CEV CUP

Φιναλίστ Ευρώπης και η Βασιλαντωνάκη

Φιναλίστ Ευρώπης και η Βασιλαντωνάκη

Διπλή θα είναι φέτος η ελληνική εκπροσώπηση σε τελικούς ευρωπαϊκών Κυπέλλων, καθώς εκτός των κοριτσιών του Ολυμπιακού στο Challenge Cup παρούσα σε ένα ακόμη σημαντικό ραντεβού μια ακόμη διεθνής Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Με τοπ σκόρερ την Ντιούφ να σταματά στους 29 πόντους και τη Βασιλαντωνάκη (Νο 11), ως αλλαγή, να προσθέτει άλλους 4π, η Μπούστο Αρζίτσιο επικράτησε της Πόμι Κασαλματζίορε με 3-2 (23-25, 23-25, 25-23, 29-27, 15-9) σετ στον “spaghetti” β’ ημιτελικό της διοργάνωσης και με δυο νίκες (3-0, 3-2) επί της περσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό.

“Χρυσή” πρόκριση στο Καζάν

dinamo_kazan

Τελευταίο εμπόδιο της παρέας της Ελληνίδας άσου για το τρόπαιο θα είναι η περσινή Κυπελλούχος Ρωσίας, Ντινάμο Καζάν. Έπειτα από την ήττα στην Κωνσταντίνούπολη με 3-0 σετ, στον χθεσινό β ημιτελικό η παρέα της τοπ σκόρερ με 19 πόντους Ισάεβα επικράτησε με 3-0 της Γαλατάσαράι και στη συνέχεια χρειάστηκε το «χρυσό» σετ για να κάμψει με 15-11 την αντίσταση της τουρκικής ομάδας και να “σφραγίσει” την πρόκρισή της στον τελικό.