ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΣΑΠ: Προϋπόθεση η τηλεόραση για τον ΟΠΑΠ!

ΕΣΑΠ: Προϋπόθεση η τηλεόραση για τον ΟΠΑΠ!

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (23/5) διοικητικό συμβούλιο στην ΕΣΑΠ και την ολομέλεια απασχόλησαν θέματα όπως η χορηγία του ΟΠΑΠ, τα τηλεοπτικά και η εξεύρεση πόρων ενόψει της νέας σεζόν.

Η ερχόμενη χρονιά μοιάζει να είναι από τις δυσκολότερες τόσο για τη Λίγκα, όσο και για την πλειοψηφία των ομάδων της Α1. Και μπορεί να είχε σταλεί στις ομάδες σχέδιο αναδιάρθρωσης αλλά και αυτό έρχεται σε δεύτερο πλάνο όταν προτεραιότητα έχουν οι χορηγίες.

ΟΠΑΠ ναι με tv

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε τα μέλη του συνεταιρισμού για τις επαφές του με τον ΟΠΑΠ -το συμβόλαιο του οποίου έχει λήξει- με τον Οργανισμό να είναι θετικός σε ανανέωση συνεργασίας για την προσεχή σεζόν με μια μείωση της τάξης των 100.000 ευρώ και βασική προϋπόθεση να υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη.

Σε αναζήτηση τηλεοπτική στέγης

Η αναζήτηση τηλεοπτικής στέγης έχει ξεκινήσει -μετά και τα όσα προηγήθηκαν με τη Nova στο τελευταίο παιχνίδι της τελικής φάσης του πρωταθλήματος- με την ΕΣΑΠ να παίρνει αρνητική απάντηση από την Cosmote TV που έχει άλλου είδους προγραμματισμό αλλά και δεν ήταν διατεθειμένη να δαπανήσει το χρηματικό ποσό που συζητήθηκε.

Κάπως έτσι, η διοίκηση της ΕΣΑΠ θα απευθυνθεί τόσο στην ΕΡΤ -την πόρτα της οποίας κρατά ανοικτή η ΕΟΠΕ και θα βοηθήσει στις συζητήσεις αφού το άθλημα είναι πάνω από όλους- αλλά και η Nova που μπορεί να εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της με επιστολή  αλλά οι σχέσεις δεν χαλάνε τόσο εύκολα όταν μάλιστα είναι πολυετείς και όλα μπορεί να ανατραπούν. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι η ΕΡΤ ή η Nova θα συζητήσουν για τα ποσά που λάμβανε μέχρι πρότινος ο συνεταιρισμός, όμως από το να χαθεί η χορηγία του ΟΠΑΠ θα… θυσιαστεί το οικονομικό σκέλος, γεγονός αρνητικό μεν για το προϊόν αλλά απαραίτητο για την “επιβίωση” της Λίγκας.

Ήδη όλα δείχνουν ότι η διαιτησία -το ποσό της οποίας καλυπτόταν από τη χορηγία της Nova θα πληρώνεται από τις ομάδες αλλά αυτό μοιάζει το μικρότερο κακό σε σύγκριση με το πόσα χρειάζεται να επιτευχθούν.