ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Γκούντας : «Θα συνεχιστούν οι παρουσίες μας ως Αναπτυξιακές ομάδες»

Γκούντας : «Θα συνεχιστούν οι παρουσίες μας ως Αναπτυξιακές ομάδες»

Η Εθνική παγκορασίδων που έλαβε μέρος στο πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16 επιστρέφει την Κυριακή (30/7) από τη Σόφια.

Το… ευρωπαϊκό αυτό ταξίδι ολοκληρώθηκε για τη «γαλανόλευκη» με την κατάληψη της 8ης θέσης με τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Γκούντα να κάνει τον απολογισμό.

Αρχικά, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην τελευταία αναμέτρηση με την Ρουμανία για τις θέσεις 7-8, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε. «Για το σημερινό αγώνα απέναντι στην Ρουμανία αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι κέρδισε η ομάδα με τα λιγότερα λάθη. Εμείς δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριές μας για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε και τη συσσωρευμένη κούραση βασικών αθλητριών. Με τη Ρουμανία είμαστε στο ίδιο επίπεδο και η νίκη στους μεταξύ μας αγώνες κρίθηκε στην ποσότητα των λαθών».

Από εκεί και πέρα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε τον απολογισμό, σχολιάζοντας: «Ένα πετυχημένο πρότζεκτ για τη δημιουργία και στελέχωση Εθνικής παγκορασίδων ‎2002-2003 που ξεκίνησε το 2015 ολοκληρώθηκε με την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί. Ο πρώτος στόχος της πρόκρισης στο 1ο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα έγινε παίρνοντας την πρώτη θέση στον όμιλό μας, όπως επετεύχθη και ο δεύτερος στόχος με την πρόκριση στην 8αδα. Ένα πανευρωπαϊκό παγκορασίδων που όπως και στο αντίστοιχο των κορασίδων έχουμε στην τετράδα τις ίδιες ομάδες με μια αλλαγή αντί της Σερβίας την παρουσία της Βουλγαρίας εδώ. Ομάδες με πάρα πολύ υψηλό αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο που ανταγωνίζονται ακόμα και γυναικείες ομάδες. Το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ με τις μικρές Εθνικές ομάδες έχει συνεχόμενη συμμετοχή τα τελευταία δέκα χρόνια στις τελικές φάσεις των πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την αξία των παρουσιών αυτών».

Τέλος, ο κ. Γκούντας θέλησε να ευχαριστήσει για την υποστήριξη: «Για να πραγματοποιηθούν οι συμμετοχές αυτές στα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα των αναπτυξιακών ομάδων έχουν μερίδιο επιτυχίας όλοι. Η Ε.Ο.ΠΕ, τα σωματεία, οι σωματειακοί προπονητές και οι αθλητές. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΕΟΠΕ, το διευθυντή κ. Μπακοδήμο, το μάνατζερ κ. Περόπουλο που έλυνε κάθε πρόβλημά μας και φυσικά το συνάδελφο και φίλο Ανέστη Γιαννακόπουλο που ήμασταν μαζί από την πρώτη στιγμή, τον Ιπποκράτη Δημητσά για τη στατιστική ανάλυση, τον φυσιοθεραπευτή Ανδρέα Κόκκινο και όλους τους ΠΟΠ στην Ελλάδα που βρήκαν και προώθησαν αυτά τα παιδιά. Ένα ευχαριστώ και στον Τάκη Φλώρο που όποτε ζητήσαμε γνώμη ήταν πάντα δίπλα μας αλλά και την οικογένεια μου που στάθηκε κοντά μου. Πιστεύω ότι οι παρουσίες μας ως Εθνικές αναπτυξιακές ομάδες θα συνεχιστούν για πολλά χρόνια ακόμα. Ήδη ξεκίνησε η επόμενη επιλογή για την επόμενη Εθνική παγκορασίδων».