ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκές διοργανώσεις «μένουν σπίτι» μέχρι νεωτέρας

volley_ball

Με ανακοίνωσή της Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία βόλεϊ επέκτεινε την αρχική απόφασή της για αναβολή όλων διοργανώσεών της μέχρι… νεωτέρας αφού η πανδημία του κορωναϊού σε αρκετές χώρες βρίσκεται μόλις στην αρχή και το σύνθημα #ΜένωΣπίτι είναι το μόνο που παίζει… δυνατά σε ολόκληρο τον κόσμο!

Λόγω λοιπόν της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19, η CEV αναστέλλει:

-Τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα (Champions League, CEV και Challenge Cup) ανδρών και γυναικών που είχαν προγραμματιστεί μέχρι μέσα Μαΐου.

-Τα προκριματικά Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων όλων των αναπτυξιακών ηλικιών που είχαν προγραμματιστεί για τέλη Απριλίου και αρχές Μαΐου.

-Η Β’ φάση του Continental Cup που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 12-17 Μαΐου.

-Το Golden και το Silver European League που θα διεξαγόταν από τέλη Μαΐου έως τέλη Ιουνίου.

«Αυτή ήταν μια σκληρή και επίπονη απόφαση, την οποία έχουμε πάρει για την υγεία και την ασφάλεια παικτών, αξιωματούχων και οπαδών. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη γενική κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη και με στόχο την παροχή σαφούς καθοδήγησης και τη δυνατότητα λογικού προγραμματισμού για όλους τους ενδιαφερόμενους, έπρεπε να λάβουμε αυτήν την απόφαση τώρα. Θα παρακολουθήσουμε περαιτέρω την κατάσταση και θα συνεργαστούμε με όλους τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να βρούμε αμοιβαίες λύσεις ανάλογα με την περαιτέρω εξέλιξη της κρίσης» δήλωσε ο πρόεδρος της C.E.V. Αλεξάντερ Μπόρισιτς.