ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Γιώτα : «Στον αθλητισμό δεν υπάρχει ταβάνι» (vd)

giota_ellada

Για την επιτυχία της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έπειτα από αρκετά χρόνια, αλλά και για τον επόμενο μεγάλο στόχο στα τελικά της διοργάνωσης αναφέρθηκε με δηλώσεις της η Κατερίνα Γιώτα.

Η έμπειρη κεντρική του Ολυμπιακού αποτελεί εδώ και χρόνια τον στυλοβάτη της Εθνικής μας ομάδας που φρόντισε να κλειδώσει και μαθηματικά την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού.

Η Γιώτα μιλώντας για την επιτυχία της πρόκρισης τόνισε «Η φετινή επιτυχία οφείλεται στην προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και βγήκε τώρα. Δεν είναι μόνο η δουλειά που κάναμε το καλοκαίρι του 2018. Με τα κορίτσια είμαστε πάρα πολύ κοντά και αυτό φαίνεται πολύ στο γήπεδο με την ενέργεια που βγάζουμε. Νομίζω η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο γλυκιά».

Όσο για την παρουσία της Εθνικής μας στα τελικά του Ευρωπαϊκού η Γιώτα υπογράμμισε «Στο ευρωπαϊκό θα είναι πιο δύσκολα, αλλά έχουμε δείξει ότι δεν φοβόμαστε τις προκλήσεις και μπορούμε να τα παλέψουμε όλα. Μετά από 18 χρόνια θα είναι ξανά η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και εννοείται πως δεν θα πάμε για απλή συμμετοχή. Θα πάμε με ό,τι καλύτερο μπορούμε και ότι είναι να έρθει, ας έρθει. Στον αθλητισμό γενικότερα δεν υπάρχει ταβάνι, ειδικά στον γυναικείο. Πρέπει να αποδεικνύεις κάθε φορά στο γήπεδο τι μπορείς να κάνεις και αυτό το κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια».

Για το αν η πρόκριση είναι επιβράβευση των κόπων όλων η κεντρική του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δήλωσε «Είμαι στην Εθνική αρκετά χρόνια, δεν μπορώ να περιγράψω την χαρά που νιώθω. Είναι μεγάλη επιβράβευση για εμάς», ενώ για το που αφιερώνει την επιτυχία συμπλήρωσε «Σε όλους τους ανθρώπους που έχουν υπάρξει στην Εθνική ομάδα και σε όσους θα υπάρχουν στο μέλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ