ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Αισιοδοξία πρόκρισης από Στέλλα, Σία

Αισιοδοξία πρόκρισης από Στέλλα, Σία

Για τον στόχο της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας υπό τις οδηγίες του Γκιγιέρμο Ναράνχο μίλησαν οι Στέλλα Χριστοδούλου και Σία Τοτσίδου που συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις προπονήσεις στην Πορταριά…

Η αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας και του Ολυμπιακού αναφερόμενη για την πορεία της προετοιμασίας δήλωσε «Η προετοιμασία κυλάει πολύ καλά και είναι όλα οργανωμένα από πλευρά Οομοσπονδίας. Έχουμε άριστη επικοινωνία οι αθλήτριες μεταξύ μας και με το νέο προπονητικό επιτελείο. Πρώτο στόχο έχουμε τους Μεσογειακούς αγώνες και θέλουμε να δούμε το αγωνιστικό μας επίπεδο για να είμαστε έτοιμες να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Ο Γκιγέρμο Ναράνχο είναι το νέο πρόσωπο για τις διεθνείς μας και η Στέλλα Χριστοδούου σχολιάζοντας το  προπονητικό επιτελείο επεσήμανε «Το προπονητικό σταφ και ο κόουτς Ναράνχο δείχνουν να έχουν μεγάλη διάθεση, δουλεύουμε σκληρά, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στη φυσική κατάσταση. Γνωρίζουν τις ανάγκες που χρειάζονται για μία σωστή προετοιμασία και δουλεύουν με επαγγελματισμό».

Όσο για την την κουραστική της χρονιάς που είχε με τον Ολυμπιακό η έμπειρη πασαδόρος τόνισε  «Δεν είναι μόνο οι αθλήτριες του Ολυμπιακού, υπάρχουν κορίτσια που ήταν στο εξωτερικό με μεγάλη σεζόν. Οι προπονητές μας το χειρίζονται πολύ καλά το θέμα της κούρασης και μετά από συνεννόηση υπάρχουν κάποια ρεπό για να υπάρχει αποκατάσταση».

Στόχος όλων είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η Στέλλα Χριστοδούλου μιλώντας για αυτόν είπε«Είναι εφικτός ο στόχος. Οι αντίπαλοί μας είναι βατοί. Οι Μεσογειακοί είναι το στάδιο που θα δούμε που βρισκόμαστε ως ομάδα. Υπάρχουν νέα άτομα με πολύ ταλέντο και όλες μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τον στόχο μας. Όλα αυτά τα χρόνια η διάθεση δεν έπαψε να υπάρχει και αυτό φαίνεται φέτος. Δουλεύουμε σκληρά και όλες θέλουμε το ίδιο για τη χώρα μας».

Τοτσίδου : «Η Εθνική ύψιστη τιμή για τον καθένα»

Η Σίσα Τοτσίδου έχοντας πραγματοποιήσει μια εξαιρετική χρονιά με την Ηλιούπολη, συνεχίζει με τα «κυανόλευκα» της Εθνικής για τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού.

Η έμπειρη ακραία σχολιάζοντας την μέχρι τώρα πορείας της δήλωσε «Είχα φέτος μία ευχάριστη κλήση για την Εθνική, για την οποία πάντα θα είμαι διαθέσιμη. Για μένα είναι μία επιβράβευση για τη σεζόν που είχα και κάθε αθλήτρια πρέπει να επιβραβεύεται για τους κόπους της. Η Εθνική ήταν, είναι και θα είναι ύψιστη τιμή για τον καθένα, ασχέτως το που βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια κατάταξη».

Όσο για την προετοιμασία στην Πορταριά και τον φετινό στόχο της Εθνικής η Τοτσίδου υπογράμμισε  «Ξεκινώντας από την οργάνωση, όλα βαίνουν καλώς. Υπάρχει καλό κλίμα, η διαμονή είναι πολύ καλή και είμαι ενθουσιασμένη με το προπονητικό τιμ. Δείχνουν επαγγελματισμό και δεν γίνεται τίποτα στην τύχη. Κάθε προπόνηση έχει συγκεκριμένους στόχους και γίνονται όλα βάσει προγράμματος. Είμαστε εδώ όλες οι αθλήτριες για να ακολουθούμε οδηγίες, έτσι ώστε να πετύχουμε αυτό που έχουμε θέσει. Η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό θα είναι ό,τι καλύτερο».

Τέλος αναφερόμενη στον Γκιγιέρμο Ναράνχο τόνισε «Ήταν μεγάλο κίνητρο για μένα να δουλέψω με έναν προπονητή όπως ο Ναράνχο, θέλω να μάθω την φιλοσοφία του από την εμπειρία του στην Ευρώπη. Έχει δώσει σε όλες μας άλλη πνοή».