PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Φουλάρει για άνοδο η ΑΕΚ

Φουλάρει για άνοδο η ΑΕΚ

Έτοιμη να διεκδικήσει κόντρα στον Παναθηναϊκό την άνοδο της στην Volleyleague δήλωσε στη Λαμία η ΑΕΚ καθώς με το 3-1 επί της τοπικής ομάδας η Ένωση έκανε το 2-0 στην σειρά των play-off της Preleague και ετοιμάζει τα πλάνα της για τις «μονομαχίες» με τις «πράσινες».

Την πρόκριση επί της Λαμίας πανηγύρισε η ΑΕΚ που πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για τα μπαράζ ανόδου της Preleague κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι «κιτρινόμαυρες» του Μανώλη Αποστολογιωργάκη αν και ξεκίνησαν νωθρά απέναντι στις «κυανόλευκες» στο τέλος κατάφεραν να βρούνε ρυθμό και με το 3-1 να πάρουν τη νίκη που τις φέρνει στα τελική φάση των μπαράζ.

Η Λαμία χωρίς άγχος και πίεση επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό της κάνοντας το 7-4 και 15-5 φθάνοντας εύκολα στο 25-14 και το 1-0.

Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική καθώς οι «κιτρινόμαυρες» ανέβασαν ταχύτητα φθάνοντας στην ολική ανατροπή και τη νίκη.

Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ προσπέρασε τη Λαμία στο 9-8, με τις δύο ομάδες να είναι μαζί μέχρι το 14-13. Εκεί όμως η ΑΕΚ γύρισε τον διακόπτη, πάτησε γκάζι και με ένα σερί 12-2 έκανε το 25-15 και το 1-1.

Στο τρίτο σετ το 7-4 για την ΑΕΚ έγινε γρήγορα 13-6 και λίγο μετά 17-12. Η Λαμία μείωσε στο 18-15, όμως η εμπειρία των «κιτρινόμαυρων» έφερε το 25-19 και το 2-1.

Στο τέταρτο σετ η ΑΕΚ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στις γηπεδούχες καθώς επέβαλε πλήρως το παιχνίδι της και απέκτησε από νωρίς διαφορά (10-4 και 14-8) που φρόντισε να διατηρήσει μέχρι τέλους και με το 25-21 έφθασε στο 3-1 και την 2η νίκη που τις χάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.  

ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ 2013 (Αγγέλης): Κιουτσιούκη, Σαββίδου, Φαλέγκα, Πανοπούλου, Κίσσα, Μπούκουρα / Μάρκου (λ), Καϊμάκη.

ΑΕΚ (Αποστολογιωργάκης): Τοτσίδου, Ζίγκα, Γιοβάνη, Χρήστου, Καββαδία, Ντόνα / Σκυθιώτη (λ), Μπελιά (λ), Εικοσπεντίδου.

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
24/12/2023

Άνοδος για Αμαζόνες

Στην 2η θέση της βαθμολογίας ανέβηκαν οι Αμαζόνες μετά τη νίκη τους επί της Ελπίδας Αμπελοκήπων και της νίκης που πέτυχε ο ΖΑΟΝ κόντρα στον Απόλλωνα στην...