ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

FIVB: Τα νέα κριτήρια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μπιτς Βόλεϊ

FIVB: Τα νέα κριτήρια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μπιτς Βόλεϊ

Η FIVB ανακοίνωσε την Τετάρτη την προσαρμογή του συστήματος προκριματικών Μπιτς Βόλεϊ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 έως 2021, μετά την έγκριση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) και του Διοικητικού Συμβουλίου της FIVB.

Σε συνεργασία με την Επιτροπή Μπιτς Βόλεϊ της FIVB και την Επιτροπή αθλητών της FIVB και σε ευθυγράμμιση με τις επικαιροποιημένες αρχές του συστήματος προκριματικών που παρείχε η ΔΟΕ στις 30 Μαρτίου 2020, συμφωνήθηκαν οι ακόλουθες βασικές ενημερώσεις:

1. Η νέα προθεσμία πρόκρισης για την κατάταξη των Ολυμπιακών Αγώνων έχει παραταθεί έως τις 13 Ιουνίου 2021  (αντί της προηγούμενης προθεσμίας της 14ης Ιουνίου 2020) και η λίστα κατάταξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα δημοσιευθεί στις 14 Ιουνίου 2021.

2. Η νέα προθεσμία πρόκρισης του Continental Cup έχει παραταθεί έως τις 27 Ιουνίου 2021 (αντί της προηγούμενης προθεσμίας της 28ης Ιουνίου 2020) και οι τελικοί του Continental Cup θα διεξαχθούν την ίδια εβδομάδα 21-27 Ιουνίου 2021.

Επιπλέον, εκτός από τις προαναφερόμενες αλλαγές, δεν θα ισχύουν περαιτέρω αλλαγές. Τα κριτήρια πρόκρισης θα παραμείνουν τα ίδια, με τις ομάδες να υποχρεούνται να συμμετέχουν σε τουλάχιστον 12 προκριματικά τουρνουά σε όλες τις προκριματικές διοργανώσεις. Όπως και πριν, τα καλύτερα 12 αποτελέσματα μιας ομάδας θα μετρήσουν για την Ολυμπιακή τους κατάταξη,

Η προσαρμογή βασίζεται σε μια πρόβλεψη του μελλοντικού ημερολογίου του World Tour, που περιλαμβάνει ελάχιστο αριθμό διοργανώσεων 3 αστέρων, 4 αστέρων και 5 αστέρων που έχουν προγραμματιστεί μέχρι τις 13 Ιουνίου 2021.