ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Η Victoria το τουρνουά, στον Άθλο Ορεστιάδας τα εύσημα (photo)

Η Victoria το τουρνουά, στον Άθλο Ορεστιάδας τα εύσημα (photo)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Βαλκανικό τουρνουά Παίδων που διοργάνωσε ο Άθλος Ορεστιάδας, με τους μικρούς «βυσσινί» να καταλαμβάνουν την 2η θέση πίσω από την Victoria Φιλιππούπολης από την Βουλγαρία.

Συνεχίζοντας να «επενδύει» στην ανάπτυξη και τις ακαδημίες ο Άθλος Ορεστιάδας παρά τις δύσκολες οικονομικά εποχές φιλοξένησε με ιδιαίτερη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία το 3ο Βαλκανικό τουρνουά.

Ένα τουρνουά με την συμμετοχή της Σερβικής Νις, της Victoria Φιλιππούπολης, του ΑΟΝ Αργυρούπολης και του Έβρου Σουφλίου που κέρδισε τις εντυπώσεις για το πολύ καλό αγωνιστικό του επίπεδο.

Για 3 ημέρες το «Νίκος Σαμαράς» φιλοξένησε τους νεαρούς αθλητές που είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πλούσιες εμπειρίες και να δώσουν πολλά παιχνίδια κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Τσολακίδης : «Επενδύουμε στις Ακαδημίες»

tsolakidis_athlos_2018

Αναφερόμενος στην διοργάνωση ο πρόεδρος του Άθλου Ορεστιάδας Γιώργος Τσολακίδης υπογράμμισε «Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Άθλος Ορεστιάδας φιλοξένησε το Βαλκανικό Τουρνουά και είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι για  διοργάνωση που ήταν απόλυτα πετυχημένη τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους έτρεξαν και μόχθησαν για να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα το τουρνουά το οποίο θέλουμε να καθιερώσουμε και με την βοήθεια όλων να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Ομάδες όπως η Σερβική Νις, η Victoria Φιλιππούπολης από την Βουλγαρία, αλλά και του ΑΟΝ Αργυρούπολης και Έβρου Σουφλίου ανέβασαν αρκετά το επίπεδο του τουρνουά προσφέροντας πλούσιες εμπειρίες στους νεαρούς αθλητές μας. Δυστυχώς όμως σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή νιώθουμε «μόνοι» καθώς δεν είχαμε καμία υποστήριξη από την Δημοτική αρχή…

Ωστόσο τα χαμόγελα των παιδιών, η κατάκτηση της 2ης θέσης από τους μικρούς του Άθλου, αλλά και τα συγχαρητήρια που δεχθήκαμε από τις ομάδες που συμμετείχαν μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη και τις Ακαδημίες.

Πιστεύω πως η περιοχή της Ορεστιάδας έχει να προσφέρει πολλά ακόμη στο ελληνικό βόλεϊ και βασικός μας στόχος είναι να βγάλουμε αθλητές και αθλήτριες που θα ενισχύσουν σε λίγα χρόνια τις ομάδες ανδρών -γυναικών».

Πρωτιά για Victoria και βραβεύσεις

Την πρώτη θέση του τουρνουά κατέκτησε η Victoria Φιλιππούπολης με 4 νίκες και 8 βαθμούς χωρίς μάλιστα να χάσει κανένα σετ. Την 2η θέση κατέλαβε ο Άθλος Ορεστιάδας σε τριπλή ισοβαθμίας στους 6 βαθμούς με την  Σερβική Νις που κατέλαβε την 3η θέση και τον Έβρο Σουφλίου που τερμάτισε 4ος, ενώ ο ΑΟΝ Αργυρούπολης τερμάτισε 5ος με 4 βαθμούς.

athlos_tournoua_2_2018 athlos_toyrnoua_2018

Στο τουρνουά υπήρξαν και ατομικές βραβεύσεις καθώς καλύτερος επιθετικός και MVP των αγώνων αναδείχθηκε ο Grakov της Victoria Φιλιππούπολης, καλύτερος υποδοχέας ο Stojanovic της Νις και καλύτερο λίμπερο ο Μουχταρίδης του Έβρου Σουφλίου.

Τις βραβεύσεις έκαναν η Μαρία Καρδαμανίδου, ο πρόεδρος του Άθλου Ορεστιάδας Γιώργος Τσολακίδης,  ο πρόεδρος του ΚΚΠΑΑΔ Ορεστιάδας Αλέξανδρος Μπαρμπούδης και οι έφοροι του Άθλου Ορεστιάδας Παναγιώτης Μουρλίδης Παναγιώτης και Στράτος Κιλούδης.

Παρουσία Μούχλια το Βαλκανικό

Στις κερκίδες του νέου κλειστού βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βοηθός προπονητή της εθνικής παίδων και προπονητής του Έβρου Σουφλίου Νίκος Μούχλιας, ο πρόεδρος του Έβρου Σουφλίου κος Βλασακούδης, ο προπονητής της γυναικείας ομάδας Α.Ο. Νεάς Βύσσας Αναστάσιος Βλασακίδης και ο βοηθός προπονητή της Βύσσας Δημήτρης Νεράτζης Δημήτριος,  ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Άθλου Ορεστιάδας Παναγιώτης Τσιακμάκης, αθλητές της ανδρικής ομάδας του Άθλου Ορεστιάδας, καθώς και η Μαρία Καρδαμανίδου που έγραψε την δική της ιστορία στο γυναικείο βόλεϊ τιμώντας την χώρα μας και στο εξωτερικό.

Το μήνυμα του ΑΟΝ Αργυρούπολης

aon argyroupolis_athlos_2 aon argyroupolis_athlos_1

Ξεχωριστή στιγμή στο τουρνουά το μήνυμα συμπαράστασης με πανό που έστειλαν οι αθλητές του ΑΟΝ Αργυρούπολης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στην Τουρκία.

Οι «μικροί» των «κυανόλευκων» κατά την τελετή έναρξης του Τουρνουά κράτησαν στα χέρια τους πανό που έγραφε «Λευτεριά στους όμηρους Έλληνες στρατιωτικούς μας».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τουρνουά :

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/4/2018

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ 1-2 (34-32,30-32,15-17)

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ – ΟΚ ΝΙΣ  0-2 (18-25,19-25)

ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠ/ΛΗΣ 0-2 (4-25,11-25)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/4/2018

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 2-0 (25-16,25-19)

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ- ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠ/ΛΗΣ 0-2 (15-25,16-25)

ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΟΚ ΝΙΣ  0-2 (16-25,21-25)

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠ/ΛΗΣ 0-2 (19-25,10-25)

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/4/2018

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠ/ΛΗΣ – ΟΚ ΝΙΣ 2-0 ( 25-21,25-17)

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ-ΑΟΝΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 2-1 (23-25,25-18,15-10)

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ- ΟΚ ΝΙΣ 2-0 (25-16,26-24)

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Victoria Φιλιππούπολης (Βουλγαρία)    8 (8-0)

2.Άθλος Ορεστιάδας                                     6 (5-4)

3.ΟΚ Νις (ΣΕΡΒΙΑ)                                       6  (4-4)

4.Έβρος Σουφλίου                                         6 (4-6)

5.ΑΟΝ Αργυρούπολης                                  4 (1-8)