Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Οι γνώμες των 12 μονομάχων

Οι γνώμες των 12 μονομάχων

Ένα αμφίρροπο και αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, περιμένουν οι προπονητές των 12 μονομάχων της φετινής Α1 και στις  δηλώσεις τους λίγο πριν το πρώτο σέρβις του πρωταθλήματος αναφέρθηκαν ξεχωριστά για το ύψος που θα τοποθετήσουν τον πήχη των φετινών τους φιλοδοξιών.

Γιάννης Καλμαζίδης: «Θέλουμε όλους τους τίτλους»

Να υπερασπιστεί τα κεκτημένα και να δώσει συνέχεια στην συλλογή των τίτλων με Λιγκ Καπ και Κύπελλο, κάνοντας ένα εντυπωσιακό τρεμπλ, μπαίνει στην μάχη της Volleyleague ο ΠΑΟΚ

«Αγκάθι» για τον σπουδαίο τεχνικό του δικεφάλου, Γιαννη Καλμαζίδη ,λίγο πριν το πρώτο σέρβις αποτελεί ο αναπάντεχος τραυματισμός του Ερνάντο Γκόμεζ στον ώμο, κατά τη διάρκεια των αγώνων του Λιγκ Καπ που «πάγωσε» προσωρινά τα χαμόγελα στο περυσινό πρωταθλητή.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ που είναι συνηθισμένος στις περιπέτειες και γνωρίζει πως πρέπει να έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις σχολίασε: «. Ξεκινάμε στενάχωρα με αυτό που συνέβη στον Γκόμεζ. Είναι ένας αθλητής ηγέτης κι ευχόμαστε να επιστρέψει σύντομα. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα και να έχεις πάντα εναλλακτικά σενάρια. Τίποτα δεν έρχεται από μόνο του. Ο τραυματισμός του Γκόμες ήρθε σε άσχημη στιγμή αλλά πρέπει να το διαχειριστούμε και να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία».

Ο στόχος είναι αδιαπραγμάτευτος: «Θέλουμε για άλλη μια χρονιά να πρωταγωνιστήσουμε. Θέλουμε να διεκδικήσουμε και τους τρεις εγχώριους τίτλους και να φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο κοντά μας. Έχω πει πολλές φορές πως το να διατηρηθείς στην κορυφή είναι πιο δύσκολο απο το να ανέβεις».

Για το νέο πρωτάθλημα και τους βασικούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ: «Το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό από το προηγούμενο. Υπάρχουν φιλόδοξες και δυνατές ομάδες με πολλούς και καλούς ξένους. Το θέμα είναι να είναι και νοικοκυρεμένες οικονομικά για να μπορέσουν να τραβήξουν κουπί μέχρι το τέλος χωρίς προβλήματα και αλλαγές. Δε νομίζω πως μόνο ο Ολυμπιακός θα είναι αντίπαλος μας. Για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής έχουν ενισχυθεί ενώ ο Φοίνικας αποτελεί πάντα μία αξιόμαχη ομάδα και το απέδειξε και στο περσινό πρωτάθλημα που έφτασε μέχρι τους τελικούς. Η ευχή μου είναι να μην έχουμε τραυματισμούς και να έχουμε ανάλογο φινάλε όπως το περσινό».

Σλόμπονταν Μπόσκαν: « Πιο σημαντικό το πρωτάθλημα»

Να φέρει τον Ολυμπιακό και πάλι στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ , θέλει ο Σέρβος προπονητής Σλόμπονταν Μπόσκαν που διαδέχτηκε τον Φλάβιο Γκουλινέλι στο πάγκο των «ερυθρόλευκων».Αβαντάζ για τον ίδιο είναι πως γνωρίζει τον Ολυμπιακό και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος από την θητεία του ως αθλητής τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Ηρακλή. Όσο για τον στόχο που έχει θέσει με την διοίκηση είναι αδιαπραγμάτευτος: «Για τον Ολυμπιακό ο στόχος είναι η κατάκτηση και των τριών εγχώριων τίτλων με σειρά προτεραιότητας το Πρωτάθλημα που είναι και ο σημαντικός τίτλος και μετά έχουμε το κύπελλο και το Λιγκ Καπ».

Σχετικά με το πρωτάθλημα είπε: «Κατά τη γνώμη μου το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο. Θα υπάρχει σειρά πολύ δυνατών αγώνων με πολλές απαιτήσεις. Ο βασικός μας αντίπαλος φαίνεται να είναι ο ΠΑΟΚ αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες μπορούν να κάνουν ζημιές εφόσον υποτιμηθούν. Ξεχωρίζω ακόμα τον Παναθηναϊκό, τον Φοίνικα και τον Ηρακλή. Γενικά το πρωτάθλημα θα είναι πολύ σκληρό και θα έχει αγώνες που θα κριθούν σε λεπτομέρειες».

Ποιο θα είναι το χαρακτηριστικό της ομάδας του Ολυμπιακού: «Έχουμε καλό ρόστερ, με ικανούς και έμπειρους παίκτες αλλά έχουμε και εξίσου δυνατούς αντιπάλους. Δουλεύουμε πολύ ώστε να βγάλουμε στο γήπεδο ομαδικότητα και ομοιογένεια σε συνδυασμό με γρήγορο ρυθμό. Η ταχύτητα παίζει μεγάλο ρόλο στο σύγχρονο βόλεϊ. Σε συνδυασμό με τα λίγα λάθη που πρέπει να κάνει κάθε αθλητής και όλη η ομάδα μαζί θα κάνουν την διαφορά στο γήπεδο».

Ο Μπόσκαν όπως και οι παίκτες του έκαναν κάλεσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Εχω ζήσει μεγάλες στιγμές στην έδρα του Ολυμπιακού και θεωρώ σημαντικό να νιώσει η ομάδα τον κόσμο στο πλευρό της. Ανεβάζει την ευθύνη και την αυτοπεποίθηση. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας».

Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Συνεπείς στο ραντεβού με την τετράδα»

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό για τρίτη σεζόν και σε συνδυασμό με την απόκτηση τεσσάρων καλών ξένων, έκαναν τον τεχνικό του τριφυλλιού να πιστεύει στην είσοδο στην τετράδα: «Ναι, ο στόχος μας είναι η 4αδα και μάλιστα σε ένα πρωτάθλημα που είναι αναβαθμισμένο αγωνιστικά και πολύ πιο δυνατό από το προηγούμενο. Όλες οι ομάδες επένδυσαν περισσότερο. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν, μετά είναι ένα γκρουπ επτά ομάδων που θα παλέψουν για 8αδα και για παραμονή φαίνεται να είναι οι δύο νεοφώτιστοι και ίσως η Ορεστιάδα. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά έχει τέσσερις ξένους και είμαστε συνεπείς με τον σχεδιασμό μας. Μην ξεχνάτε πως εκτός από την συντήρηση της ομάδας στόχος μας είναι να υπάρχει υγεία στα οργανωτικά και τα οικονομικά».

Για το νέο αγωνιστικό προφίλ: «Έχουμε ικανό ρόστερ. Περάσαμε στα τελικά του Λιγκ Καπ και υπάρχει και καλή ψυχολογία. Πρώτη φορά έχουμε τέσσερις ξένους. Το πρόβλημα μας είναι ο χρόνος διότι με τις αλλαγές που έγιναν στον σχεδιασμό μετά την ιστορία με τους Κουβανούς οι παίκτες ήρθαν αργά και δεν έχουμε κάνει προετοιμασία. Εκτός των άλλων υπάρχει και το πρόβλημα με το μάτι του Γκονζάλες που θα μείνει άλλες 15 ημέρες εκτός. Γενικά έχουμε ψηλότερη ομάδα από πέρυσι, έχουμε πιο δυνατά τζαμπ σέρβις. Όλα δείχνουν πως η ομάδας μας θα είναι ένα σκαλί πιο ψηλά όπως είχαμε υποσχεθεί στον κόσμο».

Για την έδρα είπε: «Είναι το μεγάλο μας πρόβλημα, μας απασχολεί και μας ζορίζει. Κάνουμε προπονήσεις στη Λεωφόρο και αγώνες στον Πανελλήνιο, αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε όλα. Θα δουλέψουμε με ότι έχουμε».

Με την ευκαιρία ο Ανδρεόπουλος αναφέρθηκε και στα νέα παιδιά στα τμήματα υποδομής: «Εδώ και δύο χρόνια έχουμε αρχίσει προσπάθεια στα παιδικοεφηβικά τμήματα. Πάμε πολύ καλά.  Παιδιά που ξεχωρίζουν συμμετέχουν στην ανδρική ομάδα στο πνεύμα της επιβράβευσης της προσπάθειας αλλά και ως κίνητρο για τη συνέχεια».

Μίκαελ Μέρτεν: «Βασική προτεραιότητα η παραμονή στην κατηγορία»

Ο Γερμανός προπονητής της Ορεστάδας Μίκαελ Μέρτεν γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα από την θητεία του στον Παμβοχαϊκό στο δεύτερο μισό της σεζόν 2014-15. «Χαίρομαι πολύ που είμαι και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ σκληρό και πολύ ιδιαίτερο πρωτάθλημα με πολλές απαιτήσεις και πολύ πίεση».

Για τον φετινό στόχο της Ορεστάδας: «Ο στόχος μας είναι η παραμονή. Από την αρχή αυτό θα κυνηγήσουμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε νεανική ομάδα αλλά έχουμε την ικανότητα να το πετύχουμε».

Για τις διαφορές από την πρώτη του θητεία στην Ελλάδα: «Με τον Παμβοχαϊκό είχαμε ως στόχο την τετράδα, ενώ φέτος θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Σίγουρα όμως ως πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα είναι καλύτερο και πιο δυνατό από τις προηγούμενες δύο χρονιές διότι όλες οι ομάδες έχουν αξιόλογους παίκτες και έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Σίγουρα τα δύο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο θα είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός».

Σχετικά για τις εντυπώσεις του στην Ορεστιάδα: «Είναι ένα πανέμορφο μέρος. Είναι ωραίο συναίσθημα να ζεις σε μία περιοχή στην άκρη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Όλοι εδώ αγαπούν τον αθλητισμό και το βόλεϊ. Μου μιλούν με περηφάνεια για την ομάδα βόλεϊ και για ότι έχει πετύχει στο παρελθόν. Ελπίζω να κάνουμε περισσότερα πράγματα στο μέλλον».

Mανώλης Συνοδινός: « Να διατηρηθούμε στην οκτάδα»

Το βάπτισμα του πυρός στην Volley League «Πάμε Στοίχημα» θα πάρει και ο προπονητής της Παναχαϊκής Μανώλης Συνοδινός ο οποίος τόνισε πως η εφετινή ομάδα είναι η καλύτερη που είχε η Παναχαϊκή και εξήγησε το γιατί: «Η εφετινή ομάδα έχει πλουραλισμό σε όλους τους τομείς και δεν γέρνει σε έναν αθλητή. Εννοώ πως δεν τα περιμένει όλα από τον Νίκο Ρουμελιώτη όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει η πολυτέλεια για περισσότερες επιλογές μέσα στον αγώνα. Επίσης υπάρχουν δύο έμπειροι πασαδόροι. Δε μπορώ να πω πως έχουμε έναν τομέα που υπερτερούμε. Γενικά σαν ομάδα είμαστε σε καλή κατάσταση».

Για τον στόχο είπε: «Στόχος μας είναι η γρήγορη παραμονή και φυσικά η 8αδα. Θα δώσουμε μάχη με άλλες καλές ομάδες και ξέρουμε πως μας περιμένει δύσκολο και επίπονο πρωτάθλημα. Το περιμένω καλύτερο από το περσινό».

Με ποιες ομάδες θα παλέψει η Παναχαϊκή για την 8αδα: «Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι τα φαβορί και από εκεί και πέρα Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Κηφισιά, Φοίνικας, Παμβοχαϊκός, Εθνικός και εμείς θα παλέψουμε για την 8αδα. Από εκεί και πέρα βλέπω να γίνεται μάχη μεταξύ Ηρακλή Χαλκίδας, Κύζικου και Ορεστιάδας με τον Ηρακλή Χαλκίδας να έχει μικρό προβάδισμα».

Πόσο επηρεάζει το γηπεδικό πρόβλημα: «Με επηρεάζει πολύ προπονητικά και ανησυχώ όσο δεν ξεκινούν οι εργασίες στο γυμναστήριο στο “Κουκούλι” ώστε να τοποθετηθεί το νέο τάραφλεξ. Το πρόβλημα είναι πως το τωρινό τάραφλεξ είναι παλιό αλλά το σημαντικότερο είναι ότι από κάτω έχει τσιμέντο και δεν υπάρχει απορροφητικότητα. Φοβάμαι για την υγεία των παικτών μου γιατί όλοι οι κραδασμοί μεταφέρονται στο σώμα τους. Σαν γήπεδο έχει καλύτερες υποδομές από της Παναχαϊκής και ελπίζω σύντομα να φτιαχτεί».

Το μήνυμα στον κόσμο: «Ο κόσμος μας ακολουθεί και μας στηρίζει. Είναι βασικός συστατικό της επιτυχίας αυτής της ομάδας. Τον θέλουμε κοντά μας διότι μόνο με τον κόσμο θα πετύχουμε όλους τους στόχους αγωνιστικούς και οργανωτικούς».

Γιάννης Ορφανός: « Με το βλέμμα  στα πλέι οφ και την 8αδα»

Ο Γιάννης Ορφανός κέρδισε το στοίχημα στον απαιτητικό πάγκο του Ηρακλή και μετά το επιτυχημένο φινάλε της περσινής σεζόν έχτισε μία νέα ομάδα από την αρχή. Ποιος, όμως, είναι ο στόχος του Ηρακλή στο εφετινο πρωτάθλημα;

«Είναι ένα καλό πλασάρισμα μέσα στην 8αδα μέσω των πλέι οφ και να κάνουμε προσπάθεια σε όλους τους αγώνες», είπε ο Ορφανός και πρόσθεσε: «Στο Λιγκ Καπ δείξαμε καλά στοιχεία αλλά ακόμα μπορούμε να βελτιωθούμε. Είναι καλό που προκριθήκαμε στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ. Θα μας βοηθήσει και στην ψυχολογια».

Σε σύγκριση με την περσινή ομάδα είπε: «Είμαστε καλύτεροι εφέτος σε όλους τους τομείς, αγωνιστικά και οργανωτικά. Έχουμε λύσεις αρκετά ζητήματα.

Έχουμε νέα ομάδα με πιο έμπειρους αθλητές. Το σημαντικό είναι πως και οι τρεις ξένοι έχουν δείξει πολύ καλά δείγματα, δικαιώνουν τις επιλογές μας και γενικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα».

Σχετικά με την εικόνα του νέου πρωταθλήματος είπε: «Το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό και αυτό το βλέπουμε και από τα ρόστερ των ομάδων αλλά και τα μπάτζετ τους. Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι πιο ψηλά απ΄όλους αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ενισχυθεί. Δεν υπάρχει αδύνατη ομάδα, σχεδόν όλες έχουν αγοράσει τέσσερις ξένους και ποντάρουν να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεγραμμένη ομάδα προδιαθέτει για υψηλό ανταγωνισμό».

Ντούσκο Νίκολιτς: «Με οδηγό την περυσινή επιτυχία»

Ο Ντούσκο Νίκολιτς που οδήγησε τον Φοίνικα στους  τελικούς των πλεϊ οφ, είναι ο μοναδικός ξένος προπονητής που ανανέωσε το συμβόλαιο του σε ομάδα της Volley League «Πάμε Στοίχημα». Αναφερόμενος την «συνταγή» της επιτυχίας υποστήριξε «Όπως πάντα κάνω με τις ομάδες μου, θέλω να παίρνω το μάξιμουμ από όλους τους παίκτες. Όλοι ρωτάνε ποιος είναι φαβορί. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα αλλά όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, που εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Στόχος ο δικός μου είναι να δίνω και να παίρνω το 100% και τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Αν μπορεί να επαναλάβει ο Φοίνικας την περσινή επιτυχία: «Ποτέ μην λές ποτέ. Όπως σας είπα εξαρτάται από πολλά πράγματα. Ένας παράγοντας που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι αλλάξαμε 9 παίκτες και είναι πολλοί. Είμαστε νέα ομάδα που θέλει χρόνο για να δέσει. Εγώ φυσικά πιστεύω στις δυνατότητες των παικτών μου αλλά θέλει δουλειά και χρόνο για να έρθει το αποτέλεσμα. Πέρυσι είχαμε παίκτες με εμπειρίες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Φέτος όλοι οι ξένοι μας δεν έχουν αγωνιστεί ξανά στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε δυνατότεροι από πέρυσι, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε την περσινή σεζόν σε επιτυχία».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Σίγουρα θα είναι δυσκολότερο. Πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι η ενίσχυση που έκαναν όλες οι ομάδες, αλλά και αυτές που ανέβηκαν κατηγορία φέτος έχουν δυναμώσει αρκετά. Όλες οι ομάδες έχουν υψηλές προσδοκίες και αυτό θα φανεί από την αρχή».
 

Κώστας Αρσενιάδης: «Πρώτα να γίνουμε ομάδα»

Αρχικός στόχος της Κηφισιάς κάθε χρόνο είναι «η γρήγορη παραμονή» που αργότερα πάντα αναθεωρείται προς τα πάνω και στο τέλος η ομάδα είναι μέσα στις πρωταγωνίστριες και στην 4αδα. Το ίδιο ισχύει και εφέτος με τον Κώστα Αρσενιάδη να βρίσκεται για έκτη σεζόν στο τιμόνι της ομάδας και να δηλώνει: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος κάναμε τις κινήσεις μας την τελευταία στιγμή. Η ομάδα μπορεί να είναι άγνωστη στους αντιπάλους όπως λένε αλλά χρειάζεται χρόνο για να μονταριστεί και να γίνει ομάδα. Στόχος είναι η γρήγορη παραμονή. Μετά θα δούμε. Ακόμα είναι νωρίς. Ακόμα κι εγώ δεν ξέρω την ομάδα μου όπως θα έπρεπε. Δεν ξέρω που είναι δυνατή και που πονάει. Το θετικό είναι πως έχω πολλά νέα παιδιά εφέτος και αυτό μας βοηθάει στην προετοιμασία μας».

Ο Αρσενιάδης συμφωνεί πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό από το περσινό και πως Παναθηναϊκός και Ηρακλής θα έχουν ξεχωριστό ρόλο: «Ο Ηρακλής με τον Παναθηναϊκό πιστεύω θα δώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον πέρα από την κόντρα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που είναι τα μεγάλα φαβορί. Από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες πάνω κάτω είναι στο ίδιο επίπεδο. Μεταξύ των ομάδων που έχουν ίδιους στόχους θα μετρήσει πολύ η ταχύτητα στην ανάπτυξη και η καλή άμυνα».

Κώστας Δεληκώστας: « Να μπορέσουμε να βρεθούμε στην 8αδα»

Η είσοδος στην πρώτη 8αδα και ανταγωνιστικές εμφανίσεις απέναντι στα φαβορί του πρωταθλήματος είναι οι αγωνιστικοί στόχοι του Παμβοχαϊκού όπως τους οριοθετεί ο Κώστας Δεληκώστας. «Στόχος είναι μία πορεία όπως η περσινή μέσα στην 8αδα. Περιμένω πως το πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό από το περσινό οπότε ακόμα κι αν έχουμε ένα ανάλογο πλασάρισμα σημαίνει πως θα έχουμε παρουσιάσει καλύτερη εικόνα. Ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα είναι να τηρήσουμε το μπάτζετ και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα να έχουμε σωστή βολεϊκή νοοοτροπία».

Σχετικά με την αγωνιστική ταυτότητα του Παμβοχαϊκού ο Κώστας Δεληκώστας είπε: «Περιμένω να έχουμε από τα καλύτερα σερβίς στην κατηγορία. Κάνουμε πολύ δουλειά στην ανάπτυξη και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Με πόντους από το σερβίς πάμε καλά αλλά έχουμε αδυναμία στην “αλλαγή”. Υποσχόμαστε στους φίλους μας αλλά και στον κόσμο του βόλεϊ ότι θα έχουμε ανταγωνιστική ομάδα».

Για την εικόνα που θα έχει το πρωτάθλημα, ο προπονητής του Παμβοχαϊκού αναφέρθηκε στο αγωνιστικό και στο οικονομικό κομμάτι: «Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι φαβορί με τον Παναθηναϊκό να είναι ικανός για να μπει “σφήνα”. Από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες θα είναι κοντά και θα ξεχωρίσει η ομάδα που θα είναι πιο συνεπής στα οικονομικά της. Η ευχή μου είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα και οι ομάδες να είναι σε θέση να πληρώσουν τις υποχρεώσεις του χωρίς παρατράγουδα και διακανονισμούς. Αγωνιστικά περιμένω πως το εφετινό πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο ποιοτικά από το περσινό και γενικά ότι λέμε τώρα ουσιαστικά ισχύει μέχρι τον Δεκέμβριο αφού από εκεί και πέρα γίνονται πολλές αλλαγές στα ρόστερ και μιλάμε για άλλο πρωτάθλημα».

Σάκης Μουστακίδης: «Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί »

Ο Σάκης Μουστακίδης θα οδηγήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για 5η συνεχή χρονιά. Επί των ημερών του ο Εθνικός έχει ζήσει τα καλύτερα με δύο εισόδους στην 4αδα (εκ των οποίων μία παρουσία σε τελικούς) και δύο οκτάδες. «Εφέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα», παραδέχεται ο Μουστακίδης αφενός γιατί το επίπεδο του πρωταθλήματος αναμένεται να είναι καλύτερο από το περσινό και αφετέρου επειδή ο Εθνικός έχει κάνει πολλές και σημαντικές αλλαγές.

Για το στόχο και το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας του ο Μουστακίδης είπε: «Στόχος μας είναι η παραμονή. Έχουμε φτιάξει νέα ομάδα με πολλά νέα παιδιά που θα πάρουν μεγάλο βάρος όπως ο Τσέλιος και ο Κοντοστάθης. Αν τα καταφέρουν θα έχει κέρδος και ο Εθνικός και το άθλημα.

Το χαρακτηριστικό μας είναι το γρήγορο βόλεϊ, τουλάχιστον αυτό θέλουμε να βγάλουμε στο γήπεδο. Κάπου είμαστε χειρότεροι σε σχέση με πέρυσι και κάπου καλύτεροι. Πέρυσι είχαμε πολλούς τραυματισμούς, πολλές αλλαγές και είχαμε και την ευρωπαϊκή πορεία που μας επηρέασε.Ξέρουμε που θέλουμε να πάμε, ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να έχουμε σφιχτό και αγωνιστικό σύνολο με λίγα λάθη».

Σχετικά με το νέο πρωτάθλημα και τα φαβορί του ο Μουστακίδης είπε: «Το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό από το περσινό, με περισσότερες ομάδες που έχουν μικρές διαφορές. Αυτό σημαίνει πως θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Για τον τίτλο βλέπω ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να είναι η έκπληξη. Αν εξαιρέσουμε αυτές τις τρεις ομάδες οι υπόλοιπες είναι πάνω κάτω ισοδύναμες και ξεχωρίζω λίγο τον Ηρακλή και τον Φοίνικα».

Γιάννης Λάιος: « Ξεκάθαρος στόχος η παραμονή »

Ο Γιάννης Λάιος μετά τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Πανελλήνιο και τον Κτησιφώντα θα κοουτσάρει και την Κύζικο στην Volley League «Πάμε Στοίχημα». Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τους στόχους της Κύζικου: «Ξεκάθαρος στόχος είναι η παραμονή».

Σχετικά με τη δυναμικότητα της ομάδας του είπε: «Η διοίκηση αλλά και όλοι στην ομάδα έχουμε στόχο να μείνουμε για χρόνια στην κατηγορία. Σκίζονται όλοι στην διοίκηση αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η ομάδα να βρει το ρυθμό της και να αντέξει στην πίεση. Δεν είναι εύκολο για κάθε νεοφώτιστη ομάδα να μπορέσει να βρει το χώρο της και να καθιερωθεί. Ξεκινάμε με δύσκολο πρόγραμμα. Στον πρώτο μήνα έχουμε Παναθηναϊκό, Κηφισιά, Ηρακλή και Φοίνικα, δηλαδή, τέσσερις δυνατές ομάδες. Αν καταφέρουμε μέσα από τους τους αγώνες να πάρουμε θετικά αποτελέσματα θα μας βοηθήσει στην αυτοπεποίθηση μας. Μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα είναι και η έδρα. Για παράδειγμα στην πρεμιέρα με Παναθηναϊκό θα παίξουμε στο Λουτράκι όπου θα κάνουμε νωρίτερα μόλις μία προπόνηση».

Σχετικά με τη δυναμικότητα του πρωταθλήματος είπε: «Τα πράγματα είναι απλά. Το βόλεϊ είναι ένα τίμιο παιχνίδι που συνήθως κερδίζει ο καλύτερος και με λιγότερες πιθανότητες ο τυχερός αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν δύο ισοδύναμες ομάδες. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν. Μετά υπάρχει ένα μεγάλο γκρουπ με Παναθηναϊκό, Παμβοχαϊκό, Φοίνικα, Ηρακλή, Εθνικό ή Παναχαϊκή που θα παλέψουν για τις θέσεις 3-8 και από εκεί και πέρα θα σκοτωθούμε για την παραμονή με Ορεστιάδα και Ηρακλή Χαλκίδας».

Γκολίτσης: «Πρόκληση η γρήγορη παραμονή»

«Στόχος μας στην πρώτη μας εμφάνιση στην επαγγελματική κατηγορία είναι η παραμονή και η καθιέρωση και από εκεί και πέρα να έχουμε γεμάτο γήπεδο», δήλωσε ο Σπύρος Γκολίτσης και πρόσθεσε: «Έχουμε νεανικό ρόστερ με νέους παίκτες που έχουν ταλέντο αλλά είναι άπειροι. Έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας και πιστεύω πως θα κάνουμε νίκες – εκπλήξεις που θα είναι το αλατοπίπερο στην κατηγορία».

Για το φαβορί στο πρωτάθλημα και τις ισορροπίες που θα υπάρχουν είπε: «Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι τα φαβορί. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Γκόμεζ και σίγουρα τα δεδομένα θα αλλάξουν τον Δεκέμβριο. Δε μπορεί άλλη ομάδα να μπει ανάμεσα σε αυτό το δίδυμο. Θεωρώ πως για την 4αδα θα είναι σίγουρος ο Παναθηναϊκός. Η άλλη θέση της 4αδας θα είναι ανοικτή για Κηφισιά, Φοίνικα και Ηρακλή».

Για τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την παραμονή: «Εμείς, η Ορεστιάδα και η Κύζικος θα είμαστε για την τρίτη 4αδα αλλά η πρόκληση για την ομάδα μου είναι να καταφέρει να βγει από αυτήν και μάλιστα γρήγορα».