BEACH VOLLEY

Γενέθλια στη χανιώτικη άμμο για την «ανεβασμένη» Εθνική γυναικών (fotos)

Γενέθλια στη χανιώτικη  άμμο για την «ανεβασμένη» Εθνική γυναικών (fotos)

Με τους καλύτερους οιωνούς, άρχισε το σαββατοκύριακο στις υπέροχες εγκαταστάσεις μπιτς βόλεϊ της Ν. Κυδωνίας Χανίων η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών του μπιτς βόλεϊ στα Χανιά, όπου η διεθνής Βίκυ Αρβανίτη γιόρτασε στο γήπεδο τα γενέθλιά της.

chania_arvaniti_karagkouni 2

Η αλήθεια είναι, πως όταν έμαθα για τη συμμετοχή των Βίκυς Αρβανίτη και Πέννυς Καραγκούνη στο προπονητικό καμπ των Αγίων Αποστόλων, ενθουσιάστηκα. Πάντα χαίρεσαι άλλωστε όταν, είσαι μακριά απ’ το σπίτι σου και σε επισκέπτονται φίλοι. Πόσο μάλλον όταν για αυτά τα υπέροχα κορίτσια, εδώ και μέρες έχεις καταντήσει… ξενύχτης με τις επιτυχίες τους σε Καμπότζη και Σίδνεϊ. Για την περηφάνια όμως που έχουν χαρίσει σε όλους τους φίλους του μπιτς βόλεϊ, αυτό το δίδυμο αξίζει όχι μόνο κανείς να πιει κανείς λίτρα…. καφέδες, αλλά και να «μεθύσει»!

chania_arvaniti_karagkouni 14

Το ίδιο, θέλω να πιστεύω, ότι χάρηκαν κι εκείνες…  Τελευταία μας συνάντηση ήταν πριν από τρία χρόνια στο στούντιο των καναλιών NOVASPORTS, επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη με μια ακόμη διάκριση για το ελληνικό μπιτς βόλεϊ.  Πέρα όμως από το δικό μας “αντάμωμα”, η χαρά τους ήταν ακόμη μεγαλύτερη γιατί επέστρεψαν ξανά στα υπέροχα Χανιά, μετά από έξι χρόνια.

chania_arvaniti_karagkouni 10

Όχι για διακοπές, αλλά και πάλι για προετοιμασία. Τότε μαζί με τα “χρυσά κορίτσια” και τον προπονητή τους, Κώστα Ταμπουρατζή, στο καμπ των Αγίων Αποστόλων ήταν επίσης η Κρητικοπούλα πρωταθλήτρια,  Κωνσταντίνα Βλαχάκη, και η γνώριμη Εθνική της Φινλανδίας, των αδελφών  Έρικα και Εμίλια Νίστρομ.

roymeliotis_panousos

Στο φετινό κάμπ προετοιμασίας, μαζί με τις Αρβανίτη/Καραγκούνη βρίσκονται  ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός τεχνικός, Τίε Σαντάνα, ο άμεσος συνεργάτης του Θανάσης Πανούσος και ο τιμ μάνταζερ, Μανόλης Ρουμελιώτης. Από τα γήπεδα όμως της Ν. Κυδωνίας, δεν λείπει ούτε αυτές τις μέρες το διεθνές «χρώμα», καθώς μαζί με τα κορίτσια μας εδώ προπονούνται και οι διεθνείς Γερμανίδες, Λάμπουρερ/Ιτλινγκερ. Παρούσα φυσικά και η «οικοδέσποινα», εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ, Ελένη Καζάκου, που όπως όλοι εδώ στα Χανιά, φροντίζουν να μη λείψει το παραμικρό στην Εθνική μας.

labourer_itlinger_germany 1

«Πέτυχα» τις Βίκυ και Πέννυ, στο τέλος της προπόνησης και επειδή έπρεπε να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούν δεν είπαμε πολλά!  Δεν χρειαζόταν άλλωστε…

chania_arvaniti_karagkouni 13

Η αναμμένη«σπίθα» που ξεπηδούσε στα μάτια τους, πάρα τη λιγοστή…  άμμο, γύρω από αυτά, μου’ δωσε να καταλάβω,ότι το χρυσό στην Καμπότζη και η 5η θέση στο Σίδνεϊ, δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά η απαρχή μιας ακόμη σπουδαίας επιτυχημένης πορείας. Στο  δρόμο, όπως όλοι ευχόμαστε, για το μακρινό Τόκιο.

Εκτόξευση αλά… Τσιτσιπάς

Ένας δρόμος που ασφαλώς, δεν θα’ ναι στρωμένος με… ροδοπέταλα και «περσικά χαλιά». Κάτι που και οι ίδιες έχουν συνειδητοποιήσει για τα καλά. Ξέρουν το… Γολγοθά που τις περιμένει, αλλά με τον επαγγελματισμό που διακρίνει αυτές τις  υψηλού επιπέδου αθλήτριες, είναι αποφασισμένες να τον ανέβουν βήμα-βήμα.

chania_arvaniti_karagkouni 8

«Η επιστροφή μου στην άμμο μετά την εγκυμοσύνη μου, δεν ήταν εύκολη» μου εκμυστηρεύτηκε, πραγματική «κορμάρα»,  η Vickynha που στα Χανιά έχει φέρει και το παιδάκι της. «Έπειτα από 2,5 χρόνια αποχής από τα γήπεδα, υπήρχαν πολλές στιγμές που έκλαιγα στις προπονήσεις, αλλά ήθελα πολύ να ξαναπαίξω σε υψηλό επίπεδο. Μετά το τουρνουά στη Λιουμπλιάνα, έψαχνα να… μας βρω στην παγκόσμια κατάταξη και έψαχνα για… τηλεσκόπιο! Από κείνη τη στιγμή, είπα στη Πέννυ, «μη μου ξαναπείς τίποτα, μίλησε μου πάλι όταν θα είμαστε σε… διψήφιο νούμερο» δήλωσε η Βίκυ, που σαν άλλος…  Τσιτσιπάς «κατάπιε» μαζί με την παρτενέρ της, μέσα σε 4 μήνες 230 θέσεις και την εβδομάδα που διανύουμε η ομάδα της φιγουράρει στο Νο 97 του κόσμου με 1.120 βαθμούς.

chania_arvaniti_karagkouni 18

Η δε Πέννυ Καραγκούνη, πιο αδύνατη και γυμνασμένη από ποτέ! Το «σμίξιμο» και πάλι με την παλιά της συμπαίκτρια, μάλλον αποτελεί μαζί με την πρόσφατη  νίκη επί της Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ, Κέρι Γουόλς Τζένινγκς, ορόσημο στην καριέρα της. Μία καριέρα που αν δεν ήταν η Αρβανίτη  και ο Σαντάνα, θα μοιάζε για την Καραγκούνη με… «παλάτι στην άμμο».

chania_arvaniti_karagkouni 7

«Πραγματικά αν δεν επέστρεφε η Βίκυ, θα τα χα παρατήσει! Έπειτα από τόσα πράγματα που είδα και τις καταστάσεις που έζησα παλιότερα, είχα αποφασίσει να «κόψω» το μπιτς βόλεϊ. Όλη αυτή η προσπάθεια και ο ιδρώτας που ’ χα σπαταλήσει στην άμμο, θα πήγαινε στράφι και απλά θα επέστρεφα στη σάλα. Τελικά είμαι χαρούμενη που δεν τα παράτησα και σε αυτό, πέρα από τους δικούς μου και τη Βίκυ, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό και ο Σαντάνα» τόνισε η νεαρή πρωταθλήτρια, που πλέον αντιμετωπίζει το αύριο με αισιοδοξία και χαμόγελο.

chania_arvaniti_karagkouni 12

«Παίζουμε καλά, είμαστε καλά και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο» ισχυρίζονται τα «χρυσά μας κορίτσια» και δείχνουν πανέτοιμες για πολύ δουλειά και τις νέες προκλήσεις που τις περιμένουν. Άλλωστε όταν κερδίζεις την τρις χρυσή Ολυμπιονίκη των ΗΠΑ και κάτοχο τριών παγκόσμιων τίτλων,  νιώθεις «φουλ» από αυτοπεποίθηση!

chania_arvaniti_karagkouni 9

«Δεν ξέρω πως θα ακουστεί, κατόπιν εορτής, αλλά πριν από τον αγώνα με τις Αμερικάνες, πιστεύαμε πως μπορούσαμε να κερδίσουμε. Είχαμε δουλέψει πολύ σκληρά και είχαμε φοβερή ψυχολογία. Μπορούσαμε να τις κερδίσουμε και στο δεύτερο ματς, αλλά πληρώσαμε κάποια λάθη. Έχει αρχίσει να ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή μας και προχωράμε βήμα βήμα, συγκεντρωμένες στο στόχο μας. Σίγουρα όμως αυτές οι πρώτες επιτυχίες, μας έχουν ανοίξει την όρεξη…» είπε η άρτι αφιχθείσα πρωταθλήτρια από Μελβούρνη, όπου στην παρθενική τους επίσκεψη στην Αυστραλία, η ομάδα μας πέτυχε αυτή την ιστορική νίκη επί των ΗΠΑ.

santana

Τιε Σαντάνα: Ήρθα στη… Βραζιλία της Ευρώπης!

Τα Χανιά, λοιπόν αποτελούν ένα ακόμη στάδιο της προετοιμασίας τους, όπου οι διεθνείς μας θα χουν την ευκαιρία, υπό το βλέμμα των Σαντάνα –Πανούσου να προπονηθούν στο καμπ μαζί με τις Γερμανίδες πρωταθλήτριες.

roymeliotis_panousos_papaioannou

«Είχαμε έρθει ξανά εδώ θυμάμαι για προετοιμασία το 2013… Πιστεύω θα μας βοηθήσει πολύ αυτό το καμπ, σε ένα πανέμορφο τόπο, με υπέροχο καιρό, αν και ξέρω ότι πριν από λίγες μέρες το νησί πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές από τη θεομηνία» είπε η Καραγκούνη που μαζί με την Αρβανίτη ένιωσαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά το Δήμο Χανίων, αλλά και τους ανθρώπους της Νέας Κυδωνίας για την υπέροχη φιλοξενία και τις υψηλού επιπέδου συνθήκες  που τους παρέχει το καμπ και οι άνθρωποί του στην προετοιμασία τους.

chania_arvaniti_karagkouni

Εντυπωσιασμένος όμως έδειξε να είναι από τις πρώτες ώρες του στα Χανιά και ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός τεχνικός, Τιε Σαντάνα, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τη ζωή του στη χώρα μας. «Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος και μου θυμίζει λίγο την πατρίδα μου. Θα λεγα πως η Ελλάδα είναι η… Βραζιλία της Ευρώπης…» είπε χαμογελαστός  ο 42χρονος τεχνικός, που όταν τον γνωρίζει κανείς σου δίνει την εντύπωση, ενός πολύ cool και «αλέγκρο» τύπου, που θα μπορούσες άνετα να βγεις μαζί του γα μπύρες και να μιλάς ώρες ασταμάτητες για χίλια πράγματα, πέρα από το βόλεϊ. Αυτά όμως μόνο όταν είναι εκτός… υπηρεσίας, γιατί στο γήπεδο είναι πραγματικός «κέρβερος» και «ποτισμένος» με τη βραζιλιάνικη νοοτροπία, έχει συνηθίσει να δουλεύει μέχρι τελικής πτώσεως.

chania_arvaniti_karagkouni 16

«Η συμμετοχή σε τέτοια καμπ, μας βοηθάει πολύ να συγκεντρωθούμε απόλυτα στα τεχνικά και τακτικά στοιχεία που δουλεύουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Τα κορίτσια είναι μία πολύ ταλαντούχα ομάδα, προπονούνται σκληρά και προοδεύουμε μαζί μέρα με τη μέρα» δηλώνει η «ήρεμη δύναμη» στο τιμόνι της Εθνικής, που και εκείνος ευχαρίστησε τους διοργανωτές του καμπ.

santana_chania

Ερωτώμενος πάντως πως θα χαρακτήριζε ο ίδιος τον εαυτό του ως προπονητή, απάντησε χαριτολογώντας: «Έχω μάθει και μ ‘αρέσει να δουλεύω σκληρά, αλλά θα έλεγα ότι μπορώ και διατηρώ τις… ισορροπίες. Έχουμε «δέσει» πολύ γρήγορα με τα κορίτσια, συνεργαζόμαστε πολύ καλά με όλο το τιμ, έχουμε το ίδιο όραμα και «μεγαλώνουμε» από τουρνουά σε τουρνουά. Παρόλο που από εδώ και πέρα, οι προκλήσεις θα είναι όλο και μεγαλύτερες και θα πρέπει να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο, είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλό».

chania_arvaniti_karagkouni 4

Τούρτα-έκπληξη για την Iron… Βίκυ!

Σήμερα πάντως, δεύτερη ημέρα προπονήσεων, έδειξε το γλυκό του πρόσωπο, βλέποντας την τούρτα έκπληξη για την Βίκυ Αρβανίτη.  Όλος ο κόσμος που βρίσκονταν εκείνη την ώρα, αγκάλιασε και ευχήθηκε τα καλύτερα στην διεθνή μας άσο, που μέσα σε κλίμα ευφορίας, προσπαθούσε κόντρα στο δυνατό άνεμο, να σβήσει τα κεράκια. Τελικά τα κατάφερε και κέρδισε το χειροκρότημα όλων!

chania_arvaniti_karagkouni 6

Εδώ θα πείτε,  η Αρβανίτη γύρισε μετά από 2,5 χρόνια αποχής με ένα παιδί στην αγκαλιά και αγωνίζεται με τις κορυφαίες αντιπάλους του κόσμου, σαν να μην έφυγε ποτέ, στα… κεράκια θα «μάσαγε»;

chania_arvaniti_karagkouni 5

Βίκυ Αρβανίτη, η συντακτική ομάδα του Volleyplanet σου εύχεται ολόψυχα  να σαι πολύχρονη, να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι με επιτυχίες μαζί με το “alter ego” σου, πάντα στο υψηλότερο επίπεδο. Αρχής γενομένης μάλιστα, από το επικείμενο τουρνουά 4 αστέρων στην Κίνα στις 24 Απριλίου. Το δύσκολο τεστ, από τη μέρα της επιστροφής σου στην άμμο, μέχρι τα ακόμη πιο δύσκολα που σε περιμένουν, έως το 2020 στο Τόκιο!

chania_arvaniti_karagkouni 15