CEV CUP

Έτοιμος για την πρόκληση ο ΠΑΟΚ

Έτοιμος για την πρόκληση ο ΠΑΟΚ

Να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης προς τους «16» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας και να δώσει συνέχεια στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις θέλει σήμερα το απόγευμα (19:00) στην Πολωνία ο ΠΑΟΚ κόντρα στους «πράσινους» της Όλστιν.

Από το Όλστιν της Πολωνίας ο ΠΑΟΚ θέλει να πραγματοποιήσει ένα νέο ξεκίνημα στην Ευρώπη και να διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό του στο Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ταξίδεψε στην Πολωνία χωρίς τον τραυματία Τζούριτς, ωστόσο υπάρχει καλό κλίμα και άπαντες δηλώνουν αισιόδοξοι εν όψει της πρώτης μάχης με την Όλστιν.

Οι τελευταίες νίκες στη Volleyleague έχουν ανεβάσει την ψυχολογία των «ασπρόμαυρων» που έχουν συσπειρωθεί και είναι έτοιμοι να παλέψουν με νύχια και με δόντια για το θετικό αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικές είναι και η δηλώσεις του Δημήτρη Κωνσταντινίδη στο Sdna.gr ο οποίος αναφερόμενος στην απώλεια του Τζούριτς τόνισε «Σίγουρα είναι μεγάλη απουσία. Είναι ο αρχηγός, το βαρόμετρο αυτής της ομάδας. Δυστυχώς λόγω του τραυματισμού δεν ακολούθησε την αποστολή ώστε να συνεχίσει με τις θεραπείες. Όλοι μαζί με τα παιδιά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα ώστε την επόμενη εβδομάδα στην ρεβάνς, να πάρουμε μαζί του την πρόκριση. Θα παίξουμε και για τον Δημήτρη».

Σχολιάζοντας την αναμέτρηση με τους Πολωνούς ο Θρακιώτης λίμπερο υπογράμμισε «Πλέον είμαστε στην Πολωνία και το μυαλό όλων είναι μόνο στην αναμέτρηση της Πέμπτης. Έχουμε δει αρκετά βίντεο με τον προπονητή, θα δουλέψουμε και σε άλλα κομμάτια του αγώνα ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Η Όλστιν αποτελεί μια από τις ιστορικές ομάδες της Πολωνίας έχοντας κατακτήσει 5 πρωταθλήματα (1973, 1976, 1978, 1991, 1992) και 7 φορές το Κύπελλο (1970, 1971, 1972, 1982, 1989, 1991, 1992), ενώ το 1987 ήταν φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας.

Μια παραδοσιακή Πολωνική ομάδα που αν κάποιος δεν την υπολογίσει σωστά μπορεί να κάνει την ζημιά. Οι «πράσινοι» του Ρομπέρτο Σαντιλί αυτή τη στιγμή είναι στην 8η θέση του Πολωνικού πρωταθλήματος προερχόμενοι μάλιστα από νίκη επί της Ρεζόβια.

Η ομάδα της Πολωνίας έχει 5 ξένους στο ρόστερ της στηριζόμενη στον Τσέχο διαγώνιο Jan Hadrava, τους ακραίους Marcel Lux (Σλοβακία), Robert Adringa (Ολλανδία), Sergei Kapelus (Ουκρανία) και Andrey Kalinin (Ρωσία)…

Στο ρόστερ της βρίσκεται ο πολωνός πασαδόρος Pawel Woicki, ενώ κεντρικός είναι ο Jakub Urbanowicz γιος του γνωστού μας από το πέρασμά του στον Ολυμπιακό την δεκαετία του 90, Leszek Urbanowicz.