ΔΙΕΘΝΗ

Γκουστάβο: «Φοβάμαι ότι οι χορηγοί δεν θα επιστρέψουν ποτέ στο βόλεϊ»

gustavo_endres 3

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού που μαστίζει τη χώρα του, σημειώνοντας καθημερινά θλιβερά ρεκόρ, ο Βραζιλιάνος δις Ολυμπιονίκης σε Αθήνα και Πεκίνο, Γκουστάβο Έντρες εκφράζει το φόβο του, ότι ο εφιάλτης του COVID-19 θα αποτρέψει τους επιχειρηματίες να επενδύσουν ξανά χρήματα στο βόλεϊ.

Ο 44χρονος “Γκουστάβο”, από το 2015 που “κρέμασε τη φανέλα του” δεν έχει εγκαταλείψει το άθλημα, καθώς συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από όποιο πόστο μπορεί.

gustavo_endres 1

Από πέρυσι, βρίσκεται στον πάγκο της Apav Canoas, ως βοηθός προπονητή του Marcelinho Ramos στην ομάδα της Superliga Β, ενώ συντονίζει τα τμήματα υποδομών του συλλόγου. Παράλληλα έχει την εποπτεία του APAV Volleyball (Ένωση Γονέων και Φίλων του Βόλεϊ) και προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα με κάθε τρόπο,προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της αγαπημένης του ομάδας. Κι όλα αυτά στις εφιαλτικές ώρες που περνά λόγω της πανδημίας ο αθλητισμός στην Βραζιλία, της δεύτερης πλέον χώρας σε κρούσματα παγκοσμίως, μετά τη Ρωσία.

Ο Γκουστάβο, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μπλοκέρ στο άθλημα, εκφράζει το φόβο του ότι οι επιχειρηματίες θα εγκαταλείψουν το βόλεϊ και δεν θα συνεχίσουν να επενδύουν χρήματα στο φιλέ.

gustavo_endres 2

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι πολύ περίπλοκη για όλους. Το άθλημα στο σύνολό του θα υποφέρει, ειδικά στο τμήμα του εν λόγω ερασιτεχνικού αθλητισμού. Εκτός από το ποδόσφαιρο, το οποίο επίσης υποφέρει, ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι ότι δεν θα έχουμε πλέον χορηγίες, ότι καμία εταιρεία ή επιχειρηματίας λόγω προβλημάτων ρευστότητας, δεν θα υποστηρίζει πλέον το άθλημα », δήλωσε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Βραζιλίας, που ζει πλέον μέσα στην αβεβαιότητα.

«Δεν είμαστε επίσης σίγουροι τι να κάνουμε. Η Super League B ακυρώθηκε. Στις 14 Μαρτίου, έπρεπε να πραγματοποιηθεί το πρώτο παιχνίδι πλέι-οφ και δεν έγινε. Έκτοτε, όλα έχουν ακυρωθεί, ακόμη και οι προπονήσεις των μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών του συλλόγου, με τα παιδιά να γυρίζουν στο σπίτι. Αλλά μέχρι να επιστρέψουν στις προπονήσεις, με τα χάλια του γηπέδου που έχουμε για αυτά τα παιδιά, δεν υπάρχει τίποτα να κάνουμε. Προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες επαφές με χορηγούς αλλά είναι πολύ δύσκολο.  Με το τέλος των διαγωνισμών, οι εταιρείες που χρηματοδότησαν το έργο απέσυραν την υποστήριξή τους… », πρόσθεσε ο Γκουστάβο, ο οποίος παραμένει απλήρωτος από τη στιγμή που παρέλυσε το βόλεϊ στην Βραζιλία, λόγω του κορονοϊού.