CHALLENGE CUP

«Γκάζια» στην Αστερίξ ενόψει Ολυμπιακού

«Γκάζια» στην Αστερίξ ενόψει Ολυμπιακού

Λίγες ώρες πριν τον αυριανό επαναληπτικό των “8” του Challenge Cup γυναικών στου Ρέντη η εικόνα που εμφανίζει η βελγική ομάδας, έχει προκαλέσει έντονο “πονοκέφαλο” στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου του Μπέβερεν.

Παραμονές του α’ ματς των “8” της διοργάνωσης, όπου οι ερυθρόλευκες υποχρέωσαν την Αστερίξ στην παρθενική ήττα της σεζόν (εντός και εκτός συνόρων)  οι Βελγίδες είχαν πανηγυρίσει στις 12 Φεβρουαρίου το 4ο εγχώριο Κύπελλο στην ιστορία τους.

Αύριο οι ερυθρόλευκες  στον επαναληπτικό του Ρέντη θα πάνε… βραχνιασμένες από τα “όλε” της κατάκτησης του 7ου συνεχόμενου Κυπέλλου Ελλάδας και “πιασμένες” από τα πανηγυρικά χειροκροτήματα της 11ης «κούπας» της ιστορία τους. Με στόχο, μετά την εξαιρετική εμφάνιση του επιτυχημένου τελικού με Πανναξιακό, να “σφραγίσουν” μπροστά στον κόσμο τους την ιστορική πρόκριση στις “4” του θεσμού για πρώτη φορά.

Αντίθετα με τις Κυπελλούχες Ελλάδας, η «πρόβα τζενεράλε» των  Κυπελλούχων Βελγίου δεν ήταν και η καλύτερη ενόψει του αυριανού κομβικού ευρωπαϊκού ματς. Στο εκτός έδρας ματς της 17ης αγωνιστικής η πρωτοπόρος και αήττητη Αστερίξ μπορεί κόντρα στην γηπεδούχο VC Mosan Ivoir να κέρδισε με 3-1 σετ ένα ακόμη τρίποντο, ωστόσο η απώλεια του σετ και το γεγονός ότι σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να επιβάλλει το παιχνίδι της κόντρα στην τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, προκάλεσε ενόψει Ολυμπιακού έντονο προβληματισμό στον β προπονητή της ομάδας, Kris Vansnick, που λόγω απουσίας του κ. Gert Vande Broek, κοουτσάρισε την ομάδα.

“Αυτά που είπαμε στα αποδυτήρια δεν είναι για δημοσιοποίηση!Αλλά τίποτα δεν πήγε καλά. Υπήρχε έλλειψη σοβαρότητας, έλλειψη ποιότητας, έλλειψη νοοτροπίας. Κι αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το αντίπαλο, τα πάντα έχουν να κάνουν με τον εαυτό μας.

Εάν αυτή η νεανική ομάδα θέλει πραγματικά να πετύχει κάτι και αν αυτές οι αθλήτριες θέλουν να προοδεύσουν και να βελτιωθούν αγωνιστικά, τότε θα πρέπει να δουλέψουν πιο σοβαρά» τόνισε ο Βέλγος τεχνικός, που βλέπει στην ομάδα του να μην έχει την παίκτρια ηγέτιδα που θα την πάρει στις πλάτες της στα δύσκολα.