CHALLENGE CUP

Γέρκοφ: «Είμαστε καλύτερες απ’ τον Ολυμπιακό»

Γέρκοφ: «Είμαστε καλύτερες απ’ τον Ολυμπιακό»

Με σύμμαχο το κόσμο της στα Δαρδανέλια η τουρκική Τσανάκαλε Μπελεντίγεσπορ ποντάρει πολλά στην ποιότητα της ομάδας για τη νίκη στον σημερινό (16.00) αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό για τις “16”  του Challenge Cup γυναικών.

Όπως και οι ερυθρόλευκες, έτσι και οι “οικοδέσποινες” ολοκλήρωσαν χθες τις προπονήσεις τους στο Anafartalar Sports Hall και πλέον ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο.

canakale1

Η “σταχτοπούτα” του θεσμού, που στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη βουλγαρική Λέφσκι Σόφιας, χωρίς να χάσει σετ, “διψάει” για κάθε είδους διάκριση, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Με καλύτερη θέση της ιστορίας της την 8η, από τη σεζόν 2013-2014 που φιγουράρει στην τουρκική λίγκα, το μοναδικό τρόπαιο που έχει στο παλμαρέ της, είναι το περσινό Βαλκανικό Κύπελλο, που της έδωσε και το διαβατήριο για την παρθενική της παρουσία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα

Αν και πρωτάρα πάντως η ψυχολογία της Τσανάκαλε βρίσκεται ψηλά, μετά την πρόσφατη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα με 3-1 σετ επί της Νιλουφέρ και την 5η θέση, αλλά κυρίως μετά τον αποκλεισμό της βουλγαρικής Λέφσκι Σόφιας, στις “32” του Challenge Cup χωρίς να χάσει σετ.

Jerkov_mia_canakale

Η μεγαλύτερη σε ηλικία, αλλά και σε… όνομα, μετά τη θητεία της  σε δυνατά ξένα πρωταθλήματα (Ιταλία, Ρωσία, Τουρκία, Ν. Κορεά, Ιαπωνία κ.α), 34χρονη Κροάτισα Μία Γέρκοφ (1.92), που μαζί με την επίσης ακραία, από το Αζερμπαϊτζάν Ματιάσοφσκα, συνθέτουν το δίδυμο των μοναδικών ξένων της Τσανάκαλε, μετά το πέρας της προετοιμασίας της δήλωσε αισιόδοξη ενόψει της αναμέτρησης με τις νταμπλούχες Ελλάδας.

“Νομίζω ότι παίζουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Είναι ευκαιρία να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το τουρνουά, είμαστε καλύτερη ομάδα και δεδομένης της συμμετοχής μας στο τουρκικό πρωτάθλημα διαθέτουμε μεγαλύτερη ποιότητα”.