ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΕΣΠΕΔΑ: Η λάμψη του Αστέρα Νίκαιας!

ΕΣΠΕΔΑ: Η λάμψη του Αστέρα Νίκαιας!

Εκπληκτική πορεία με 8/ 8 νίκες και 24 βαθμούς,  έχει ο πρωτοπόρος Αστέρας Νίκαιας ο οποίος αγωνίζεται στην τοπική κατηγορία 2 γυναικών  της ΕΣΠΕΔΑ και στοχεύει  στην άνοδο στην πρώτη τοπική κατηγορία. Πίσω από την αγωνιστική λάμψη του Αστέρα, υπάρχει το πάθος και η οργάνωση των αδελφών Παναγιώτη και Αντώνη Μαρούλη.

Τα δύο αδέλφια ανέλαβαν εδώ και 8 μήνες την ανασυγκρότηση και αναδιοργάνωση του συλλόγου σε νέες βάσεις,  με στόχο να δημιουργήσουν μια αθλητική «κυψέλη» που θα δώσει την ευκαιρία να αναδείξει και να στηρίξει  δικούς της αθλητές και αθλήτριες, μέσα από αυτή την τεράστια «δεξαμενή» που λέγεται Νίκαια.

asteras-gynaikes-panigyria-0222222

Τα πρώτα βήματα του Αστέρα

Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ο Αστέρας Νίκαιας έχει καταφέρει να πετύχει πολλά:

– Αρχικά δημιούργησε το δικό του υπερσύγχρονο γυμναστήριο.

– Ο σύλλογος εφοδιάστηκε με αθλητικό υλικό που θα ζήλευαν πολλές μεγάλες ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών.

– Δημιουργήθηκαν τέσσερα καινούρια τμήματα (ομάδα γυναικών, ομάδα νεανίδων, ομάδα παίδων, ομάδα vintage).

kaimakis-kostas-4566000

– Προστέθηκε στην ομάδα ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα στον τομέα των ακαδημιών και παλιά δόξα της Νίκαιας ως αθλητής βόλεϊ, ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

– Με έξοδα της ομάδας, όλα τα τμήματα τοποθετήθηκαν σε κλειστά γήπεδα μισθώνοντας ειδικούς χώρους, παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν για τις ώρες στα γήπεδα της Νίκαιας.

– Οι υπεύθυνοι του συλλόγου συνεργάζονται και ασφαλίζουν δωρεάν όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, αλλά και όσους είναι γύρω από τον σύλλογο.

– Φιλοξενούν με σεβασμό όλους τους αντιπάλους στα εντός έδρας παιχνίδια προσφέροντας μέχρι και δώρα σε κάθε αντίπαλο αθλητή και προπονητή.

– Μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, φτιάχτηκε ένα λειτουργικό μοντέλο οργάνωσης με την βοήθεια και τη πρόσληψη του κυρίου Μαθιουδάκη Μιχαήλ στην θέση του τεχνικού διευθυντή, μέσα στα πλαίσια του οποίου ο σύλλογος καταφέρνει και αναπτύσσεται υγιώς μέρα με τη μέρα.

-Αποφάσισε να μην κατεβάσει ανδρική ομάδα  στην Β΄εθνική αλλά να δημιουργήσει ακαδημία αγοριών που θα ενδυναμώσει και θα στελεχώσει τις ομάδες υποδομής και να επανέλθει με δικά της παιδιά και πάλι στην κατηγορία.

Και τα παραπάνω είναι η αρχή του φιλόδοξου «πρότζεκτ» που λέγεται Αστέρας Νίκαιας και τα αδέλφια Μαρούλη, έχουν σκοπό να αναπτύξουν και να τελειοποιήσουν στο μέλλον.

asteras-nikaias-neanides-789999

Ο απολογισμός των ομάδων του Αστέρα

 Η γυναικεία ομάδα, όπου είναι και πρωτοεμφανιζόμενη, έχει καταφέρει να βρίσκεται μόνη πρώτη στην βαθμολογία αήττητη με 8 σερί νίκες και στόχο την άνοδο στην μεγάλη τοπική κατηγορία γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο προπονητής του Αστέρα, ο σπουδαίος εργάτης του βόλεϊ, Παναγιώτης Μαρούλης, έχει χρησιμοποιήσει σε κάθε παιχνίδι όλο του το ρόστερ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν στις νίκες της ομάδας αθλήτριες που είναι ηλικιακά νεανίδες, κορασίδες αλλά και παγκορασιδες.

Η ομάδα των  κορασίδων πέρασαν στην επόμενη φάση και είναι φαβορί στον όμιλο τους για να τερματίσουν πρώτες και να πάνε στο Final 4 που θα τους επιτρέψει να περάσουν στην επόμενη κατηγορία.

Asteras Nikaiws logo-34567

Τέλος οι νεανίδες πέρασαν στην δεύτερη φάση πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις και έχουν όλα τα προσόντα για να περάσουν στο Final 8 όπου θα είναι μια τεράστια διάκριση για τον σύλλογο.

Στον Αστέρα πλέον είναι περήφανοι και ευτυχισμένοι να βλέπουν πως αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε δειλά δειλά, μόλις πριν οκτώ μήνες, και όπως λένε οι αδελφοί Ναρούλη “είμαστε ακόμα στην αρχή” εχει όλο το μελλον της μπροστά ενώ το μεγάλο όνειρο είναι να δουν κάποτε το γήπεδο γεμάτο από ανθρώπους που αγαπούν το βόλεϊ, τον αθλητισμό, αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό.