ΔΙΕΘΝΗ

Έφτασε τελικό η Κουντουρά

Έφτασε τελικό η Κουντουρά

Μετά από έναν επίπονο… μαραθώνιο 43 επίσημων αγώνων σε Ουγγαρία και Ευρωπαικές διοργανώσεις τη σεζόν 2016-17, η Βάσας με 3-1 νίκες στα ημιτελικά προκρίθηκε πανηγυρικά στον μεγάλο τελικό του ουγγρικού πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου, Linamar Békéscsaba.

Στον τελευταίο αγώνα με την Φατούμ στην Νιρεγιχάσα η Βάσας με την Κουντουρά σε μεγάλα κέφια και καταπληκτικό μοίρασμα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στην “οικοδέσποινα”, που μετά το 1-1 προσπάθησε και πάλι αν ισοφαρίσει στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ, όμως η ομάδα της Ελληνίδας άσου, έδειξε πιο καθαρό μυαλό στις κρίσιμες φάσεις του τελευταίους σετ και με 3-1 (25-16, 23-25, 25-11, 26-24) πανηγύρισε την πανάξια πρόκριση.

Για ένα ακόμη ματς, χωρίς την “μπόμπερ” Νέμετ, η Κουντουρά ξεδίπλωσε τα ηγετικά της χαρίσματα, αφού πέρα από την δυνατότητα που έδωσε σε 4 συμπαίκτριές της (Török 12, Hardy 13, Rountree 12, Sklar 17) να πετύχουν διψήφιο αριθμό πόντων η ίδια τελείωσε το ματς με 5 πόντους (2/3 επιθ. 2 άσσους, 1 μπλόκ). Τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν με 19 πόντους η Βαλντέζ της Φατούμ.

“Είμαι πολύ ικανοποιημένος που για μια ακόμη φορά κατάφεραμε να προκριθούμε στον τελικό” δήλωσε ο τεχνικός της Βάσας , Γιοκάι Ζόλταν, που ενόψει των τελικών ραντεβού με την πρωταθλήτρια  Linamar Békéscsaba (στις 3 νίκες ο τίτλος), παραδέχθηκε ότι “μας βοήθησε πολύ η βαριά ήττα που κάναμε στο τρίτο ματς”.  Από την πλευρά της Φατούμ, που θα διεκδικήσει πλέον κόντρα στην Jászberény, ο τεχνικός της Αντρας Χόρβατ, αρκέτσηκε να δηλώσει ότι “λυπάμαι που δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε πέμπτο ματς…, αλλά θα πρέπει να ετοιμαστούμε για την σειρά των επόμενων αγώνων”

Foto: Vasas Attila