ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Φιλίποφ : «Είμαστε έτοιμοι για την πρόκριση»

Φιλίποφ : «Είμαστε έτοιμοι για την πρόκριση»

Αισιόδοξος ότι η Εθνική μας ομάδα θα καταφέρει να δώσει το παρών στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δήλωσε ο Ντίμα Φιλίποφ από την Αλεξανδρούπολη. Ο έμπειρος πασαδόρος της «κυανόλευκης» ομάδας μίλησε για τον μεγάλο στόχο του καλοκαιριού υπογραμμίζοντας πως ήρθε η ώρα της… επιστροφής στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η απουσία της Εθνικής μας ομάδας από τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι μεγάλη και τα χρόνια μακριά από την Ευρωπαϊκή Ellite πολλά.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι διεθνείς μας ο οποίοι συνεχίζουν την προετοιμασία τους στην Αλεξανδρούπολη, θέλοντας να βάλουν απο εκεί τις βάσεις πρόκρισης προς τα τελικά.

Όλοι περιμένουν πρόκριση

Ο Ντίμα Φιλίποφ αναφερόμενος στον μεγάλο στόχο του καλοκαιριού δήλωσε έτοιμος να πετύχει αυτό που περιμένει όλο το Ελληνικό βόλεϊ.

«Ο βασικός στόχος της Εθνικής αυτό το καλοκαίρι είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό και για αυτό δουλεύουμε από το Μάιο. Ήρθαν και τα υπόλοιπα παιδιά που περιμέναμε και πιστεύω ότι με την σωστή δουλειά που θα κάνουμε και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να προκριθούμε. Όλη η Ελλάδα και το Ελληνικό βόλεϊ περιμένει πρόκριση και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο έμπειρος πασαδόρος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο δρόμος προς τα τελικά, που για πρώτη φορά θα διοργανωθούν από 4 χώρες (Γαλλία, Σλοβενία, Βέλγιο και Ολλανδία) είναι ανοικτός για την Εθνική μας καθώς Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζαν και Σουηδία δεν αποτελούν φόβητρο για τα «θέλω» των διεθνών μας.

Η μεγάλη ευκαιρία

Ο Φιλίποφ σχολιάζοντας τον Όμιλο και τη νέα προσπάθεια τόνισε «Χρειάζεται να δέσουμε όλοι μαζί. Πιστεύω ο Όμιλος είναι ιδανικός για εμάς για να περάσουμε και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε γιατί έχω κουραστεί να λέμε πως κάνουμε μια νέα αρχή. 10 χρόνια η Εθνική λείπει από τα Ευρωπαϊκά και πιστεύω πως είναι μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας να προκριθούμε Ευρωπαϊκό» και συμπλήρωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια αλλά και αισιοδοξία «Φταίνε όλοι για το ότι η Εθνική δεν είναι στα Ευρωπαϊκά. Πρώτα από όλα ίσως και εγώ παλιά. Θέλουμε να βρεθούμε στα τελικά. Δεν έχουμε κανένα άγχος γιατί είμαστε σίγουροι για το τι μπορούμε να κάνουμε και είμαστε αισιόδοξοι».