ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Φλώρος :«Υπάρχει παρόν και μέλλον»

Φλώρος :«Υπάρχει παρόν και μέλλον»

Το μαγικό ταξίδι της Εθνικής Κορασίδων συνεχίζεται και μετά το Ρόβινι της Κροατίας τελικός προορισμός όλων στην Εθνική ομάδα είναι η Ολλανδία και το Άρνεμ. Εκεί όπου η Ελλάδα για 5η και μάλιστα συνεχόμενη φορά στην ιστορία της θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος…

Οι αγώνες στον Όμιλο της Κροατίας ήταν συναρπαστικές. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Μάχες κερδισμένες για τις μικρές της Εθνικής μας που μεγάλωσαν στο γήπεδο και πανηγύρισαν την πρόκριση με το 3-0 επί της Νορβηγίας και αφού νωρίτερα η Φινλανδία μας άνοιγε τον δρόμο νικώντας τις οικοδέσποινες Κροάτισες.

Η Ελλάδα έγραψε μια ακόμη επιτυχία στις μικρές εθνικές και πλέον το ραντεβού ανανεώνεται για τον Απρίλιο (1-9) στο Άρνεμ της Ολλανδίας.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός αναφερόμενος στο νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στην Νορβηγία τόνισε «Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι γιατί ξέραμε ότι με νίκη παίρναμε την πρόκριση κι αυτό μεγάλωνε το βαθμό δυσκολίας της προσπάθειας μας. Παρόλα αυτά κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ανταπεξήλθαμε στις απαιτήσεις αυτού του ‘τελικού’ γιατί κι η Νορβηγία κι η Φινλανδία είχαν τις ίδιες βλέψεις» και εμφανώς ικανοποιημένος για το γεγονός πως το όνομα του συνδυάζεται με μια ακόμη επιτυχία του γυναικείου βολεϊ συμπλήρωσε «Μπράβο σε όλα τα κορίτσια για την πρόκριση αλλά και τη συνολική προσπάθεια. Μια προσπάθεια με την συγκεκριμένη φουρνιά που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια ,με αυτό το στόχο, από το διακλιμακιακό που είχε γίνει στο Κιλκίς. Είχαμε εκπονήσει ένα πλάνο, ένα πρόγραμμα που το διατηρήσαμε ως τώρα και αυτή η πρόκριση είναι μιας δικαίωση αυτής της προσπάθειας».

Συνεχίζοντας ο Ομοσπονδιακός τεχνικός θέλησε να «ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην προετοιμασία της ομάδας, την Ομοσπονδία αλλά και το Δήμο Κόνιτσας που μας πρόσφεραν ότι ζητήσαμε και θεωρώ ότι τους το ανταποδώσαμε με αυτή την πρόκριση. Επίσης θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στις Γιάννα Βλάχου, Μαρία Καρδαμανίδου, Έυη Κυριακιδου, Χριστίνα Παρασκευαίδου, Χριστίνα Σωτηρίου, Στάσα Νικολαΐδου που προσφερθήκανε από μόνες τους και ήρθαν στην Κόνιτσα για να παίξουμε δύο φιλικά παιχνίδια βοηθώντας την ομάδα. Κι αυτή η ομάδα με την σημερινή της επιτυχία δείχνει ότι υπάρχει και παρόν και μέλλον στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ».

Γκούντας: «Αφιερωμένη στον Έλληνα προπονητή»

Από την πλευρά του ο συνεργάτης του Τάκη Φλώρου, Κώστας Γκούντας σημείωσε: «Είναι μια σημαντική επιτυχία για το ελληνικό βόλει. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα κορίτσια που από το 2014 συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια και σήμερα ήρθε η πρώτη δικαίωση. Μια προσπάθεια χωρίς οικονομικά οφέλη, στην οποία συμμετέχουμε για το καλό του ελληνικού βόλεϊ κι αυτή την πρόκριση την αφιερώνω από την πλευρά μου σε όλους τους Έλληνες προπονητές».