Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Φιλίποφ: «Όποιος φοβάται δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό»

Φιλίποφ: «Όποιος φοβάται δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό»

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη ο αρχηγός του Ολυμπιακού Ντίμα Φιλίποφ φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά και στην εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» μιλώντας για το Final 4, τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, την κούραση, το αν φοβήθηκε στον τελικό κόντρα στην Κηφισιά αλλά και το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα.

Οι δηλώσεις του Ντίμα Φιλίποφ στο Κανάλι 1 του Πειραιά

Για την κατάκτηση του τίτλου : «Όλη τη χρονιά προπονούμαστε κάθε ημέρα σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια  που κρίνουν τίτλους για τον Ολυμπιακό μας. Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος και όλοι μαζί, κόσμος, διοίκηση και ομάδα δίνουμε τα πάντα για να τον διατηρούμε ψηλά, εκεί όπου αξίζει να βρίσκεται».

Για το Final 4 : «Το κάθε τρόπαιο που έχω κερδίσει με τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό. Σίγουρα όμως αυτό το κύπελλο για όλους μας είναι κάτι ξεχωριστό καθώς το σηκώσαμε μέσα στη Θεσσαλονίκη.  Ο ΠΑΟΚ ήθελε να παίξει  στον τελικό και να κερδίσει το κύπελλο στην πόλη του. Όμως δείξαμε στον ημιτελικό πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε. Θέλω να ευχαριστήσω  τους φιλάθλους μας που ήρθαν στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο». Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να έρθουν φίλαθλοί μας σε αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Αυτοί, λοιπόν, που βρέθηκαν στις εξέδρες,  μας έδωσαν τεράστια δύναμη και δείξαμε πως Ερασιτέχνης, ομάδες και κόσμος είμαστε «ένα» και πανηγυρίσαμε όλοι μαζί την κατάκτηση του 17ου κυπέλλου μας. Είμαστε μία ομάδα όλοι μαζί».

Για τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ : «Στον ημιτελικό γνωρίζαμε πως θα έχουμε μεγάλη πίεση. Ο ΠΑΟΚ είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και ουσιαστικά έπαιζε εντός έδρας. Όμως, εμείς είμαστε ένα σύνολο 14 παικτών, που όποιος και να μπει μέσα θα παίξει σαν να είναι ο βασικός. Αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο. Είδατε πως μετά τον τραυματισμό του Γιώργου (Στεφάνου) μπήκε ο Γκούζντα, ο οποίος έκανε να μη φανεί το κενό του στη συνέχεια του ημιτελικού, αλλά και στον τελικό. Πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια καθώς δεν είναι εύκολο να κληθείς να παίξεις χωρίς μεγάλο χρόνο συμμετοχής έναν τελικό και να ανταποκριθείς απολύτως στις απαιτήσεις. Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός διαθέτει βάθος πάγκου με παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να βοηθήσουν εμπράκτως στις πιο δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες».

Για το κλίμα στην ομάδα : «Για ακόμη μία χρονιά είμαστε μία οικογένεια. Είμαστε φίλοι και μέσα στο γήπεδο και εκτός γηπέδου. Αυτή είναι μία πολύ σημαντική παράμετρος που θα πρέπει να την γνωρίζει ο κόσμος μας. Θέλω να σταθώ λίγο περισσότερο στον Γιώργο Στεφάνου. Από το Γιώργο και γενικότερα αυτή τη γενιά αθλητών εγώ έμαθα βόλεϊ. Ο Γιώργος αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό βόλεϊ. Δεν έχω ξαναδεί παίκτη με τη δική του ηρεμία κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αυτή την ηρεμία τη μεταδίδει στην ομάδα μας».

Για την κούραση : «Όταν αγωνίζεσαι σε έναν τελικό δεν σκέφτεσαι την κόπωση. Είναι ένας τελικός και διεκδικείς ένα τρόπαιο. Αυτό είναι το μόνο που έχεις στο μυαλό σου. Όσο και εάν υπάρχει καταπόνηση από έναν δύσκολο ημιτελικό, σκέφτεσαι το εξής: «Δώστα όλα». Ευτυχώς τώρα έχουμε τρεις ημέρες ρεπό για να ξεκουραστούμε (γελά)».

Για το αν φοβήθηκε στον τελικό : «Όχι δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο του τέταρτου σετ πως ο τελικός θα πάει στο τάι μπρέικ. Όποιος φοβάται και δεν έχει πίστη τότε δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πιστεύω πως μέχρι τώρα τα πηγαίνουμε καλά. Όμως, η χρονιά μόλις τώρα ξεκινά καθώς έχουμε μπροστά μας τον βασικότερο στόχο μας που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας. Όπως είπα έχουμε την ομοιογένεια, το ρόστερ, τις δυνατότητες, τη στήριξη της διοίκησης και του κόσμου μας, έχουμε τα πάντα δηλαδή για να επιστρέψουμε στην κορυφή της Volleyleague. Είμαστε μία ομάδα για μεγάλα πράγματα».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...