίνηση καλής θέλησης, καθώς αφού κατέθεσε και δημόσια τη θέση της για διατήρηση του ίδιου καθεστώτος με τους ξένους έως 5 κοινοτικοί ή έως 4 ξένοι αν υπάρχει έστω ένας μη κοινοτικός), έδειξε θετική στα πάγια αιτήματα του ΠΑΣΑΠ που άπτονται εργασιακών ζητημάτων.

Ουσιαστικά από τον ΠΑΣΑΠ (μετά και τις συναντήσεις με τους παίκτες της Εθνικής) μεταφέρθηκαν ο προβληματισμός και οι προτεραιότητες των διεθνών (αλλά και όλων των συναδέλφων τους ) για τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος με την ΕΣΑΠ να δείχνει θετική στο θέμα της ημερομηνίας έναρξης των συμβολαίων (από την ημέρα εκκίνησης της προετοιμασίας), της ασφαλιστικής κάλυψης των αθλητών αλλά και το ζήτημα των ενσήμων (μίνιμουμ 4ωρη εργασία).

Ο ΠΑΣΑΠ από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι θα απαντήσει για το θέμα των ξένων μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι πρέπει να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή λύση ώστε να μην χρειαστεί να προσφύγουν στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Πηγή: Sportsfeed