BEACH VOLLEY

Φιλικές νίκες για Καραγκούνη-Τσοπούλου

Φιλικές νίκες για Καραγκούνη-Τσοπούλου

Φιλικούς αγώνες πραγματοποίησαν οι ομάδες του Εθνικού Σχεδιασμού γυναικών στο Μπιτς Βόλεϊ, με αντίστοιχες ομάδες από την Πολωνία και την Σερβία που βρίσκονται στην χώρα μας για την προετοιμασία τους ενόψει των καλοκαιρινών τους υποχρεώσεων.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια ανεπίσημου προπονητικού τουρνουά που φιλοξενήθηκε στο Vari Sports Club στις 25 Μαρτίου.

Την πρώτη θέση  κατέκτησαν η  Πέννυ Καραγκούνη και η Κωνσταντίνα Τσοπούλου (GRE1) επικρατώντας στον τελικό με 2-0 σετ (21-15, 21-16) της Πολωνικής ομάδας των  Kasia Kociolek kai Ola Gromadowska (POL1). Παράλληλα στο μικρό τελικό, η ομάδα των Dorota Strag και Martyna Kloda (POL 2), επικράτησε μετά από  ένα θεαματικό αγώνα, της ομάδας των Πηγιάννας Μεθενίτη και Αλίκης Σπηλιωτοπούλου (GRE 2)  με 2-1 σετ (14-21, 21-17, 15-7).

To τουρνουά διεξήχθη στα πλαίσια της προετοιμασίας των ομάδων για το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της χρονιάς τον επόμενο μήνα στην Κίνα. Για το λόγο αυτό, ακολουθήθηκε πρωτότυπο αγωνιστικό σύστημα σύμφωνα με το οποίο το πρώτο σετ είναι στους 21 πόντους και το δεύτερο σετ στους 15 πόντους.

Τελική κατάταξη: 1η θέση: GRE1, 2η θέση: POL 1, 3η θέση:POL 2, 4η θέση:GRE 2, 5η θέση: SRB (injury)

O Ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Ποθητάκης δήλωσε: «Ήρθαμε σε αυτό το τουρνουά με ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους και προσδοκίες δεδομένου ότι οι Ελληνικές ομάδες είναι νεοσύστατες. Ωστόσο, οι Ελληνίδες παίχτριες έδειξαν δείγματα σταθερότητας και προόδου που μας δίνουν αισιοδοξία να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά.»

Η Έφη Σφυρή που διευθύνει το VSC BV Academy δήλωσε:

«Προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε όλους αυτούς που αγαπούν το κορυφαίο άθλημα της άμμου, οργανώσαμε για τρίτη χρονιά διεθνές προπονητικό camp / tournament συνεργαζόμενοι με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με πολλές παροχές  για τις διεθνείς αθλήτριες που αγωνίσθηκαν. Οι Ελληνικές ομάδες δείχνουν πως έχουν ξεκινήσει με ιδιαίτερη όρεξη το νέο τετραετή κύκλο και όλοι εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε μαζί με την ΕΟΠΕ- που θέτει νέες δομές στο άθλημα- για το καλύτερο δυνατό  αποτέλεσμα.»

Η προετοιμασία του ελληνικού διδύμου θα συνεχιστεί στο Μονπελιέ για κοινή προετοιμασία με τις γαλλικές ομάδες μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας τους.