ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ταρνατόρος: «Το Τσάμπιονς Λιγκ δεν ικανοποιεί τα σωματεία»

cev_league_forum
Παρουσία του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου, που παράλληλα εκπροσώπησε και την ΕΟΠΕ πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο το Τσάμπιονς Λιγκ Φόρουμ (Champions League Forum) που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία (CEV) με στόχο τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τη βελτίωση του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Το Τσάμπιονς Λιγκ δεν προσφέρει αυτά που πρέπει»

«Ηταν η πρώτη φορά που η CEV άνοιξε τις πόρτες στις Λίγκες και μόνο αυτό λέει πολλά. Είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Προφανώς έγινε αντιληπτό πως η σημερινή λειτουργία του Τσάμπιονς Λιγκ δεν ικανοποιεί τα σωματεία και το φίλαθλο κοινό. Κοινή αποτίμηση όλων ήταν ότι το Τσάμπιονς Λιγκ δεν προσφέρει αυτά που θα έπρεπε να προσφέρει στα σωματεία και πως πολλά πράγματα είναι παροχημένα. Χωριστήκαμε σε ομάδες εργασίας. Αρχικά είχαμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα για το εάν είμαστε ευχαριστημένοι και μετά να κάνουμε υποδείξεις. Ημουν μαζί με τους εκπροσώπους της Πολωνίας, της Σερβίας, της Ιταλίας και του Βελγίου. Ηταν πολύ χρήσιμη εμπειρία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, ενώ σχετικά με τις παρατηρήσεις που κατέθεσε είπε:

«Κατ΄αρχήν διαπίστωσα πως υπάρχουν δύο διαφορετικές τάσεις για το πως πρέπει να λειτουργήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πολωνοί εκφράζουν την τάση ότι πρέπει να αγωνίζονται οι λίγοι και οι ισχυροί και μάλιστα είναι σχεδόν απόλυτοι στη θέση τους. Οι Γερμανοί έχουν κάνει στροφή. Θέλουν όλη την Ευρώπη στην διοργάνωση και κατά τη γνώμη μου αυτό είναι και το σωστό. Αυτό όμως είναι πλέον πολύ δύσκολο. Οταν οι μικρομεσαίες χώρες δε μπορούν να ακολουθήσουν λόγω των απαιτήσεων που υπάρχουν, οδηγούμαστε πάλι σε διοργάνωση τριών ή τεσσάρων χωρών. Ανέφερα πως δεν υπάρχει κανένα κίνητρο στα σωματεία από τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ανέφερα πως υπάρχουν πολλές οικονομικές απαιτήσεις και ένα τεράστιο παράβολο 30.000 Ευρώ χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα ανταποδοτικά οφέλη για τα σωματεία. Ανέφερα πως ήταν λάθος η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την CEV. Κόπηκε ένα σημαντικό έσοδο στα σωματεία. Επίσης πρέπει να γίνουν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης και πρότεινα κίνητρα για τη συμμετοχή των πρωταθλητριών ομάδων σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών χωρών με αντίστοιχα αγωνιστικά κίνητρα στα εγχώρια πρωταθλήματα».

Ο Παντελής Ταρνατόρος ανανέωσε το ραντεβού του με τους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Λιγκών για τις 26 Μαρτίου στο Παρίσι όπου η ΕΣΑΠ θα γίνει μέλος της Ενωσης των Λιγκών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ