ΔΙΕΘΝΗ

Φιναλίστ η Παπαφωτίου, πρωταθλήτρια η Chemik Police

Φιναλίστ η Παπαφωτίου, πρωταθλήτρια η Chemik Police

Με την 2η θέση στο πρωτάθλημα της Πολωνίας ολοκλήρωσε η διεθνής μας πασαδόρος  τη φετινή επεισοδιακή της σεζόν, που ξεκίνησε με τα “χρώματα” της Κονελιάνο στην Ιταλία, αλλά ένας τραυματισμός δεν της επέτρεψε τελικά να στεφθεί πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν εκτός συνόρων, μετά τη Γαλλία και της Μιλούζ.

Στη σειρά των τελικών των πλέι οφ της Πολωνίας η πρωταθλήτρια Chemik Police αποδείχθηκε ανίκητη κόντρα στην LKS Λόντζ της Ελληνίδας άσου και διατήρησε δίκαια με ‘sweep” τα κεκτημένα, για 5η σερί χρονιά.

Μετά τις δύο εντός έδρας νίκες η πρωταθλήτρια ομάδας, “σκούπισε” με 3-0 νίκες τον τίτλο σπάζοντας με 3-2 σετ και την έδρα του Λόντζ. Στον τρίτο τελικό, όπου η Αθηνά Παπαφωτίου ξεκίνησε στο βασικό σχήμα των γηπεδούχων και χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο 3ο και 4ο σετ, προσπάθησε να “σπρώξει” την ομάδα της στη νίκη που θα κρατούσε την οικοδέσποινα ‘ζωντανή” στο κόλπο του τίτλου.

Παρουσία περίπου 5.000 φίλων της LKS στην “Αρένα” του Λοντζ η ομάδα της αστυνομίας έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της καθώς προηγήθηκε εύκολα με 25-13, 1-0 σετ. Στη συνέχεια ο Μάσεκ αντικατέστησε την Παπαφωτίου με την 22χρονη Μρας και η ομάδα του Μάσεκ ισοφάρισε 25-22 σε 1-1 σετ.

polonia_chemik_police

Η συνέχεια όμως ανήκε στις αθλήτριες του Ιταλού τεχνικού, Αμπντάντζα, που κυριαρχώντας σε επίθεση και μπλοκ έφτασε με 25-19 και 27-25 στη νίκη 3-1 και την κατάκτηση του 7ου τίτλου της ιστορίας της. Τοπ σκόρερ του αγώνα η Σμάρσεκ της “Αστυνομίας” με 31 πόντους, ενώ 20 πόντους είχε για την γηπεδούχο η Κοβαλίνσκα.

Αυτός ήταν και ο ιδανικός επίλογος της καριέρας των άσων των πρωταθλήτριών Kasia Gajgał-Anioł και Iza Bełcik, που “κρέμασαν τη φανέλα” τους, σε αντίθεση με τον Ιταλό τεχνικό που ανανέωσε τη συνεργασία του με την Chemik Police για άλλη μία σεζόν.