ΔΙΕΘΝΗ

«Γειτόνισσα» με Μέσι η Σπανού στη «Μπάρτσα»

«Γειτόνισσα» με Μέσι η Σπανού στη «Μπάρτσα»

Στο “καμάρι της Βαρκελώνης” θα αγωνίζεται φέτος η διεθνής πρώην ακραία του ΓΣ Ηλιούπολης, που με τη μεταγραφή της στον ισπανικό σύλλογο αυξάνει την λίστα των πρέσβειρων του ελληνικού βόλεϊ στο εξωτερικό.

Η Σπανού, παρά τις προτάσεις που είχε από πολλούς συλλόγους, προτίμησε να πάει σε εκείνον που όπως λέει και το σύνθημα των εκατομμυρίων φανατικών οπαδών σε όλο τον κόσμο είναι απλά «Κάτι περισσότερο από μια ομάδα»!

Spanou Ilioupolli-34568

Πως να μη νιώθει κανείς “ευλογημένος” όταν ξέρει πως θα φορά τα “μπλαουγκράνα” και θα αναπνέει τον ίδιο… αέρα με τον Μέσι;  Μπαρτσελόνα όμως δεν ειναι μόνο το ποδοσφαιρικό σύμβολο της Καταλονίας, που έχει στο παλμαρέ του 24 Πρωταθλήματα, 29 Κύπελλα Ισπανίας, 11 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 5 Τσάμπιονς Λιγκ, 5 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 4 Κύπελλα Κυπελλούχων, 3 Κύπελλα Εκθέσεων και 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Είναι το σύμβολο της Καταλονίας, που εξελίσσεται διαρκώς, επενδύοντας στον τοπικό αθλητισμό διατηρώντας τμήματα μπάσκετ, ποδοσφαίρου σάλας, πόλο, χάντμπολ, χόκεϊ και ράγκμπι.

Όσον αφορά στη νέα ομάδα πάντως της Σπανού, που ιδρύθηκε το 1994 και έχει ως έδρα στη Βαρκελώνη το χωρητικότητας 1000 θέσεων “L’Hospitalet Nord”, τη σεζόν 2013-2014 τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας την ιστορική της συμμετοχή στο CEV Challenge Cup 2014-2015, ενώ πέρυσι τερμάτισε στην 6η θέση, πανηγυρίζοντας ξανά την συμμετοχή της στην τρίτη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

challengercup2018

Εκεί η ομάδα της 21χρονης ακραίας (1.86μ), που υπολείπεται σε μπάτζετ σε σχέση με πολλές άλλες ομάδες του πρωταθλήματος και κατά βάση το ρόστερ της καταρτίζουν νεαρές αθλήτριες από την Καταλονία, θα αντιμετωπίσει 12-14/12 στις “32” του Challenge Cup τη νικήτρια του ζευγαριού μεταξύ της φινλανδικής Pölkky Kuusamo  και της βελγικής Sharks CHARLEROI (21-23/11 & 38-30/11), με τον επαναληπτικό να διεξάγεται από 9-11/01 2018 στην Βαρκελώνη.

ilioupoli spanou-567890

Από την Ολλανδία, όπου βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Γυναικών που θα διεκδικήσει την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η Σπανού έστειλε το δικό της μήνυμα στους φίλους της Μπαρτσελόνα: «Γεια σας, είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ να εκπροσωπώ ένα club, τόσο μεγάλο, όσο η Barça. Εχω μεγάλη επιθυμία να ξεκινήσουμε και να έχουμε μια ανταγωνιστική σεζόν για την ομάδα μας»!

Εκτός όμως της Σπανού, στα “μπλαουγκράνα” ντύθηκε και η 19χρονη διεθνής Κροάτισσα πασαδόρος της ιταλικής Πόμι Κασαλματζίορε,  Κλάρα Πέριτς (1.86μ).

peric_barcelona

Αξίζει να σημειωθεί πως με την μεταγραφή της στην “Μπάρτσα” η Άννα Σπανού γίνεται η 3η Ελληνίδα άσος στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, μετά τις παλιότερες επιτυχημένες παρουσίες της  Φωτεινής Καφετζάκη (1999-2000 Universidad Granada, 2000-2001 Burgos Construcciones Damesa) και Μαρίας Γκαραγκούνη (2000-2001 Burgos Construcciones Damesa).

Τέλος