ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Φράγκος: «Ανυπομονούσα να επιστρέψω στην Εθνική»

Andreas_Rafail_Fragkos_Koumentakis

Έπειτα από την περσινή αναγκαστική απουσία του, λόγω τραυματισμού στον ώμο, ο Ανδρέας Φράγκος επιστρέφει στην Εθνική ομάδα με στόχο να δείξει τον καλύτερο εαυτό του, ώστε οι εμφανίσεις του να αποτελέσουν το «διαβατήριο» για την ανεύρεση ενός συλλόγου που θα καλύπτει τις φιλοδοξίες του.

Ο 26χρονος ακραίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε στην περσινή πορεία της ελληνικής ομάδας, αλλά περίμενε εδώ και μήνες την στιγμή που θα ξαναφορούσε τη φανέλα με το εθνόσημο:

«Στον πρωταθλητισμό υπάρχουν οι τραυματισμοί, που δεν επιτρέπουν σε έναν παίκτη να βοηθήσει την ομάδα και να εξελιχθεί όπως θα ήθελε. Υπάρχουν όμως και άλλες περίοδοι, όταν πλέον είναι στο 100% των δυνατοτήτων του και μπορεί να αναδείξει την ομάδα του και τον εαυτό του. Θεωρώ ότι σήμερα είμαι σ’ ένα πολύ καλό στάδιο και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Δυστυχώς έχασα την περσινή προετοιμασία λόγω προβλημάτων στον ώμο και περίμενα πώς και πώς να περάσει η χρονιά και να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα, γιατί θέλω να βρίσκομαι εδώ, άσχετα με τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν. Από το τέλος του περσινού καλοκαιριού σκεφτόμουν την επιστροφή μου και ανυπομονούσα».

Ο Ανδρέας Φράγκος (στη φωτό μαζί με τον Ραφαήλ Κουμεντάκη στην σημερινή προπόνηση της Εθνικής) δήλωσε ικανοποιημένος και από τις συνθήκες προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη: «Σε γενικές γραμμές όλα βαίνουν καλώς. Από οργανωτικής άποψης τα πράγματα είναι μια χαρά. Από την στιγμή που μπήκαμε στο World League και θέτουμε υψηλότερους στόχους, όλα πρέπει να ανέβουν επίπεδο και αυτό συμβαίνει».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην περσινή εμπειρία του στο Ιράν, η οποία του άφησε ανάμικτα συναισθήματα και δεν θα ήθελε να την επαναλάβει:  «Το να πάω στο Ιράν ήταν μια αναγκαστική λύση. Πέρσι δεν είχα πολλές συμμετοχές ούτε στον σύλλογό μου ούτε στην Εθνική, εξαιτίας του τραυματισμού μου, γι’ αυτό και δεν μπόρεσα να βρω ομάδα στην Ευρώπη με συμβόλαιο ανάλογο με των προηγούμενα χρόνια. Κατέληξα στο Ιράν, όπου η εμπειρία μου ήταν άσχημη όσον αφορά τη ζωή εκεί, επειδή είχα την ατυχία να βρεθώ σ’ έναν σύλλογο που ήταν αρκετά ανοργάνωτος. Παρόλα αυτά, από αγωνιστικής άποψης τα πράγματα ήταν ικανοποιητικά, αφού η ομάδα ήταν ανταγωνιστική, ο προπονητής είχε καλό επίπεδο και επιπλέον είχα την ευκαιρία να παίξω βασικός, πράγμα που με βοήθησε πάρα πολύ. Δεν νομίζω πάντως ότι θα ξαναπήγαινα εκεί».

Η επιθυμία του, άλλωστε, είναι να επανέλθει στο ευρωπαϊκό βόλεϊ, σε ένα σωματείο που θα του προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες: «Προτεραιότητά μου είναι να ξαναγυρίσω στην Ευρώπη και πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο σ’ αυτό θα παίξει η εικόνα μου στην Εθνική ομάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ