ΔΙΕΘΝΗ

Γιάννης πίνει, Γιάννης… μεθάει (από χαρά) – Βίοι αντίθετοι για Λάιο-Καλμαζίδη

Γιάννης πίνει, Γιάννης… μεθάει (από χαρά) – Βίοι αντίθετοι για Λάιο-Καλμαζίδη

Ο ένας στους δύο κερδίζει… Θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν παλιάς διαφήμισης του Λαϊκού Λαχείου, όμως είναι η εικόνα των αποτελεσμάτων των ομάδων των δύο Ελλήνων τεχνικών, Γιάννη Λάιου και Γιάννη Καλμαζίδη στα πρωταθλήματα Κύπρου και Εσθονίας αντίστοιχα.

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Σααρέμα ο “Κάλμα” οδήγησε τους γηπεδούχους στο θρίαμβο με 3-0 (25-19, 25-11, 25-12) επί της θρυλικής ομάδας του εσθονικού βόλεϊ, Ταρτού , στο ντέρμπι κορυφής της 17ης αγωνιστικής του 3ου γύρου του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η 4η νίκη του Έλληνα προπονητή σε 5 ματς με τα χρώματα της Σααρέμα.

Για τους νικητές τοπ σκόρερ του αγώνα με 12 πόντους ήταν ο Βραζιλιάνος πρώην άσος της ΑΕΚ, Ντάνιελ Μασιέλ, ενώ ο Κουβανός πρώην νταμπλούχος  με τον Καλμαζίδη στον ΠΑΟΚ, Χαβιέ Χιμένεζ σημείωσε 11 πόντους.

Έτσι εκτός από την ρεβάνς που πήρε από την Ταρτού, για την ήττα στον τελικό Κυπέλλου Εσθονίας, στα τέλη του Δεκέμβρη, η Σααρέμα προελαύνει στην βαθμολογία με 42 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη 2η Ταρτού (40).

Στην Κύπρο αντίθετα ο άλλος Γιάννης, ο Λάιος δεν κατάφερε στην Πάφο να πανηγυρίσει τη νίκη για τον ΑΠΟΕΛ, που προσπαθεί  να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ και να μη μπλέξει σε δύσβατα μονοπάτια.

Στο συναρπαστικό ματς της 11ης αγωνιστικής, με “κλειδί” για τη νίκη όπως αποδείχθηκε το ατέλειωτο 3ο σετ (31-29), οι φιλοξενούμενοι σε ένα αρκετά συναρπαστικό ματς πάλεψαν μέχρι τέλους, αλλά λίγο η τύχη, λίγο η απουσία του αρχηγού Γιώργου Χρυσοστόμου, στοίχησαν στην παρέα του Έλληνα πασαδόρου, Σταύρο Κασαμπαλή, που ηττήθηκε με 3-1 (25-16, 21-25, 31-29, 25-20) σετ.

Και μπορεί στο πρωτάθλημα ο 6ος ΑΠΟΕΛ να δίνει μάχη για τα πλέι οφ, όντας ισόβαθμος με Αναγέννηση και Νέα Σαλαμίνα, ωστόσο  σήμερα το πρωί στη κλήρωση του κυπέλλου, η τύχη επιτέλους χαμογέλασε στην ομάδα του Γιάννη Λάϊου.

Οι “γαλαζοκίτρινοι” θα αντιμετωπίσουν στην προημιτελκή φάση την Ένωση Νέων Παραλιμνίου σε διπλά παιχνίδια. Ο ΑΠΟΕΛ εφόσον επιβεβαίωση τον τίτλο του φαβορί θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Νέα Σαλαμίνα- ΑΕΚαραβά, με τους κόκκινους να είναι ξεκάθαρο φαβορί.