Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Γκρέκα : «Όνειρο η Εθνική ομάδα»

Γκρέκα : «Όνειρο η Εθνική ομάδα»

Η Σοφία Γκρέκα του Ηλυσιακού αναδείχθηκε MVP της 10ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών καθώς η διαγώνια των «κιτρινόμαυρων» με 19 πόντους (1 άσο, 4 μπλοκ) οδήγησε την ομάδα της στη νίκη με 3-1 επί του Αίαντα Ευόσμου και δήλωσε έτοιμη για την συνέχεια της καριέρας της με όνειρο την κλήση της στην Εθνική ομάδα.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα της που η Γκρέκα αναδεικνύεται πολυτιμότερη αθλήτρια, αλλά και είναι η πρώτη φετινή MVP για την ομάδα του Ηλυσιακού.

Γκρέκα : «Ο Ηλυσιακός είναι οικογενειακή ομάδα»

Η νεαρή διαγώνια του Ηλυσιακού αναφερόμενη στην διάκριση τόνισε «Η οικογένειά μου με στηρίζει από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα το βόλεϊ και το βραβείο ανήκει σε αυτή. Φυσικά και στις συμπαίκτριές μου και στο προπονητικό τιμ, γιατί το βόλεϊ είναι το πλεόν ομαδικό άθλημα και χρειάζεται συνεργασία από όλους για να αναδειχθεί κάποια MVP» και συνέχισε «Ο Ηλυσιακός είναι οικογενειακή ομάδα, η οποία έχει στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Όλοι μαζί προσπαθούμε και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε την ομάδα στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ. Θεωρώ πως έκανα καλή επιλογή να έρθω στον σύλλογο που παίζει στην Volleyleague μετά από πολλά χρόνια. Έχει επενδύσει σε νεαρές Ελληνίδες αθλήτριες και είναι η μοναδική ομάδα χωρίς ξένη και αυτό είναι πολύ θετικό για το ελληνικό βόλεϊ. Η αλλαγή προπονητή έφερε νέα αρχή, προσαρμοζόμαστε στο νέο μοτίβο και παλεύουμε για το καλύτερο».

Η Σοφία Γκρέκα, φοιτήτρια στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα βόλεϊ, ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος να προπονεί τμήματα των ακαδημίων του Ηλυσιακού. «Μου αρέσει πάρα πολύ να ξεκινάς από το μηδέν με ένα παιδάκι και να το ανεβάζεις σιγά σιγά επίπεδο. Αν και είμαι ακόμα 21 ετών και είναι πολύ νωρίς, όταν με το καλό τελειώσω την καριέρα μου ως αθλήτρια, θα ήθελα να αφιερωθώ στην προπονητική».

Αν και ξεκίνησε ρυθμική γυμναστική, η Σοφία Γκρέκα δεν άργησε να στραφεί προς το βόλεϊ, μετά από προτροπή φίλης της και όπως όλες οι αθλήτριες, έτσι και η ίδια έχει όνειρο να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής.

«Ξεκίνησα διαφορετικό άθλημα στην αρχή όταν ήμουν μικρή, όμως μία φίλη με προέτρεψε να δοκιμάσω το βόλεϊ και από τότε κόλλησα. Όπως κάθε Ελληνίδα, έτσι και εγώ θα ήθελα κάποια στιγμή να αγωνιστώ με τη φανέλα της Ελλάδας. Υπάρχουν πολλές ταλαντούχες αθλήτριες αλλά πάντα είναι κρυφό όνειρο όλων μας να παίξουμε για τη χώρα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά η Σοφία Γκρέκα.

Όλες οι MVP της σεζόν 2018-19
1η αγωνιστική: Μαντλέιν Μοντάνιο (ΑΣ Άρης)
2η αγωνιστική: Μελίνα Εμμανουηλίδου (ΑΟ Θήρας)
3η αγωνιστική: Όλγα Βεργίδου (Πανναξιακός ΑΟΝ)
4η αγωνιστική: Σέλλεϊ Ράε Άντερσον (ΑΟΦ Πορφύρας)
5η αγωνιστική: Φρανστίλ Στεντίλ (Πανναξιακός ΑΟΝ)
6η αγωνιστική: Εβίτα Ξηντάρα (ΑΣΠ Θέτις)
7η αγωνιστική:
8η αγωνιστική: Φερονίκη Ζιώγα (ΑΣΠ Κόρινθος)
9η αγωνιστική: Ειρήνη Κοκκινάκη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
10η αγωνιστική: Σοφία Γκρέκα (ΑΟ Ηλυσιακός)