ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έτοιμοι για την γιορτή του βόλεϊ

Έτοιμοι για την γιορτή του βόλεϊ

Έτοιμοι να προσφέρουν θέαμα υψηλού επιπέδου σε μια γιορτή του βόλεϊ δήλωσαν κατά την συνέντευξη τύπου του Final 4 του Κυπέλλου στην Ρόδο οι προπονητές και παίκτες του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή…

Χαμογελαστοί και αισιόδοξοι παρουσιάστηκαν οι τέσσερις φιναλίστ του Κυπέλλου στην Ρόδο, ευχόμενοι να παιχθεί καλό βόλεϊ και ο κόσμος να ευχαριστηθεί όμορφα παιχνίδια υψηλού επιπέδου.

Μουνιόθ, Ρίτσι, Ανδρεόπουλος και Ορφανός ευχαρίστησαν τους διοργανωτές και μίλησαν για τους στόχους των ομάδων τους λίγες ώρες πριν το σερβίς.

«Γιορτή του βόλεϊ»

Στόχο του Παναθηναϊκού μπορεί να είναι τα play-out και η παραμονή στην Volleyleague, ωστόσο ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος υπογράμμισε πως οι παίκτες του θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες διάκρισης σε ένα Final 4 γιορτή…

«Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και τις παροχές που μας προσφέρετε. Είμαι λίγο συγκινημένος που βρίσκομαι στη Ρόδο. Σε αυτό το νησί γνώρισα μια κοπέλα με την οποία δημιούργησα την οικογένειά μου» αποκάλυψε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε «Ελπίζω να σας αποζημιώσουμε την φιλοξενία με το θέαμα που θα προσφέρουμε. Ένα final-4 είναι μια γιορτή.

Εμείς έχουμε σκοπό να χαρούμε τη γιορτή και να παίξουμε όμορφο βόλεϊ. Το μυαλό μας είναι σίγουρα στα πλέι άουτ και στον στόχο της παραμονής που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας».

«Να αποδείξουμε ότι το βόλεϊ δεν είναι άρρωστο»

Ο Φερνάντο Μουνιόθ έδειξε ιδιαίτερα ευτυχής για την παρουσία του στην Ρόδο δηλώνοντας έτοιμος να συμμετάσχει σε μια γιορτή που θα αποδείξει πως το βόλεϊ δεν είναι άρρωστο.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε χαρακτηριστικά «Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές και τους εκπροσώπους των ομάδων για την επιτυχία να φτάσουν σε αυτή την τελική φάση του final-4 του Κυπέλλου, κάτι που αποδεικνύει ότι είχαν μια πολύ καλή σεζόν. Βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους 4 νέους και υπέροχους αθλητές και με κάνει να αισθάνομαι θαυμάσια γιατί νιώθω νεότερος.

Θα πρέπει να πω ότι για αυτούς τους 4 αθλητές που βρίσκονται γύρω μου, το ελληνικό βόλεϊ τους έχει ανάγκη και εύχομαι να συνεχίζουν να αγωνίζονται στα γήπεδα, προκειμένου να αποτελέσουν παραδείγματα για τα νέα παιδιά.

Ολοκληρώνοντας θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στις ομάδες. Εύχομαι αυτό το final-4 που έχουμε μπροστά μας να αποτελέσει μια γιορτή του αθλητισμού και του βόλεϊ, να χαρεί ο κόσμος τα παιχνίδια και να αποδείξουμε ότι το βόλεϊ δεν είναι άρρωστο».

«Στόχος μας ο τελικός»

Ο Ηρακλής είναι έτοιμος για την υπέρβαση και την συμμετοχή του στον τελικό και αυτό δεν το έκρυψε ο Γιάννης Ορφανός κατά την παρουσία του στην συνέντευξη Τύπου.

Ο τεχνικός του «Γηραιού» έθεσε τον στόχο της ομάδας τονίζοντας «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη γιορτή του βόλεϊ. Ο Ηρακλής επιστρέφει μετά από 5 απουσίες και στόχος ο δικός μας είναι η ομάδα να επιστρέψει και να βρίσκεται σε κάθε final 4. Έχουν έρθει εδώ οι πιο ιστορικές ομάδες, που έχουν τα περισσότερα τρόπαια. Μόνο αν δούμε τους αρχηγούς θα καταλάβουμε ποιες είναι πραγματικά. Όποιος κάνει πρόβλεψη ίσως πέσει έξω.

Θέλουμε τον τελικό, έχουμε το μυαλό μας μόνο σε αυτούς τους αγώνες. Καλό θα ήταν αυτές οι διοργανώσεις να γίνονται σε μεγαλύτερα γήπεδα και να μην είμαστε αναγκασμένοι να αγωνιζόμαστε σε συνθήκες ειδικής διαχείρισης».

«Τον καλύτερό μας εαυτό»

Να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ζήτησε από τους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Ντανιέλε Ρίτσι που θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού στην Ρόδο.

Ο Ιταλός τεχνικός του Δικεφάλου υπογράμμισε πως το Final 4 θα είναι υψηλού επιπέδου και πως οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να παίξουν καλό βόλεϊ…

Ο Ντανιέλε Ρίτσι δήλωσε χαρακτηριστικά «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρισκόμαστε εδώ. Οι άνθρωποι μας αγκάλιασαν, τους ευχαριστούμε για την φιλοξενία και ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου. Τα μεγαλύτερα σωματεία της Ελλάδας είναι στη Ρόδο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ελπίζω να παίξουμε καλά και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Βλέπω ότι η διοργάνωση είναι πολύ καλή, μόνο και μόνο από τη συνέντευξη Τύπου.

Γύρισα στην Ελλάδα για να παίξω σε ένα final-4. Θα είναι δυνατές ημέρες με υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Ήρθαμε για να παίξουμε καλό βόλεϊ. Έχουμε χάσει δύο φορές από τον Ολυμπιακό φέτος. Δουλεύουμε πολύ και ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο. Το πιο σημαντικό είναι να το πιστέψουμε και να το κάνουμε».

Μίλησε η… εμπειρία

Από την πλευρά τους Χριστοφιδέλης, Πανταλέων, Τερζής και Προύσαλης αποτέλεσαν την μαγική 4άδα αρχηγών στην συνέντευξη τύπου και η εμπειρία τους είναι η καλύτερη εγγύηση για μια πετυχημένη διοργάνωση.

Σωτήρης Πανταλέων : «Ευχάριστο διάλειμμα»

Μπορεί ο Σωτήρης Πανταλέων να είναι εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε στην Ρόδο.

Ο αρχηγός των «πράσινων» τόνισε πως η ομάδα του κάνει ένα διάλειμμα από τα play-out ευελπιστώντας να πάει στον τελικό της διοργάνωσης.

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο νησί σας και έχω πολύ καλές εντυπώσεις. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία που μας φέρνει σε ένα καινούργιο μέρος για να παίξουμε και να διαφημίσουμε το βόλεϊ. Με θλίβει το γεγονός που είμαστε εδώ τόσο έμπειροι αθλητές και την περισσότερη ώρα μιλάμε για αστυνομία και προσκλήσεις, αντί να μιλάμε για μπλοκ, υποδοχές και επιθέσεις. Ο Παναθηναϊκός κάνει ένα διάλειμμα από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέι άουτ. Θα παίξουμε με έναν δυνατό αντίπαλο όπως είναι ο Ηρακλής και ευελπιστούμε να πάμε στον τελικό» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Πανταλέων.

Κώστας Χριστοφιδέλης : «Να φέρουμε παιδιά στο βόλεϊ»

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης κατά την παρουσία του στην συνέντευξη τύπου ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και παράλληλα δήλωσε πως στόχος της διοργάνωσης στην Ρόδο είναι να μπορέσει να φέρει όσα περισσότερα παιδιά στο άθλημα.

Ο έμπειρος ακραίος των «ερυθρολεύκων» δήλωσε χαρακτηριστικά «Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, τους τοπικούς φορείς, τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας για την ευκαιρία που μας δίνουν να βρεθούμε σε αυτό το όμορφο νησί και να παίξουμε βόλεϊ σε ένα τόσο ωραίο γήπεδο, σε αγώνες υψηλού επιπέδου που θα μπορέσουν να χαρούνε τα παιδιά. Και αν κερδίσουμε έστω ένα παιδί από αυτή την διοργάνωση θα είναι μια τεράστια επιτυχία.

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, εύχομαι την επόμενη φορά που θα βρεθούμε όλοι μαζί να μην είναι μόνο δύο οι ομάδες που θα πρωταγωνιστούν, αναφέρομαι στον Ηρακλή και στον Παναθηναϊκό και εύχομαι να ξαναβρούν το δρόμο τους και να έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως παλιά και αυτό θα είναι τεράστιο κέρδος για το άθλημά μας. Καλή επιτυχία».

Κώστας Προύσαλης : «Δύσκολη αποστολή»

Ο Κώστας Προύσαλης συμμετέχοντας σε ένα ακόμη Final 4 δήλωσε έτοιμος για τα δύσκολα αναφέροντας «Θέλω με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε πολύ υψηλής ποιότητας βόλεϊ και ο κόσμος θα το απολαύσει. Στόχος μας είναι ο τελικός. Η αποστολή μας θα είναι πολύ δύσκολη γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα, ωστόσο αν παίξουμε καλό βόλεϊ, πιστεύω ότι θα περάσουμε στον τελικό».

Θάνος Τερζής : «Παιχνίδια που περιμένει όλος ο κόσμος»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την φιλοξενία δήλωσε πως ο Δικέφαλος στοχεύει στον τελικό και πως όλοι θα δώσουν τα πάντα για να το πετύχουν απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Θάνος Τερζής υπογράμμισε «Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία. Είμαι σίγουρος ότι το final-4 θα έχει μεγάλη επιτυχία. Το γήπεδο είναι πολύ ωραίο και θα γίνουν ωραίοι αγώνες. Ο ΠΑΟΚ έχει στόχο τον τελικό. Θα είναι πολύ δυνατό και δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είναι από τα παιχνίδια που περιμένουν όλοι και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη.

Αυτά τα παιχνίδια είναι τα σημαντικότερα της χρονιάς και πρέπει να δώσουμε πάνω από το 100% των δυνάμεών μας. Είναι πολύ σημαντικό επίσης που τα 4 μεγαλύτερα σωματεία της Ελλάδας είναι εδώ και δίνουν το έναυσμα να έρθουν νέα παιδιά στον χώρο του βόλεϊ».