ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Γεννήθηκε» η Ένωση Βολεϊκών Λιγκών!

«Γεννήθηκε» η Ένωση Βολεϊκών Λιγκών!

Με πρώτο στόχο την ανάπτυξη των Εθνικών πρωταθλημάτων και Συλλόγων, αλλά και την προάσπιση της αξίας και κύρους του αθλήματος, πέντε λίγκες ευρωπαϊκών χωρών «ένωσαν τις δυνάμεις» τους για την ίδρυση της  Volleyball Leagues Association (VLA).

Χρειάστηκαν δύο συναντήσει στη Μπολόνια μεταξύ των εκπροσώπων των πέντε ξένων πρωταθλημάτων Ιταλίας, Βελγίου, Γερμανίας, Γαλλίας και Πολωνίας για να πάρει «σάρκα και οστά» η ιδέα μιας διεθνούς Ένωσης Βολεϊκών Λιγκών. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Philippe Boone (Πρόεδρος της Βελγικής Βόλεϊ League), ο Marc Spaenjers (Διευθύνων Σύμβουλος της Βελγικής Λίγκας Βόλεϊ), ο Michael Evers (Πρόεδρος Γερμανικής Bundesliga Βόλεϊ), ο Jan Sienicki (Διευθυντής Γερμανικής Bundesliga Βόλεϊ), ο Alain Griguer (Πρόεδρος Γαλλικής Λίγκας Βόλεϊ), ο Yannick Souvre Διευθυντής Γαλλικής Λίγκας Βόλεϊ) και ο Massimo Righi (Αθλητικός Διευθυντής της Ιταλικής Serie A Βόλεϊ).

Η νεοσύστατη VLA θα εκπροσωπηθεί από τον Βέλγο Philippe Boone και τον Diego Mosna, Επίτιμο Προέδρου της Ιταλικής Λίγκας και εκλεγμένο από το Νομοθετικό Συνασπισμό της Ένωσης για τις Διεθνείς Σχέσεις.

Εκτός όμως από τα πέντε ιδρυτικά μέλη του VLA, όπως έγινε γνωστό και άλλοι εκπρόσωποι από Λίγκες της Ευρώπης, έδειξαν άμεσο ενδιαφέρον για το έργο και την επέκταση του σκοπού της VLA και θέλησαν να συμμετάσχουν στο νέο Σύνδεσμο του Αθλήματος.

Από τις πρώτες κιόλας συζητήσεις η VLA είχε εντοπίσει τους στόχους και τις προτεραιότητες που θα πρέπει να ακολουθήσει για το καλό του αθλήματος, μεταξύ των οποίων είναι και οι εξής:

  • Η ανάπτυξη των εθνικών πρωταθλημάτων και των Σωματείων τους.
  • Η διατήρηση των δικαιωμάτων και της οικονομικής αξίας των Σωματείων και των Εθνικών πρωταθλημάτων.
  • Συζήτηση για την ρύθμιση όρων των συμβολαίων των αθλητών που αγωνίζονται στα Εθνικά πρωταθλήματα, όπως οι μετακινήσεις των παικτών για τα Εθνικά πρωταθλήματα, εισερχόμενες και εξερχόμενες.
  • Συζήτηση για τον τρόπο συμμετοχής των παικτών των εθνικών πρωταθλημάτων με τις δραστηριότητες των εθνικών ομάδων (ασφάλιση, ασφάλιση ατυχημάτων, μισθοδοσίας, κλπ).
  • Να βρεθεί φόρμουα για καλύτερο συγχρονισμό των αγώνων Εθνικών πρωταθλημάτων με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις που απορρέουν από το Διεθνές Αγωνιστικό Καλεντάρι (FIVB, CEV κλπ) των 5 Συνομοσπονδιών: Πρώτον, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της υπερβολικής σωματικής καταπόνησης (σ.σ υπερφόρτωσης) πολλών αθλητών που αγωνίζονται σε πάρα πολλά ματς μέσα σε μία χρονιά και δεύτερον για να δοθεί περαιτέρω συνέχεια και κανονικότητα στα Εθνικά πρωταθλήματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική αξία του βόλεϊ.