ΔΙΕΘΝΗ

Φινάλε έπειτα από… 40 χρόνια φούρναρης!

Φινάλε έπειτα από… 40 χρόνια φούρναρης!

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν ανακοίνωσε σήμερα στη Γερμανία ο τεχνικός της Φριντριχσχάφεν, Στέλιαν Μοκουλέσκου, που σε 40 χρόνια καριέρας έχει “ψήσει” ισάριθμες “κούπες”.

Με 1 τίτλο και μία 2η θέση Τσάμπιονς Λιγκ, 18 πρωταθλήματα Γερμανίας, 18 Κύπελλα Γερμανίας, 3 πρωταθλήματα Αυστρίας, 2 Κύπελλα Αυστρίας ο γεννημένος στο Μπρασόφ της Ρουμανίας 65χρονος προπονητής, χαρακτηρίζεται δικαίως ως «Mister Volleyball» της Γερμανίας.

Ο «ζωντανός θρύλος» του αθλήματος, που από το 1987 έως το 1990 και το 1999 έως το 2008 διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός της «Νατσιοναλμανσαφτ» πανηγυρίζοντας πολλές διακρίσεις, μετά την επιτυχημένη καριέρα του στη Φριντριχσχάφεν, ετοιμάζεται να γράψει τους “τίτλους τέλους” της καριέρας του.

«Ακούω πάντα την… κοιλιά μου και αισθάνεται πως είναι σωστό να σταματήσω στο τέλος της σεζόν» εξήγησε χαρακτηριστικά στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησρε ο «Στέλου», όπως είναι το παρατσούκλι του πιο επιτυχημένου προπονητή της Γερμανίας.

Μάλιστα στα φετινά γερμανικά πλέι οφ θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 14ο τίτλο της ομάδας, στον πάγκο της οποίας κάθισε για πρώτη φορά  το 1997, όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στο Φρίντριχσχάφεν, γνωστή και ως «πόλη των Ζέπελιν».