Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Φιλική νίκη του Ολυμπιακού στη Σύρο

syrosfoinikas_osfp
Σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στην Ερμούπολη, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 σετ (ενώ παίχτηκαν ακόμα δυο) τον Φοίνικα Σύρου ενώ την παράσταση έκλεψαν οι φίλοι της νησιωτικής ομάδαςπου γέμισαν το γυμναστήριο «Δ.Βικέλας».

Ο Ολυμπιακός πήρε το 4ο σετ και ο Φοίνικας το 5ο σετ των 15 πόντων.

Στα τρία πρώτα σετ ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με Πετρέα, Μπέμε, Φράγκο, Ράουβερντικ, Τερβαπόρτι και διαγώνιο τον Σμιτ, ενώ μετά το 2ο σετ έγινε αλλαγή ο Ράουβερντινκ και μπήκε ο Κουμεντάκης που ήταν και ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους. Μετά το 3ο σετ βασικοί ξεκίνησαν οι Στιβαχτής, Χριστοφιδέλης, Ζουπάνης, Τσέλιος και Κουμεντάκης, ενώ ο μόνος που αγωνίστηκε σε όλα τα σετ ήταν ο Μπέμε. Βασικό λίμπερο ήταν ο Δαρίδης ενώ αγωνίστηκε και ο Στεφάνου.

Ο Φοίνικας ξεκίνησε με Φίλιο, Εβάντρο, Λέσκοφ, Ντόκιτς, Βουλκίδης, Παπαδόπουλος και λίμπερο ο Αχιλλεόπουλος με τον Βελούδη. Από το 3ο σετ βασικός κεντρικός αγωνίστηκε ο Χήρας στη θέση του Βουλκίδη.

O προπονητής του Φοίνικας Σύρου Νίκος Ζαλμάς είπε: «Προσκαλέσαμε μία δυνατή ομάδα σαν πρώτο φιλικό στην έδρα μας και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε να μας δει και να μας ενισχύσει με την παρουσία του. Πραγματικά είναι κάτι μοναδικό σε ένα φιλικό παιχνίδι να βλέπεις τόσο κόσμο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβει όλη η τοπική κοινωνία πως η ομάδα μας και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά θέλουν στήριξη. Από εκεί και πέρα καλώντας τον Ολυμπιακό γνωρίζαμε πως έπρεπε να παίξουμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας, συνέχεια κι όχι για μόνο ένα σετ. Αυτό έγινε εφικτό στο πρώτο και σε κάποια άλλα σημεία στα άλλα σετ. Τον Ολυμπιακό δεν μπορείς να τον αφήνεις να είναι μπροστά σου με τρεις και τέσσερις πόντους. Είναι δύσκολο λόγω και του δυνατού σερβίς που έχει να τον ακολουθήσεις. Παρόλα αυτά κάποια πράγματα έγιναν, τηρουμένων των αναλογιών τα κάναμε. Τώρα η επιστροφή μας στην συγκεκριμένη έδρα προγραμματίζεται σε περίπου έναν μήνα, στο πρώτο ματς με την Αλεξανδρούπολη στις αρχές Νοέμβρη».

Τα σετ: 1-4 (22-25, 12-25, 20-25, 17-25, 17-15).

ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Ζαλμάς): Φίλιο 7π., Εβάντρο 16, Λέσκοφ 1, Βουλκίδης 3, Ντόκιτς 15, Παπαδόπουλος 9 / Αχιλλεόπουλος (λ. – 19%υπ.,), Βελούδης (λ. -17%υπ.), Χήρας 6, Αδάμ, Μήλης 7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μουνιόθ): Πετρέας 9π., Μπέμε 8, Φράγκος 8, Σμιτ 14, Τερβαπόρτι 3, Ράουβερντινκ 5 / Στεφάνου (λ. – 57% υπ.,), Δαρίδης (λ. – 22%υπ.), Χριστοφιδέλης 1, Τσέλιος 6, Ζουπάνης 8, Στιβαχτής 1, Κουμεντάκης 20.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ