ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

H εθνική γυναικών έγινε «Μεταβολομική»

H εθνική γυναικών έγινε «Μεταβολομική»

Αν και οι υποχρεώσεις της εθνικής έχουν ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό, σήμερα η ΕΟΠΕ γνωστοποίησε ότι το καλοκαίρι του 2015, η εθνική μας ομάδα βόλεϊ γυναικών έκανε εξετάσεις μεταβολομικής!

Σύμφωνα με το κείμενο, με την επιστήμη της μεταβολομικής μπορούμε να καταγράψουμε την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού σε μοριακό επίπεδο.

Η Μεταβολομική έχει ευρεία εφαρμογή στην ιατρική σε τομείς όπως η ανοσολογία, η νευρολογία, η ογκολογία, η ορθοπεδική αλλά και η βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων.

Ο στόχος είναι η βελτίωση της υγείας και της απόδοσης του ανθρώπινου οργανισμού είτε αφορά σε κάποιο χρόνιο νόσημα, είτε αφορά στην πρόληψη, είτε στην βελτιστοποίηση των επιδόσεων σε επαγγελματίες αθλητές.

Οι αθλήτριες της εθνικής μας υποβλήθηκαν σε εξετάσεις μεταβολομικής και έλαβαν αγωγή που αφορούσε τη διατροφή τους και την κάλυψη των μικροθρεπτικών αναγκών των αθλητριών μέσα από την χορήγηση φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Το European League ήταν η πρώτη αγωνιστική συμμετοχή του εθνικού συγκροτήματος μετά την έναρξη της μεταβολομικής θεραπείας όπου κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να συμμετέχει στο Final Four της διοργάνωσης.

Με την αποπεράτωση της διοργάνωσης, η Ελένη Κιόση κοινοποίησε ευχαριστήρια επιστολή προς την Metabolomic Clinic.

Να σημειωθεί ότι η αρχηγός της ομάδας Ελένη Κιόση, ήταν η πρώτη που το δοκίμασε το καλοκαίρι του 2014, είδε μεγάλη βελτίωση στις επιδόσεις και το πρότεινε στην επιστημονική επιτροπή της ΕΟΠΕ όπου αποφασίστηκε η συνεργασία και με την Metabolomic Clinic και η εφαρμογή στις 17 παίκτριες της εθνικής.

Η επιστολή της Κιοση:

«Αγαπητέ κύριε Τσουκαλά,

Αρχικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών για τη στήριξη σας στο επιστημονικό κομμάτι με τη μεταβολομική εξέταση και την χορήγηση των βιταμινών της Meetab, η ομάδα είχε αποτελέσματα τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Με τη χρήση των βιταμινών και των συμπληρωμάτων βελτιώθηκε αισθητά η σωματική μας κατάσταση και παρατηρήσαμε αύξηση της συγκέντρωσης και της νοητικής διαύγειας που συνέβαλαν στην πολύ καλή πορεία της ομάδας και στις ατομικές διακρίσεις ορισμένων αθλητριών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της εθνικής γυναικών, η ομάδα συμμετείχε στο Final Four του European League.

Οι ατομικές διακρίσεις των αθλητριών ανά κατηγορία ήταν σημαντικές ενώ στην εβδομαδιαία επιλογή της καλύτερης 7άδας μεταξύ όλων των ομάδων της διοργάνωσης υπήρχαν πάντα αθλήτριες του εθνικού μας συγκροτήματος.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών”