Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Φωνή απόγνωσης από παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

ethnikos-alex-epistolh-paiktvn-2017

Ανοικτή επιστολή με την οποία καταγγέλουν ότι είναι απλήρωτοι από την αρχή της χρονιάς, αλλά και το ότι η διοίκηση δεν έχει τηρήσει τους διακανονισμούς που αφορούν τις οφειλές της περσινής χρονιάς, εξέδωσαν οι Έλληνες αθλητές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης…

Καζάνι που βράζει δείχνει να είναι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης καθώς οι Έλληνες αθλητές που έχουν υπογράψει συμβόλαια με την ομάδα έφθασαν στα όριά τους αφού παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Γεγονός που τους οδήγησε στο να δημοσιοποιήσουν μέσω Social Media ανοικτή επιστολή καλώντας την διοίκηση να μεριμνήσει για το θέμα εντός 10 ημερών αλλιώς απειλούν με αποχή από τις προπονήσεις.

Την επιστολή υπογράφουν οι Βλαχόπουλος Κωνσταντίνος, Καβαρατζής Ιωάννης, Κοντοστάθης Γρηγόριος, Κυριακίδης Βασίλειος, Χαραλαμπιδης Σωκράτης, Χατζόπουλος Δημήτριος ΚΑΙ Χριστόφας Νικόλαος.

Η επιστολή των παικτών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

Με την παρούσα επιστολή οι Ελληνικής Υπηκοότητας αθλητές οι οποιοι έχουν συμβόλαια με οικονομικές αποδοχές θα θέλαμε να κάνουμε ξεκάθαρα κάποια πράγματα στο φίλαθλο κοινό της Αλεξανδρούπολης αλλά και σε όλους τους φίλους του βόλεϊ.

Ξεκινώντας την σεζόν 2017/2018 (σχεδόν 3 μήνες πριν) 12 αθλητές ξεκινήσαμε μια προσπάθεια, ίσως στην πιο κομβική χρόνια για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης θέλοντας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κρατήσουμε ψηλά το όνομα και την ιστορία αυτού του σωματείου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση πράγματα αυτονόητα, ότι επιλέξαμε να αγωνιστούμε σένα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ σωματείο, υπογράφοντας ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ που ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ όρους όπως έχει και μια σύμβαση εργασίας με υποχρεώσεις και για τις 2 μεριές. Από την αρχή υπήρξαν προβλήματα με τα συμβόλαια μας τα οποία υπογράψαμε τελευταία μέρα της προθεσμίας της ομοσπονδίας με ΡΙΣΚΟ της σωματικής μας ακεραιότητας καθώς άμα κάποιος από εμάς είχε κάποιο σοβαρό τραυματισμό η ομάδα δεν θα είχε καμιά υποχρέωση απέναντι του είτε οικονομικά είτε για την αποθεραπεία του. Πράγμα το οποίο οδήγησε σε αποχώρηση παίκτη ο οποίος ήταν μεγάλη μονάδα για την ομάδα μας.

Μέχρι και σήμερα 23/11/2017 αυτό που γίνεται πράξη είναι μόνο η τήρηση των υποχρεώσεων από μεριάς μας! Το τελείωμα του 1/3 της αγωνιστικής σεζόν μας βρίσκει να μην έχουμε πάρει ούτε έναν μισθό από τα φετινά δεδουλευμένα μας όσο και μη τήρηση των διακανονισμών που έγιναν το καλοκαίρι με την ομάδα για χρέη που αφορούν την περσινή χρόνια και με την αίσθηση- που τόνοι να γίνει βεβαιότητα- της πλήρους εγκατάλειψης από την πλευρά της διοίκησης καθότι ουδείς εμφανίζεται στο γήπεδο για περαιτέρω εξηγήσεις.

Επειδή η σιωπή έχει αποδειχτεί ότι εκλαμβάνεται ως αδυναμία εμείς οι αθλητές, εργαζόμενοι, ΑΝΘΡΩΠΟΙ φτάσαμε στο ναδίρ και πλέον απαιτούμε άμεσα ενέργειες, κυρίως να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σχετικά με τις πληρωμές.

Ευχόμαστε ειλικρινά να είναι η τελευταία φορά που αναγκαζόμαστε να προβούμε σε τέτοιου είδους έκφραση αγανάκτησης, δεσμευόμαστε όμως ότι δεν θα είναι η τελευταία σε περίπτωση που όλα τα προαναφερόμενα εξακολουθούν να υφίστανται.

ΥΓ1 Η εμφάνιση κάποιου από την διοίκηση για να συνομιλήσει μαζί μας και να μας δώσουν εγγυήσεις με χρονικό ορίζοντα όχι μεγαλύτερο των 10 ήμερων θα είναι ένα θετικό πρώτο βήματα βέβαια οι υποσχέσεις μείνουν υποσχέσεις θα θέλαμε να μας ενημερώσουν οι άνθρωποι της διοίκησης πως πληρώνουν με υποσχέσεις τους λογαριασμούς ενοίκια, τα ψώνια του μήνα, τους καφέδες τους κλπ έτσι ώστε να το εφαρμόσουμε και εμείς.

ΥΓ2 Σε περίπτωση που δεν γίνει καμία ενέργεια προς την επίλυση των προβλημάτων ή οι δεσμεύσεις μείνουν δεσμεύσεις(Ελληνικό έθιμο) τότε το επόμενο βήμα μας θα είναι η αποχή από τις προπονήσεις και τους αγώνες, αυτό δεν είναι απειλή αλλά προειδοποίηση.

Η ανακοίνωση υπογράφεται με αλφαβητική σειρά από τους αθλητές:
Βλαχόπουλος Κωνσταντίνος

Καβαρατζής Ιωάννης

Κοντοστάθης Γρηγόριος

Κυριακίδης Βασίλειος

Χαραλαμπιδης Σωκράτης

Χατζόπουλος Δημήτριος

Χριστόφας Νικόλαος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ