Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Φιέστα ανόδου και επιστροφής για Εθνικό

Φιέστα ανόδου και επιστροφής για Εθνικό

Η επιστροφή του Εθνικού στην Α1 έπειτα από 26 χρόνια είναι πλέον γεγονός… Σε ένα γήπεδο ντυμένο στα “κυανόλευκα” οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν την φιέστα ανόδου πανηγυρίζοντας με τον κόσμο τους μια καταπληκτική και ονειρεμένη χρονιά…

Ημέρα γιορτής ήταν το Σάββατο για τον Εθνικό ο οποίος σε μια όμορφη εκδήλωση πανηγύρισε την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ.

Μια φιέστα που ολοκληρώθηκε με χαμόγελα ευτυχίας και την απονομή του τροπαίου του πρωταθλητή της Α2 που έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ και πρώην αθλητής του Εθνικού, Γιώργος Καραμπέτσος.

Το παρόν στο κατάμεστο “Παναγιώτης Σαλπέας” και στην “κυανόλευκη” γιορτή έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και οι αθλητές μέλη της πρώτης ομάδας του Εθνικού που συμμετείχε στην Α Εθνική μεταξύ των οποίων οι Ηλιόπουλος και Κατσανεβάκης.

Παράλληλα ο Εθνικός στην αρχή της εκδήλωσης μεταξύ άλλων βράβευσε τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τον πρόεδρο του τμήματος βόλεϊ Νίκο Νικολινάκο, τον προπονητή της φετινής αήττητης ομάδας Σάκη Ψάρρα καθώς και τον αρχηγό της ομάδας Δημήτρη Σιώπη.

Νικολινάκος : “Στόχος η καθιέρωση μας στην Α1”

Ο πρόεδρος του τμήματος βόλεϊ Νίκος Νικολινάκος αναφερόμενος στην επιτυχία της ανόδου δήλωσε “Ο Εθνικός επιστρέφει μετά από 26 ολόκληρα χρόνια στην μεγαλύτερη κατηγορία του αθλήματος. Είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία όχι μόνο για το βόλεϊ του Εθνικού, αλλά για ολόκληρο τον Σύλλογο. Είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια από εμένα και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής όπου τότε είχαμε προσδιορίσει κάποιους στόχους της ομάδας που αφορούσαν την βελτίωση του λειτουργικού τομέα, της καταξίωση της ομάδας στην Α2, την επανίδρυση των Ακαδημιών μας και φυσικά ο απώτερος στόχος ήταν η άνοδος στην Volleyleague.

Πραγματικά όλα όσα είπαμε τα έχουμε πετύχει εκτός από ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο παραμένει και είναι η βασική προϋπόθεση της συμμετοχής μας στην Volleyleague και είναι το γηπεδικό. Το “Παναγιώτης Σαλπέας” όπου μας φιλοξένησε και ευχαριστούμε την διοίκηση του δεν έχει τις προδιαγραφές για Α1 ανδρών και ήδη έχουμε ξεκινήσει κάποιες ενέργειες σε συνεργασία με τον Δήμαρχο του Πειραιά τον κ. Μώραλη για την επίλυση αυτού του προβλήματος”.

Όσο για την επόμενη μέρα ο στόχος και οι φιλοδοξίες του Εθνική είναι η καθιέρωσή του στην Α1 με τον Νίκο Νικολινάκο να υπογραμμίζει “Επόμενος στόχος του Εθνικού είναι παραμονή στην Volleyleague και φυσικά η εξέλιξη αυτού του στόχου είναι η καθιέρωση μας στην μεγάλη κατηγορία”.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αγόρια και κορίτσια από τα τμήματα υποδομών του Εθνικού αγωνίστηκαν μεταξύ τους γνωρίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων, ενώ η ανδρική ομάδα πριν την απονομή του τίτλου φρόντισε να ζεσταθεί καθώς οι “κυανόλευκοι” χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και με την συμμετοχή των Έφηβων έπαιξαν ένα σετ.