ΔΙΕΘΝΗ

Έτρωγε… μολυσμένο φαγητό η Αντονίγιεβιτς

Έτρωγε… μολυσμένο φαγητό η Αντονίγιεβιτς

Η Σερβική Ομοσπονδία Βόλεϊ (OSS) ανακοίνωσε την άρση της αναστολής της ποινής της διεθνούς άσου της ελβετικής Βολερό, Άνα Αντονίγιεβιτς, που όπως και η διεθνής Ιταλίδα, Σίλα είχε βρεθεί θετική στην ουσία κλενβουτερόλη σε έλεγχο αντι-ντόπινγκ, που διενεργήθηκε στους τελικούς του Grand Grand Prix της Κίνας, καθώς η επανεξέταση του δείγματος έδειξε πως έφταιγε η… κουζίνα του τουρνουά.

“Η Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) ενημέρωσε τη Σερβική Ομοσπονδία Βόλεϊ, τον Σερβικό Οργανισμό Αντί-Ντόπινγκ και την Άνα Αντονιγιεβιτς, μέλος της Σερβικής Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Γυναικών, ότι έχει αρθεί η επιβολή αναστολής, αφού βρέθηκε θετική στη χρήση θετική κλενβουτερόλης” δημοσίευσε πριν από λίγες ώρες η Σερβική Ομοσπονδία Βόλεϊ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Εκτός της Αντονίγιεβιτς, θετική στην προαναφερθείσα ουσία είχε βρεθεί και η διεθνής της «σκουάντρα ατζούρα» Μύριαμ Φατιμε Σίλα, όμως η Ιταλική Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIPAV) είχε ζητήσει επανεξέταση του δείγματός της 22χρονης αθλήτριας, υποστηρίζοντας η απαγορευμένη ουσία βρέθηκε στον οργανισμό της μέσω του φαγητού.

Μια λεπτομερής ανάλυση του δείγματος της Αντονίγιεβιτς έδειξε ότι η Σέρβα βρέθηκε θετική επειδή έτρωγε μολυσμένο φαγητό κατά τη διάρκεια του τουρνουά, κάτι που συμπίπτει με αυτό που δήλωσε η FIPAV στην περίπτωση της Σίλα. Η Σερβική Ομοσπονδία Βόλεϊ πρόσθεσε ότι η FIVB θα διαβιβάσει αυτήν την ανάλυση στον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά της Φαρμακοδιέγερσης (WADA), ο οποίος θα ανακοινώσει την απόφασή του στη συνέχεια.

Σύμφωνα πάντως με την απόφαση της FIVB, η Αντονίγιεβιτς, που όπως η Σίλα έχασε το Eurovolley 2017, στο Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία, θα μπορέσει να αγωνιστεί άμεσα με την ελβετική Βολερό Ζυρίχης, τη φετινή σεζόν.