Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Έτοιμη για…”παρέλαση” η Volleyleague

Έτοιμη για…”παρέλαση” η Volleyleague

Μετά από ένα αρκετά δύσκολο καλοκαίρι και έπειτα από αναβολές και προβλήματα η αυλαία της Volleyleague ανοίγει ανήμερα της εθνικής μας εορτής, με τις 12 ομάδες να είναι έτοιμες να προσφέρουν σε όλους πλούσιο θέαμα και ανταγωνιστικά παιχνίδια.

Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν η έναρξη του πρωταθλήματος δεν δοκιμάστηκε όσο το φετινό καλοκαίρι, με τις ομάδες όμως να περνάνε τα… δύσκολα τόσο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όσο και των δικών τους “εσωτερικών” προβλημάτων.

Παρά τις δυσκολίες όμως οι 12 μονομάχοι της Volleyleague έμειναν όρθιοι και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις νέες περιπέτειες τους στο πρωτάθλημα που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής.

Το σερβίς της 1ης αγωνιστικής το Σάββατο λίγο μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου… Εκεί όπου οι ομάδες καλούνται να πούνε το δικό τους ΟΧΙ στην μιζέρια και την εσωστρέφεια, αποδεικνύοντας πως θέλουν και μπορούν να δώσουν πολλά περισσότερα στο άθλημα.

Μια 1η αγωνιστική που θα πραγματοποιηθεί σε 3 δόσεις με την έναρξη του πρωταθλήματος να γίνεται από το κλειστό του Εσπέρου στην Καλλιθέα, το κυρίως πιάτο να παρουσιάζεται την Κυριακή και η αυλαία να πέφτει την Δευτέρα στο Βραχάτιο με το ντέρμπι του Παμβοχαϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Στο κλειστό του Εσπέρου στην Καλλιθέα θα δοθεί επίσημα το πρώτο σερβίς του φετινού πρωταθλήματος με τον νεοφώτιστο Εθνικό να υποδέχεται την Παναχαϊκή.

Οι “κυανόλευκοι” του Σάκη Ψάρρα ανέβηκαν για να μείνουν στην κατηγορία και θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους σε ένα παιχνίδι όπου είναι ντέρμπι και απο αυτά που θα πρέπει να πάρουν βαθμούς αν θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Η ομάδα του Πειραιά έχοντας ενισχυθεί με τους Ναϊτ, Σέϊφερτ, Αμανόζ, Σπυριούνη, Χατζηνικολάου και Στυλιανού ποντάρει πολλά στους ξένους αλλά και την εμπειρία του Γιάννη Μαντέκα.

Ο τεχνικός της ομάδας αναφερόμενος για το ντεμπούτο της στην Α1 τόνισε «Ξεκινάμε το ταξίδι μας με μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με μας. Υπάρχει άγχος στους πρωτάρηδες και ειδικά σε μία ομάδα που κάνει ντεμπούτο στην έδρα της και σε τηλεοπτικό αγώνα. Θέλουμε να δείξουμε την δουλειά μας και να κάνουμε ένα επιτυχημένο ξεκίνημα».

Η Παναιχαϊκή μετά την εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας κατεβαίνει στο πρωτάθλημα πραγματοποιώντας ένα μικρό θαύμα αφού τα προβλήματα λίγο έλλειψε να τους κρατήσουν μακριά από την κατηγορία.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος για μια ακόμη χρονιά βασίζεται στην παρουσία του Νίκου Ρουμελιώτη και με την έλευση των Νιέβες, Πόλχλοπεκ και Οράμας θα προσπαθήσει να παραμείνει στην Volleyleague.

Μιλώντας για την αναμέτρηση του Σαββάτου ο Πατρινός τεχνικός δήλωσε «Ο αντίπαλος μας είναι φρέσκια ομάδα, με μεγάλο ενθουσιασμό για την άνοδο της. Θέλει να δείξει καλό πρόσωπο στην κατηγορία.Εμείς έχουμε μάθει στα δύσκολα και είναι ευκαιρία να το δείξουμε άλλη μία φορά».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 208/10

17:00 ΕΘΝΙΚΟΣ- ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10

16:30 ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ – ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

17:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

18:00 ΠΑΟΚ – ΚΗΦΙΣΙΑ

18:00 ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/10

18:00 ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ