BEACH VOLLEY

Γιάτσης: «Σημαντικές οι επιτυχίες των ελληνικών ομάδων»

Γιάτσης: «Σημαντικές οι επιτυχίες των ελληνικών ομάδων»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Γιάτσης αξιολογώντας την παρουσία των ελληνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ U22 έβαλε θετικό πρόσημο σε όσα κατάφεραν οι αδερφοί Μανδηλάρη, αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, ειδικά υπό το πρίσμα των περιορισμών που υπήρχαν στην προετοιμασία τους.

Ο κ. Γιάτσης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι σημαντικό ότι οι αδερφοί Μανδηλάρη κατάφεραν να τερματίσουν στην 5η θέση. Είχαμε να δούμε ανάλογη επιτυχία στην κατηγορία Νέων Ανδρών από το 2005. Υπήρχε ένα πρόγραμμα γι’ αυτούς τους αθλητές, το οποίο θα ήταν πολύ πιο εντατικό, αλλά δεν καταφέραμε να το υλοποιήσουμε λόγω των γνωστών οικονομικών δυσκολιών. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες 15 ημέρες δούλεψαν αρκετά σκληρά με διπλές προπονήσεις και κατόρθωσαν να κερδίσουν καλές ομάδες, φτάνοντας σ’ αυτή την σημαντική επιτυχία.

Ωραία παρουσία είχαν και οι Μαναβή / Παρισάκη, που θα μπορούσαν να πάνε λίγο καλύτερα αλλά είχαν μια δύσκολη κλήρωση, ενώ πολύ καλά πήγαν επίσης οι Μπανιώτης / Τερζόγλου, που τερμάτισαν κι αυτοί στην 9η θέση.
Οι υπόλοιπες τρεις ελληνικές ομάδες προκρίθηκαν από τους ομίλους, που ήταν και ο πρώτος στόχος, έχοντας μία θετική παρουσία. Όλα αυτά, πάντοτε, σε σχέση με το πρόγραμμα που εφαρμόσαμε και το οποίο δεν ήταν το ιδανικό, επειδή δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να κάνουμε καμπ προετοιμασίας όπως στο παρελθόν. Ο μόνος τρόπος για να υπάρχει ανάπτυξη στο μπιτς βόλεϊ είναι να δημιουργούνται καμπ, για να έχουμε συνεχή παρακολούθηση των επιλεγμένων αθλητών”.