CHALLENGE CUP

«Ερυθρόλευκο» ρεκόρ Ευρώπης

«Ερυθρόλευκο» ρεκόρ Ευρώπης

Νίκη πρόκρισης με ρεκόρ πανηγύρισε ο Ολυμπιακό απέναντι στην Λοκομοτίβ Μπακού, με τους «ερυθρόλευκους» να γράφουν ιστορία με το 25-8 του τρίτου σετ της αναμέτρησης…

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας πολύ καλό βόλεϊ φρόντισαν να πάρουν άνετα και γρήγορα τη νίκη με 3-0 και παράλληλα με το πρώτο βήμα πρόκρισης προς τους 8 του Τσάλεντζ Καπ να κάνουν και ρεκόρ.

Ένα ρεκόρ που έγινε στο τρίτο σετ με το 25-8 . Ένα σετ όπου ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του, καθώς το +17 είναι πλέον η μεγαλύτερη διαφορά πόντων στα μέχρι τώρα παιχνίδια του.

Ένα μοναδικό ρεκόρ για την ομάδα του Πειραιά αφού για να βρει κάποιος αντίστοιχη διαφορά θα πρέπει να ανατρέξει στο μακρινό 2000 και το τότε Πρωταθλητριών.  Συγκεκριμένα στις 3 Φεβρουαρίου του 2000 όταν οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν στην Γλυφάδα την Φινλανδική Βαρκάους επικρατώντας 3-0 και το τρίτο σετ να τελειώνει στο 25-12.

Ρεκόρ που κράταγε 18 χρόνια και η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ φρόντισε να «σπάσει» δημιουργώντας νέο κόντρα στην Λοκομοτίβ Μπακού που πολύ δύσκολα πλέον θα καταρριφθεί…